Ezoterikus filmklub | Önmegvalósítás.hu
Program típus
Rendszeres Transzlégzés: minden hó első szombatján
1132 Budapest
workshop nov. 07. 17:00
szombat
Tantra este Edinával
Budapest
workshop nov. 07. 18:00
szombat

Ezoterikus filmklub

2011. jan. 14. 18:00
2011. jan. 14. 21:00
Kezdődik: 2011. jan. 14. péntek 18:00
, klub, Klein Gabriella

A klub célja, hogy egy-egy film megnézése után közösen megbeszéljük, ki mit gondol az adott a témáról.

A FORRÁS című film kerül vetítésre:

Három kor, három küldetés, egy szerelem alkotják ennek a nagyszabású scifi-eposznak a keretét:

· A XVI. században a spanyol hódítók a maja dzsungelben törnek előre Tom Verde kapitány (Hugh Jackman) irányítása alatt - az inkák titkát, a fiatalság forrását keresik...

· Az ezredforduló Amerikájában Tom ezúttal orvos, aki kétségbeesetten próbálja meggyógyítani rákban haldokló feleségét, Izzi-t (Rachel Weisz)...

· A 26. században a férfi a túlvilág kapuját keresi - egy buborékban utazik egy pusztuló csillag felé, körülötte csak a világűr és a csillagok, alatta egy kopár szikladarab, egyetlen „társa" pedig egy különös fa..

Előző klubok sikerfilmjei:

HÉTKÖZNAPI MENNYORSZÁG

Daniel Daréus világhírű karmester teljes eksztázisban vezényli műveit, ezzel szemben magánélete sivár és magányos. Az egyik külföldi fellépése során szívinfarktust kap. Orvosa szerint pihenésre szorul, ezért hazatér szülőfalujába. 7 éves koráig élt itt, ahol a környékbeli gyermekek rendszeresen megverték és megalázták.

Daniel- t felkérik a helyi kórus vezetésére. A csütörtöki próbák skálázásokkal kezdődnek, de szép lassan bepillantást nyerhetünk a falu lakóinak életébe is. Valós emberi kapcsolatok és konfliktusok jelennek meg előttünk: elfojtott feszültségek, a múlt megoldatlan ügyeinek kísértései, családon belüli erőszak... Ugyanakkor a végtelenségig fehér hó látványa, a búzaszálra tüzött kottalap, a boldogságkeresés gyönyörű képei is megmutatkoznak.

Daréus, aki eddig csak a karrierjének élt, olyan szeretetet kap a hétköznapok hőseitől, hogy egy egészen új világ nyílik meg előtte…

Korábbi klubok témái:

Az INTACTO című film

Négy ember története kapcsolódik össze ebben az izgalmas filmben. Mindannyian rájönnek, hogy a szerencse fontos szerepet játszik életükben, ezért a legmerészebb játékokban való részvételre is hajlandóak. Samuel (Max von Sydow) hallgatag kaszinótulajdonos, a náci koncentrációs táborok túlélője. Bárkinek a szerencséjét el tudja venni egy puszta érintéssel. Sőt, el tudja adni és a kiválasztottaknak juttatni is tud belőle. Samuel egy láthatatlan hazárdjátékos klub vezetőjeként tartja a szálakat a kezében. A tagok után nyomoz a kemény nyomozónő, Sara (Monica Lopez), aki szülei autóbalesetét élte túl. A tagok között van Federico (Eusebio Poncela), egy földrengés túlélője, a torreádor Alejandro (Antonio Dechent) és a repülő-szerencsétlenséget túlélt tolvaj, Tomás (Leonardo Sbaraglia), az új kiválaszott. Minden eddiginél vakmerőbb és nyomasztóbb játék kezdődik, valószínűleg az utolsó.

A PILLANGÓ-HATÁS

A pillangó-effektus elmélet szerint, ha egy pillangó megrebbenti a szárnyát Pekingben, az akár tornádót is gerjeszthet Amerikában. Világunkban minden mindennel összefügg, minden cselekedetünk alapjában változtathatja meg a jövőt. Még elképzelni is rémes, hogy mi lenne, ha valaki képes lenne a múltunkat megváltoztatni - ez kiszámíthatatlan következménnyel járna jelenünkre nézve. Evan Treborn gyerekkorában számtalanszor elvesztette az öntudatát, élete egyes szakaszai sötét foltok csupán az emlékezetében. Amikor tudatánál volt, naplót vezetett és most, hogy felnőttként megpróbál visszaemlékezni a múltra, a naplója segít neki ebben. Miközben Evan lassan feltérképezi saját múltját, rájön, hogy egy különös adottság birtokában van: képes az időutazásra! Így visszatér a múltba, hogy helyrehozzon néhány baklövést, amelyek zsákutcába juttatták szeretett barátait. Ám amikor visszatér a jelenbe, rájön, hogy a múlt apró változásai nem javítottak a helyzeten, hanem még nagyobb problémákat okoztak a jelenben.

Az alábbi linken szavazhatsz, hogy mit vetítsünk a következő alakalommal: http://onmegvalositas.hu/kerdoiv/filmklub

Előadó: Klein Gabriella


Kezdődik:
2011. jan. 14. péntek 18:00

Vége:
2011. jan. 14. péntek 21:00
Elérhetőség
Telefon: 
+3612990989
Telefon: 
+36304391470
Beküldte: | 2011. jan. 11. kedd - 19:33

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre