Móricz János kutatásai - előadás - Tayos-barlang dokumentált története 2. Kötet - könyvbemutató | Önmegvalósítás.hu

Móricz János kutatásai - előadás - Tayos-barlang dokumentált története 2. Kötet - könyvbemutató

2013. dec. 11. 18:00
2013. dec. 11. 20:00
Kezdődik: 2013. dec. 11. szerda 18:00
Budapest, előadás, Varga Zoltán

A Tayos-barlang kutatásának dokumentált története c. könyv 2. kötetének könyvbemutatója

Móricz János egyike azon távolba szakadt honfitársunknak, akiről idehaza oly keveset tudunk. Az 50-es években emigrált, argentin állampolgárságot nyert, majd dél-Amerikában nyelvészeti, őstörténeti kutatásokat végzett. Az ecuadori shuar törzs segítségével betekintést nyert egy ismeretlen civilizáció emlékeibe. Állítása szerint egy hatalmas barlangrendszer rejtekében – amely a Tayos-, Móricz által elnevezne 1969 óta a Táltosok barlangja nevet viseli – egy egykori civilizáció írásos feljegyzései tanúskodnak egy letűnt emberiség tudásáról. Ennek az ún. Fémkönyvtárnak a feljegyzései segíthetnek kitölteni azt az űrt, ami a mai történelemkönyvekből hiányzik a primitív ősember és a piramisépítő kultúrák között – esetleg választ adhat arra, hogy a Homo sapiens csak a saját tapasztalatai alapján fejlődött, vagy fejlettebb patrónusok egyengették útját. Természetesen a felfedezés híre a mai napig megosztja az érdeklődőket és a tudós társadalmat egyaránt. Az idők folyamán az eredeti történetre mende-mondák, idealista elméletek, álhírek is rárakódtak. Emiatt is fontos a kutatások folytatása előtt az eredeti forrásig eljutni, a hiteles információkat továbbítani az érdeklődőknek. Móricz János egykori ügyvédje, Dr. Gerardo Pena Matheus magánkiadásában megjelentette a Tayos-barlang kutatásának dokumentált története c. művét, amelyben eredeti levelek, dokumentumok és feljegyzések segítségével vezeti végig az olvasót a több évtizedes kutatáson. A 600 oldalas mű eddig csak Ecuadorban jelent meg spanyol nyelven, limitált példányszámban. A Móricz János Kulturális Egyesület megkapta a kizárólagos lehetőséget a magyar nyelvű kiadásra.
Időpont: 2013. december 11. szerda 18. órától
Helyszín: Magyarok Háza (Budapest, Semmelweis utca 1-3.)

Elővétel az előadás napjáig
Helyet vmint Elővételes jegyet előzetes regisztrációval biztosítunk!
Jegyárak:
elővételben 1.000,- Ft az előadás napjáig (jegyrendelés)

helyszínen 1.500,- Ft

Móricz János kutatásainak múltja, jelene és jövője (avagy az aranykori tudás iránti sóvárgásunk csapdája) – Előadás + Könyvbemutató

Móricz János életútjának rövid összefoglalása, Az ecuadori Táltosok-barlangjának titka,

Móricz János őstörténet-elméletének újraértelmezése, Egy lehetséges bizonyíték a fémkönyvtár létezésére, Az ecuadori kutatások folytatása.

Dr. Gerardo Peña Matheus:
A Tayos-barlang kutatásának dokumentált története
c. könyv második kötete előrendelhető!

Előadó: Varga Zoltán
43 éves geológus, a Móricz János Kulturális Egyesület elnöke. Egy 2 éve történt fogadalma alapján Móricz János születésének 100. évfordulóján (2023-ban) méltó módon fog megemlékezni a kutató emlékhelyénél. Célja tehát a kutató életművének megismertetése, a valós alapokig való letisztítása, a kutatások folytatásának előmozdítása. Jelenleg Dr. Gerardo Pena Matheus: A Tayos-barlang kutatásának dokumentált története c. könyv 2. kötetét szerkeszti, valamint előkészíti a közelgő ecuadori-magyar Tayos Expedíciót.

Előadó: Varga Zoltán

Helyszín:
MAGYAROK HÁZA
Budapest, Semmelweis utca 1-3.
www.matine.hu
Térkép

Kezdődik:
2013. dec. 11. szerda 18:00

Vége:
2013. dec. 11. szerda 20:00

Helyszín:

MAGYAROK HÁZA
Semmelweis utca 1-3. www.matine.hu
Budapest
Elérhetőség
Beküldte: | 2013. nov. 22. péntek - 03:13

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre