Marton Veronika: A világ teremtése az ékiratok szerint | Önmegvalósítás.hu

Marton Veronika: A világ teremtése az ékiratok szerint

2013. ápr. 08. 17:00
2013. ápr. 08. 19:00
Kezdődik: 2013. ápr. 08. hétfő 17:00
Szolnok, előadás, Márton Veronika

A naprendszer kialakulásától a vízözönig az ékiratos szövegek újraértelmezésével…
Az ékiratos teremtés-mítosz a Naprendszerünk keletkezéséről szóló csillagászati leírás. A bibliai teremtés-történettől eltérően mutatja be a bolygók keletkezését, továbbá miként került a Föld és a Nap a jelenlegi helyére, miként jött létre a bolygók mai rendje, s mi kapcsolat van a Naprendszer és a Magyar Szent Korona között.
A XIX. sz. közepe óta Magyarországon a tudományos körök a magyar őstörténelemnek a finnugortól eltérő elméleteit, kutatási eredményeit minden eszközzel igyekeznek a hitelességétől megfosztani, hogy az idegenből származó, nem magyar érdekeket szolgáló nyelvi, történelmi stb. téveszméket tudatosíthassák. A hivatalosított magyar történelem- és nyelvtudomány még lehetőségként sem veszi tudomásul, hogy a honfoglaló magyarság egyik része a Kaukázus déli részéről származik, és a nyomok a pártusokon keresztül egészen Mezopotámiáig, a káld-sumirokig vezetnek.
A Kr. e. 5000 évvel a Tigris és az Eufrátesz vidékén élt káld-sumirokról hosszas nemzetközi és magyar tudományos viták során bebizonyosodott, hogy az egyik egyenesági leszármazottja a mai magyar nép. A hozzánk hasonló ragozó nyelven beszélő nép tárgyi és szellemi műveltségének emlékei továbbéltek, és mindmáig megmaradtak a Kárpát-medencei magyarság hagyományaiban. E réges-régi nép számos buktatón, népirtáson, a hazájából való kényszerű el- és kiköltözés után más vidéken, más néven de megmaradt, s átvészelt minden vihart. A sorsa annyira hasonló a mai magyarságéhoz, hogy a küzdelmeikből, a bukásukból a megmaradásunkhoz és a továbbélésünkhöz erőt lehet és kell meríteni.

Marton Veronika

Magyar-könyvtár szakos tanár. Több, mint 25 éve foglalkozik az ókori népek történetével, mitológiájával. 1990-es évek végén a Miskolci Bölcsész Egyesület keretén belül, az akkor még Argentinában élő Badiny Jós Ferenc sumerológus professzor vezette Sumerológia Tanszéken három és fél évig oktatatta Mezopotámia történelmét, mitológiáját és az ékírást.
Eddig nyolc könyve jelent meg: A sumir kultúra története; A káldeai teremtés-mítosz; Az ékírás története; A napkeleti pecsételők és pecséthengerek; A somogyi rovásírásos kövek; Az I. András király korabeli imák, A pártusok a sivatag lovagjai, Világkatasztrófák.
Vallja, hogy minden magyar embernek, bármivel is foglalkozik, bármi is a kutatási területe, a népe, hazája javát kell szolgálnia. Enélkül minden tevékenység érdemtelen.

Helyszín:

5000 Szolnok, Templom út 4. TISZAPART MOZI

Időpont: (előadásaink 2x50 percesek)

2013. április 08. hétfő 17 órától

Belépő:

Elővételben (e-mailes jegyrendelés) az előadás napjáig 1.000,- Ft
Helyszínen 1.500,- Ft

Helyet előzetes regisztrációval biztosítunk!

Regisztráció, jegyrendelés:

matine@matine.hu;
rendezveny@matine.hu (név, jegy darabszám)

Információ: 70/ 622-8894

Előadó: Márton Veronika

Helyszín:
Tiszapart Mozi
Szolnok, Templom út 4.
Térkép

Kezdődik:
2013. ápr. 08. hétfő 17:00

Vége:
2013. ápr. 08. hétfő 19:00

Helyszín:

Tiszapart Mozi
Templom út 4.
Szolnok
Elérhetőség
Telefon: 
+3670
Beküldte: | 2013. márc. 28. csütörtök - 00:58

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre