Nia Andival | Önmegvalósítás.hu

Nia Andival

2013. szep. 18. 18:19
Kezdődik: 2013. szep. 18. szerda 18:19
Budapest, fesztivál, Antal Andrea fehéröves Nia oktató

NIA tánc, harcművészet és gyógyító technikák egysége.

Mi az a NIA?

Bevallom, hogy a NIA az első mozgásforma, ami lenyűgöz. Nem kíván megerőltető testmozgást, nem támaszt elérhetetlen célokat. Mégis megizzaszt, felpezsdíti a vérkeringést, megmozgatja minden porcikámat. Ez ugyanis az egyetlen cél! Mozogj úgy, ahogy a testednek jólesik! Ha fáj valami, ne csináld! (változtass a mozdulaton). Táncolj, ugrálj, bolondozz, tapsolj, ordíts, üss és rúgj, ahogy a pillanatnyi lelkiállapotod kívánja! Nia tánc lépések könnyen követhetők, megtanulhatók. A routine - vagy a koreográfia - közben vannak részek, ahol mindenki kedvére ugrál, táncol. A routine egyes részleteiben jól felismerhetők a NIA alkotóelemei: hol harcias ütésekben, rúgásokban vezetjük le a feszültséget, hol nőcisen billegetjük a csípőnket, és hullámzó mozdulatokat végzünk a karjainkkal. Az óra végén a nyújtásokban a jóga elemeit használjuk.

A NIA-t (Neuromuscular Integrative Action) harminc évvel ezelőtt alapította Debbie és Carlos Rosas, akik fittness-edzőként azt tapasztalták, hogy csak kínkeserves munkával tudnak fittek és csinosak maradni. Különböző mozgásformákat próbáltak ki, azt keresték, hogyan nyerhető vissza a mozgás öröme. Végül a jógából, tai-csiból, taekwondoból, aikidóból, Alexander-technikából, Feldenkrais-módszerből, jazz és modern táncokból állították össze az új mozgásformát. A vezérelv, hogy hallgass a tested bölcsességére, találd meg azokat a mozdulatokat, amelyekben jól érzed magadat. A technika biztat az egyéniség, a kreativitás felfedezésére. A gyakorlás hatására rugalmasabbá válnak az izmok, lazulnak az ízületek, jó érzésekkel telik el a test. A szervezet komfortérzése pedig kihat a lélekre. Éppen ezért a NIA-t használták már depressziósok, drogelvonókúrán részt vevők kiegészítő kezelésére is, rákos és szklerózis multiplex betegségek kezelésére (Amerikában gyógyulást értek el).
Természetesen kiváló immunerősítő is a gyakorlás, helyreállítja a gerinc természetes állapotát.
Niával bármit lehet gyógyítani.

Azt tapasztalom, hogy akik heti rendszerességgel járnak órára, egy idő után ráéreznek a mozgás szabadságára. Mernek önállóan mozdulni, vállalják a felelősséget a testükért. Megszűnnek a mentális blokkok, a gyakorló nem szorong már, nem érdekli, hogy más mit szól a mozdulataihoz. Nézi, hogy én mit csinálok, követi a rutint, de már a saját táncát táncolja.

A NIA annyira sokrétűen mozgatja meg az embert, ahogy külön-külön nem élhető meg az egyes mozgáságakban. A harcművészetek az erő megtapasztalása miatt kerültek bele, kiválóan alkalmasak a felgyűlt feszültség levezetésére. A táncos elemek segítenek megélni a mozgás szabadságát. Ezeken keresztül az ember olyan vonásait is ki tudja fejezni, amelyeket máshol nem tudna, vagy nem akarna megmutatni.

A NIA hatása azonban lenyűgöző: kitartó gyakorlása során helyreállítható a fizikai, mentális, érzelmi és spirituális egészség.

Hallgass a tested bölcsességére!

Gyere és táncoljunk együtt!
Szeretettel várlak!

Előadó: Antal Andrea fehéröves Nia oktató

Helyszín:
AMINA Test és Lélek Rekreációs Központ
Budapest, Budapest, XX. kerület Vízisport utca 21/C (Mediterrán Lakópark)
Nia tánc minden szerdán 18:00-19:00
Térkép

Kezdődik:
2013. szep. 18. szerda 18:19

Helyszín:

AMINA Test és Lélek Rekreációs Központ
Budapest, XX. kerület Vízisport utca 21/C (Mediterrán Lakópark) Nia tánc minden szerdán 18:00-19:00
Budapest
Elérhetőség
Telefon: 
+36303612573
Beküldte: | 2013. szep. 17. kedd - 11:16

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre