EZO-Filmklub | Önmegvalósítás.hu

EZO-Filmklub

2009. ápr. 10. 19:00
2009. ápr. 10. 21:00

A klub célja, hogy egy-egy film megnézése után közösen megbeszéljük, ki mit gondol az adott a témáról.
A klub 1000 Ft/ alkalom, de lehetőség van az Angyalszív Klub tagsági kártya igénybevételére is, (amivel ez a klub ingyenes) részletek fent.

A következő filmklubon a PASSIÓ (The passion of the Christ) című film kerül bemutatásra:

A passió című film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. A film nyitójelenete az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus elvonul az Utolsó Vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a Sátán kísértésének. Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik és tárgyalása halálos ítélettel végződik.

Jézust Pilátus, Palesztina római kormányzója elé vezetik, aki meghallgatja a farizeusok ellene szóló vádjait. Felismervén, hogy politikai konfliktussal került szembe, Pilátus Heródesnek engedi át az ügyet. Heródes visszaküldi Jézust Pilátushoz, aki Jézus vagy Barabás, a bűnöző közötti választás elé állítja a tömeget. A tömeg Barabás szabadulása és Jézus elitélése mellett dönt...

Jézusnak átadják a keresztet és utasítják, hogy vigye végig Jeruzsálem utcáin, fel a Golgotára. A Golgota hegyén Jézust a keresztre szegezik és szembesülnie kell az utolsó kísértéssel: a félelemmel, hogy Atyja elhagyta. Sikerül leküzdenie a félelmet, Máriára, Szent Anyjára tekint és kimondja a szavakat, amelyeket csak ő érthet meg egészen: "Elvégeztetett." Aztán meghal: "A kezedbe ajánlom lelkemet." - hangzik el.

Halálának pillanatában a természet is gyászol: "a föld megindul, a kősziklák repedeznek".

16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Elérhetőség
Telefon: 
+3612990989
Telefon: 
+36304391470
Beküldte: | 2009. ápr. 10. péntek - 12:46

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre