HOLISZTIKUS TENGERPARTI BÖJTHÉT AZ ISZTRIÁN | Önmegvalósítás.hu

HOLISZTIKUS TENGERPARTI BÖJTHÉT AZ ISZTRIÁN

2010. aug. 29. 15:00
2010. szep. 19. 10:00
Kezdődik: 2010. aug. 29. vasárnap 15:00
, tábor, Pénzes Matild, Hermann Judit
Lovran3.jpg

Testi-lelki tisztulás a tenger mellett, holisztikus szakértők vezetésével

Lovranban közel a tengerhez és az erdőhöz, parkosított, csendes, madárcsicsergéstől hangos kertben.

Kinek ajánljuk böjthetünket?
aki tisztulni, frissülni vagy akár fogyni szeretne,
aki szépülni szeretne, hiszen a böjtkúra az egyik leghatékonyabb kozmetikai eljárás,
aki szeretne megszabadulni fizikai betegségeitől,
aki szeretné elhagyni vagy csökkenteni rossz szokásait,
aki válaszút előtt áll, és szeretne elvonulni, elcsendesedni, hogy messzebbről lásson rá esetleges problémáinak okaira, és szeretne megoldást találni rájuk,
akinek az életében a közelmúltban történt gyökeres változás és szeretne új életet kezdeni,
aki csak szeretne jobban elmerülni saját maga megismerésében, vagy
aki egyszerűen csak egy nyugodt hétre vágyik, ahol feltöltődhet és kikapcsolódhat.

A böjt során elménk elcsendesedik és érzéseink kitisztulnak.

Programunk abban különbözik a hagyományos böjt- és tisztító kúráktól, hogy a fizikai megtisztulás mellett nagy hangsúlyt fektet a különböző önismereti módszerekre, melyek segítségével közelebb kerülhetünk lelkünk mélyebb rétegeihez, ezáltal jobban rálátunk életfeladatunkra és megérthetjük problémáink felsőbb üzenetét. Hiába tisztítjuk csupán a testünket, ha nem tudatosítjuk lehetséges betegségeink üzenetét. Testünk, lelkünk és szellemünk egymást áthatja, ha tiszta a "házunk" akkor nagyobb eséllyel teremtünk kapcsolatot felsőbb énünkkel is. De a legfontosabb a tudatosítás és ezáltal lelkünk békéjének megteremtése, melyek egységében fizikai testünk működése is helyreáll.

Ehhez segítenek hozzá önismereti módszereink: a Holisztikus masszázs, mely a tesben már meglévő blokkokat és feszültségeket oldja, a Bach virágterápia, melynek segítségével, magas frekvencián rezgő információkkal segítjük át a résztvevőket az esetleges böjti válságokon, a Grafológia, mely segít eligazodni személyiségjegyeink feltárásában, a Kronobiológiai pszichogenetika, mely rávilágít energetikai működésünk sajátosságaira, és végül az EFT melynek segítségével az évek során sejtszinten rögzült negatív lenyomatokat szüntetjük meg és töltjük fel energiával a résztvevőket.

Persze rendkívül fontos fizikai testünk kényeztetése is. A kúra alatt fogyaszthatók különböző frissen facsart gyümölcsök és zöldségek levei, kásák - igény és állapot szerint - és különböző gabonákból készült nyákok.

Fontos a rendszeres testmozgás, hogy a méreganyagok távozását elősegítsük és fenntartsuk a normális vérkeringést és vérnyomást. A reggeli órákban aerob típusú, szabad levegőn végzett gyakorlatokat végzünk, este pedig ráhangolódva a visszavonulásra és befelé figyelésre, jóga órákat tartunk. Napközben a szabadprogramok lehetővé teszik, hogy bőrünket is "gyógyítsuk" a már kíméletesebb szeptemberi nap sugaraival és a tenger sós vizével, és lazítsuk testünket úszással, vagy esetleg a közeli hegyi túristaúton egy kirándulással.

Minden résztvevővel személyreszabottan állítjuk össze a hét egyéni konzultációinak tartalmát, testi, lelki és szellemi igényeiknek és szükségleteiknek megfelelően. Esténként közös beszélgetések, vezetett meditáció, játékok, előadások és filmvetítések helyettesítik a hagyományos közös szeánszot, a vacsorát. A böjthét végén egyéni életmódprogramot (táplálkozás, mozgás stb.) javaslunk mindenki számára, a kúra utáni életvitelváltáshoz. A böjthéten egészségügyi szakápoló segíti a munkát. Minden nap ellenőrizzük a vérnyomást és a súlyváltozást.

Fontos tudni, hogy a böjt néhány szélsőséges egészségügyi állapotot kivéve mindenkinek ajánlott, de a részvétel előtt ajánlatos elvégezni egy általános egészségügyi állapotfelmérést. Néhány kizáró ok: terhesség, anorexia, bulimia, epilepszia, sorvadásos betegségek, Basedow karcióma, egyesek szerint autoimmun betegségek, de az ezekről alkotott nézetek nagyon eltérőek. Rüdiger Dahlke is megjegyzi, hogy lehet, hogy csak a hitünk kevés, és megfelelő ráhangoltsággal akár ilyen esetekben is segíthet. Sok esetben pl. a rosszindulatú folyamatok teljesen visszafordulnak testünkben a böjt hatására, mert a burjánzó sejtek csak a szilárd tápláléktól tudnak tovább fejlődni, ezért nagyon sok orvos-természetgyógyász ajánlja a böjtöt, a testben lévő rosszindulatú folyamatok megelőzésére és visszaszorítására, annak súlyosságától függően 21, 28 vagy akár 40 napig is.

Különösen ajánlott a böjtkúra elvégzése az alábbi esetekben: fáradékonyág, asztma, allergia, migrén, túlsúly, bőrbetegségek, emésztési nehézségek, magas vérnyomás, cukorbetegség, gyulladásos folyamatok a testben, köszvény, menstruációs problémák, meddőség, stb.

Fontos szabály, hogy az antibiotikumok szedését a böjt idejére fel kell függesztenünk, helyette homeopátiás szerek alkalmazása javasolt. Az élvezeti cikkek is méregnek számítanak, de ebben sokszor lehet némi engedményt tenni, ha pl. a dohányzás elhagyása teljesen elképzelhetetlennek tűnik a böjtölő számára, akkor próbáljon meg legalább a körülményeken változtatni: Legyen a dohányzás szellemi rituálé, és nem egymás után, a szokás hatására elszívott cigaretták sora. Így talán jobban megértheti belső késztetéseit, és felismerheti azt a valós belső hiányt, melyet a cigarettával, kávéval, stb. pótol.

A helyszín választásánál figyelembevettük a klimatikus tényezőket, a Nap szerepét - mint a növekedés és beteljesedés szimbolumát, a fényt, mint szellemi erőt, mely segít minket a tisztább látásban és nem utolsó sorban jót tesz a böjtölő bőrnek - és a Víz szerepét is, mely minden élet kezdete, és sójával segíti megfűszerezni mindennapjainkat, segíti bennünk az áramlást és az oldást, mert mindent visz.

A kúrát mindenki saját felelőségére végzi el, melyhez megpróbálunk minden tőlünk telhető segítséget megadni, de semmiképpen nem szeretnénk programjainkat kötelezővé tenni, hiszen a böjt lényege, hogy jól érezzük magunkat és semmi olyat ne erőltessünk, amit nem szeretnénk. Ezért a betartandó egészségvédő szabályokon kívül, a további napirendi pontokat csak ajánljuk a résztvevőknek, és mindenkit szeretettel várunk, aki úgy érzi, hogy képes átadni magát az általunk ajánlott testi, lelki és szellemi tevékenységeknek.

A böjt alatt testünk biztonságban van, szinte nincs még egy ilyen állapot, mikor ennyire védve vagyunk, hiszen belső doktorunk veszi át az irányítást és ki tudná jobban, hogy mire van szükségünk mint Ő.

További felvilágosításért keresse fel honlapunkat: http://bojtkura.magocska.hu

Előadó: Pénzes Matild Hermann Judit


Kezdődik:
2010. aug. 29. vasárnap 15:00

Vége:
2010. szep. 19. vasárnap 10:00
Elérhetőség
Telefon: 
+36703144599
Telefon: 
+36309340313
Beküldte: | 2010. máj.. 12. szerda - 19:32

Hozzászólások

2 hozzászólás
hogyan lehet a horvátországi böjttel kapcsolatban részletes
2010. június 20. vasárnap, 13:10 | Andrea Marton (útkereső)

hogyan lehet a horvátországi böjttel kapcsolatban részletes információhoz jutni?

Böjtkúra
2010. augusztus 02. hétfő, 19:01 | Hermann Judit (útkereső)   Előzmény

Kedves ANDREA!

A weboldalunkon: http://bojtkura.magocska.hu minden információt megtalálsz.
Ha ezen felül kérdésed lenne, akkor hívd a 06-70-314-4599-es számot.

Hermann Judit
szervező

Feliratkozás Hírlevélre