Magyarország horoszkópja | Önmegvalósítás.hu

Magyarország horoszkópja

2013. jan. 22. 18:00
2013. jan. 22. 20:00
Kezdődik: 2013. jan. 22. kedd 18:00
Budapest, előadás, Gál Judit

A népeket, földrajzi területeket is az egyes jegyekhez sorolja az asztrológia, néhány ezer éves hagyomány nyomán, amely az alapokat jelenti, de ezt persze folyamatosan bővítették a nagyobb mozgások, népvándorlások, geopolitikai átrendeződések után. Így tartoznak a magyarok – a szerbekkel, spanyolokkal, ausztrálokkal, továbbá Toscanaval, Provance-szal, Dalmáciával és Madagaszkárral együtt – a Nyilas típushoz.

Ez önmagában véve is érdekes és értékes adat, hiszen levezethetők bizonyos sajátosságok a jegyre jellemző motívumokból, de sokkal szűkebb tartományban tudunk mozogni az „egyéni horoszkóphoz” képest, amely valamilyen keletkezési („születési”) dátumnak év, hónap, nap, óra és perc adataira, s a megfelelő földrajzi helyre készül....

Eleink a Kárpát-medencébe érkezésnek, vagy az első államalakulatnak a pontos idejét hogy, hogy nem, elmulasztották feljegyezni, így hát keresni kell olyan aktusokat, amelyek megfelelnek az újjászületésnek, születésnek, s a pontos idejük már ismert. Így használjuk hosszabb idő óta azt a Budapest képletet, amely Pest-Buda-Óbuda egyesítésére készült.

Közelebbről az egyesített főváros törvényhatósági bizottsága közgyűlésének alakuló üléséről van szó, 1873. október 25. 10 óra 45 perccel. Mivel „egyfejű” ország vagyunk a főváros élete meghatározónak számít az egész ország sorsára nézve, így lehetséges, hogy kiterjeszthető az említett alaphoroszkópnak a jelentése. Minden újabb jelentős politikai változásra lehet azonban újabb és újabb képletet készíteni, értelmezni. A legutóbbi valóban jelentős, Magyarországot érintő ilyen változás kétségkívül a harmadik köztársaság kikiáltása volt, 1989. október 23. 12 óra 1 perces „születési idővel”. Emellett minden egyes új kormány beiktatására éppúgy lehet horoszkópot felállítani, természetesen sokkal kisebb jelentőséggel, hiszen időbeli kiterjedése eleve lényegesen kisebb.

Az előadásban az említett két horoszkópot elemzem, s érintőleg kitérek még két mozzanatra – az EU csatlakozás időpontjára és a 2012.01.01-es „Magyarország” átnevezésre a Magyar Köztársaság helyett. Ezen felül pedig a jelenlegi időszak asztrológiai hangsúlyairól beszélek, s azokról a lehetőségekről és feladatokról, amelyeket azok sugallanak.

Az előadás a kozmikus jelenségekből indul ki, de minden érintett részletet „lefordítok” laikusok számára is érthető nyelvezetre, ügyelve arra, hogy akik komolyabban is foglalkoznak az asztrológiával, tájékozódhassanak a szakmai részletekről – egyszóval: törekszem arra, hogy lehetőleg minden hallgató számára érdekes és hasznos legyen.

Előadó: Gál Judit

Helyszín:
Aniola Központ
Budapest, VI. Budapest Csengery u. 45. II.em (33-as csengő)
Térkép

Kezdődik:
2013. jan. 22. kedd 18:00

Vége:
2013. jan. 22. kedd 20:00

Helyszín:

Aniola Központ
VI. Budapest Csengery u. 45. II.em (33-as csengő)
Budapest
Elérhetőség
Telefon: 
+3612990989
Telefon: 
+36205888801

A jelentkezés lezárva.

Beküldte: | 2013. jan. 09. szerda - 15:14

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre