Kismama Jóga | Önmegvalósítás.hu

Kismama Jóga

2009. dec. 08. 17:30
2009. dec. 08. 19:00
Kezdődik: 2009. dec. 08. kedd 17:30
, tanfolyam, Klein-Szőke Viktória

Kismama jóga olyan leendő anyukáknak, akik szeretnék megkönnyíteni a szülés folyamatát, az új élethelyzetből adódó feladatok megoldását. A kismama jóga foglalkozásain a test átmozgatásán túl a lelki folyamatokra is nagy hangsúlyt fektetünk, a légzéstechnikák elsajátítása pedig az élet egyéb területein is alkalmazhatók.
" Anyává válni nagyon személyes élményt jelent. Bár az orvosok és védőnők gondosan óvják egészségünket, és figyelemmel kísérik a baba növekedését a terhesség során, a jóga biztosítja azt a nyugodt erőt és belső egyensúlyt, ami lehetővé teszi, hogy leküzdjük az előttünk álló kihívásokat." F. B. Freedman A jóga ősi önsegítő rendszere erősíti a szellemi és testi jóllétet és egyensúlyt, ami létfontosságú az átmeneti, vagy bizonytalan időszakokban. A terhesség és szülés nagy fizikai és szellemi változásokat hoz, ebben az időszakban teremthetjük meg az anyaság mély alapjait, ha megtanuljuk, hogyan alkalmazzuk a jógatechnikákat a légzésre, mozgásra és a lazításra.Egy-egy foglalkozás során gyönyörű zenékre, nem megeröltetően, de mégis alaposan átmozgatunk minden izomcsoportot, hogy fitten és erősen tudjunk készülni a szülésre. Végzünk gátizomtornát, amellyel rugalmassá tesszük a gát szöveteit, így nagyobb esélyt adunk arra, hogy szülés alatt a gát minimálisan, vagy egyáltalán ne sérüljön, kevésbé legyen szükség gátmettszésre és gyorsabb legyen a szülés utáni regenerálódás.Tanulunk különböző légzéstechnikákat, amelyeket a szülésnél, de a hétköznapi életben is sokmindenre alkalmazhatunk. Az óra része minden esetben egy vezetett meditáció is, amikor felvesszük a babával is a kapcsolatot és nem csak testben, hanem lélekben is felkészülünk a szülésre, a vele való találkozásra és az anyaságra. Egy-egy jóga óra alatt kiköthetsz egy kicsit a béke szigetén, hogy aztán megújult energiákkal vedd a mindennapok nehézségeit, amelyek egy idő után talán nem is lesznek nehézségek többé. Óra végén, de bármilyen más időpontban, akár telefonon is felteheted várandósággal, szüléssel, szoptatással, babagondozással kapcsolatos kérdéseidet. Nagy szeretettel várlak az óráimon! "Óriási lélektani előnyt jelent olyan nőnek lenni, akinek pozitív élménye van a szüléssel kapcsolatosan."(Ina May Gaskin)

A kismama jógára váltott bérletek esetén, -ha nem járja le valaki az alkalmait, mert közben megszületik a baba,- autómatikusan felhasználhatóak a babás jógára, amit a baba 6hetes korától lehet kezdeni.

Előadó: Klein-Szőke Viktória


Kezdődik:
2009. dec. 08. kedd 17:30

Vége:
2009. dec. 08. kedd 19:00
Elérhetőség
Telefon: 
+3612990989
Telefon: 
+36304391470
Beküldte: | 2009. nov. 09. hétfő - 13:34

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre