Kvantum-tudatosság és személyiségfejlődés az Integrálpszichológia tükrében | Önmegvalósítás.hu
Program típus
Rendszeres Transzlégzés: minden hó első szombatján
1132 Budapest
workshop nov. 07. 17:00
szombat
Tantra este Edinával
Budapest
workshop nov. 07. 18:00
szombat

Kvantum-tudatosság és személyiségfejlődés az Integrálpszichológia tükrében

2012. máj.. 10. 18:00
Kezdődik: 2012. máj.. 10. csütörtök 18:00
Budapest 1134, előadás, B. Kovács Zoltán - Hermess

Az előadás kísérletet tesz a kvantumpszichológia és az integrálszemlélet (vagy kvantumszemlélet és integrálpszichológia – bármely variációban) egymáshoz kapcsolódó, egymást erősítő és kiegészítő, közös pontjainak kifejtésére. Izgalmas és interaktív vállalkozás, amiben számítunk a közreműködésedre, véleményed kifejtésére!

A kvantumpszichológia korábban ért el hozzánk nyugatról, s talán ismertebb fogalom ezoterikus körökben, amelynek már a gyakorlati alkalmazása is kialakult és sokan kipróbálták. Megmagyarázhatóvá tesz számos olyan csodás gyógyulást és történést, amelyekről az ősi iratok beszámolnak.

Az Integrálpszichológia Ken Wilber, amerikai tudós-filozófus rendszere a tudat fejlődésének leírására, amely egyesíti a pszichológiát és a spiritualitást, nyugat eredményeit és kelet hagyományait a tudatkutatásban. A személyes tudat kibontakozásának (tágulásának) minden kultúrában jól megfigyelhető, sajátságos jellemzőkkel leírható és izgalmas feladatokat tartogató közös lépcsőfokai vannak.

A személyiség önmegvalósítása, majd a transzcendencia felé fordulása természetes és egybefüggő folyamat - ez a tudati fejlődés hajtóereje. Nem túl szerencsés szembeállítani egymással a személyiségfejlesztő és a spirituális kibontakozást segítő módszereket, tanításokat - mert bár különböző értékrendet képviselnek, az elért fejlődési szintek egymásból következnek és egymásba integrálva tarthatók meg.

A lépcsőfokok megtapasztalás nélküli, beintegrálatlan kihagyása rendszerint oda vezet, hogy a transzcendencia vonzása és a megvilágosodás hajszolása csak menekülés lesz a saját életfeladatok elől… Birtokolhat korán jött vagy veleszületett spirituális képességeket valaki - a személyisége megtisztítását és kiteljesítését, az önismeretet és önmegvalósítást senki nem spórolhatja meg, hiszen csak egy vágy- és félelem nélküli egót lehet tartósan meghaladni!

Az integrálpszichológia fejlődési modellje jól használható térképet ad kezedbe a tudatfejlődési szintekről, s ezzel elősegíti sok furcsa elakadás megértését, elfogadását és feloldását - önmagadban és a kapcsolataidban. Világossá teszi, hogy mely életterületeken maradt elbliccelt életfeladat és merre van a helyes fejlődési irány, ami természetes módon vezet el a kvantum-tudatosságig, vagy megvilágosodásig. Érthetővé teszi, milyen fejlődési szinten érsz el odáig, hogy kvantumtudatossággal gyógyítani legyél képes, és még sok minden hétköznapi, emberi furcsaságra is magyarázatot ad!

Kíváncsi vagy-e, hol tartasz Te, vagy hol tart a Társad, rokonod ebben a folyamatban? Miért vannak összeegyeztethetetlen értékek az emberi kapcsolatokban, milyen a gondolkodás, a kommunikáció, a védekező mechanizmusok, a szükségletek, párkapcsolatok jellege, a társadalmak felépítése az egyes szinteken? Hogyan lehet szót érteni, együtt élni egy másik értékrendű embertársaddal?

Ha gyökeres értékrendbeli különbségek állnak fent bármely közeli kapcsolatodban, ha szembe kerülnek a személyiségfejlődés problémái a spirituális érdeklődéssel az életedben, ha nem tudod, milyen minták vezérlik belülről az életed, és milyen módszert válassz az oldásukhoz a személyiségfejlesztő tréningek és az ezoterikus kínálat bőségéből, ha meg szeretnéd érteni, mi történik mostanság veled/velünk – itt és most választ kaphatsz!

Szeretettel várlak az előadáson!

Hermess

Előadó: B. Kovács Zoltán - Hermess

Helyszín:
Baraka Közösségi Tér
Budapest 1134, Szent István körút 4. I./4. Kapukód: 38
Térkép

Kezdődik:
2012. máj.. 10. csütörtök 18:00

Helyszín:

Baraka Közösségi Tér
Szent István körút 4. I./4. Kapukód: 38
Budapest 1134
Elérhetőség
Beküldte: | 2012. máj.. 06. vasárnap - 21:04

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre