Kiropraktika | Önmegvalósítás.hu

Kiropraktika

2010. szep. 02. 16:38
2010. dec. 31. 16:38
Kezdődik: 2010. szep. 02. csütörtök 16:38
, tanácsadás, Árendás László

A kiropraktika története 1895. szeptember 18.-án kezdődött Amerikában (Davenport, Iowa), az alapítója a kanadai születésű Daniel David Palmer, aki mágneses gyógyítással foglalkozott.

Egy alkalommal, amikor a rendelő épületében dolgozó gondnokkal, Harvey Lillardal találkozott és megtudta, hogy majdnem teljesen siket az egyik fülére, alaposan megvizsgálta, melynek során kiderült, hogy 17 évvel korábban egy rossz mozdulat során gerincében egy roppanást érzett és ezt követően elveszítette hallását. Dr. Palmer komoly tudással rendelkezett élettan és anatómia terén is, vizsgálata a páciense gerincén egy helytelenül helyezkedő csigolyát igazolt, s a beteg beleegyezésével helyreigazította, Harvey-nak rövid időn belül visszatért a hallása.

Palmer úgy gondolta megtalálta a siketség gyógymódját és országszerte hirdette, hogy jöjjenek Davenport-ba a siketségüket gyógyíttatni. Jöttek is százával a siketek, siketek és vakok, siketek és mozgássérültek. Többségük nem gyógyult ki a siketségéből, de voltak akik a látásukat, a járóképességüket nyerték vissza, míg mások egyéb betegségből gyógyultak meg a gerincük helyre igazításakor.
Dr. Palmer úgy vélte, hogy nem egy betegség gyógymódját fedezte fel, hanem rábukkant valami olyasmire ami a betegségek nagy részének okozója: az elmozdult csigolyák a gerincben. Ezeket ő szubluxációnak (kis izületi blokk) hívta. Ettől a pillanattól Dr. Palmer az elmozdult csigolyák helyreigazításával foglalkozott, hogy természetes módon gyógyulhassanak a hozzáfordulók.

A rendelésen szintén a csontrendszer deformitásainak lehetséges helyreállítása az elsődleges cél, ami reményeink szerint sok panasz okát tudja megszüntetni.

Előadó: Árendás László


Kezdődik:
2010. szep. 02. csütörtök 16:38

Vége:
2010. dec. 31. péntek 16:38
Elérhetőség
Előadó: 
Árendás László
Telefon: 
+36309484360
Beküldte: | 2010. szep. 02. csütörtök - 16:40

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre