Énkép tréning - NLP Akadémia | Önmegvalósítás.hu

Énkép tréning - NLP Akadémia

2012. márc. 16. 09:00
2012. márc. 18. 18:00
Kezdődik: 2012. márc. 16. péntek 09:00
Budapest IX. ker., , tanfolyam, Dr. Stenger Györgyi

Nagy különbség van a között, amit a világról és annak dolgairól gondolunk és aközött, amit saját magunkról. Hiszen a világ elől elbújhatsz. Menedéket kereshetsz valakinek a karjában, vagy éppen elvonulhatsz egy barlang mélyére is. De az elől, amit magadról hiszel, nem menekülhetsz! Az mindig és mindenütt veled van.

Régóta tudjuk már, hogy az énképünk – ahogy magunkról és képességeinkről gondolkodunk – igen fontos szerepet játszik abban, hogy életünket áthatja-e, vagy éppen elkerüli a siker.

“Akár abban hiszel, hogy képes vagy rá, akár abban, hogy nem, többnyire neked lesz igazad.”
Henry Ford

Steve Andreas – sokak szerint az NLP élő legendája – által kidolgozott Énkép módszer segítségével feltérképezhetjük a múltból származó, korlátozó viselkedéseinket, és a magunkról alkotott, tudattalanul megjelenő gondolataink módosításával feloldhatjuk, átformálhatjuk ezeket. Ha céljainkat el akarjuk érni, önmagunk képének gyakran új oldalait is ki kell fejlesztenünk. A jó hír az, hogy az Énkép módszerrel az ehhez szükséges belső erőforrások könnyen mozgósíthatók, és a változás könnyedén elérhető élményeink belső szerkezetének módosításával.

Hogyan is működik mindez?

Csakúgy, mint bármely más meggyőződésünk és véleményünk, az énképünk is élményeink sokaságából áll, amelyeket az életünk során átélt számtalan esemény közül választunk ki, és gyűjtünk össze úgy, hogy azok egy erős és maradandó “élménytárban” rögzülnek. Mivel mindezt szinte teljesen tudattalanul tesszük, így, mi emberek igencsak változatos módon rendezzük élményeiket. Bár az élmények szerkezetének felfedezésekor tudattalan vagy alig tudatos emlékeket hívunk elő, ha tudjuk, hogy mit keressünk, és hogyan kérdezzünk, viszonylag gyorsan és egyszerűen ismerhetjük meg énképünket. Amikor valaki számára tudatossá válik énképének szerkezete, egyszerű változtatásokat javasolhatunk, melyekkel erősebbé, hatékonyabbá, harmonikusabbá teheti az énképét.

Egy hasonlattal élve énképünk olyan, mint egy vitorlás tőkesúlya és kormánylapátja. Lehetővé teszi, hogy a hajó szembeszálljon a széllel és stabilitást nyújtson váratlan viharokban. Tőkesúly és kormánylapát nélkül a hajó csak ide-oda hánykolódna kiszolgáltatva a folytonosan változó szeleknek, árapálynak és zátonyoknak. Ellenben kormánylapát és tőkesúly segítségével szembeszállhatunk a hullámokkal kihasználva azok erejét, elkerülhetjük az akadályokat és váratlan nehézségek dacára is elérhetjük uticéljainkat.

Három nap, ami csak RÓLAD szól!

Az Énkép tréningen három napon keresztül tehát kizárólag önmagunkkal foglalkozunk, énünket formáljuk, énképünket alakítjuk, változtatjuk. Azt tanulhatjuk meg, hogyan lehet megváltoztatni mindazt, amit magunkról gondolunk. Természetesen csakis azt, amivel nem vagyunk elégedettek, és amiről már azt is tudjuk, hogy mit szeretnénk helyette.

Az Énkép tréning segít

- felfedezni az énképünkre ható tudattalan mintákat,
- tartós, mégis rugalmas pozitív énképet kialakítani,
- finomítani, újjáalkotni és megerősíteni a pozitív énképet,
- teljesen új tulajdonságokat beépíteni,
- nem kívánt tulajdonságokat átformálni,
- megtalálni énünk határait,
- egészséges külső és belső határokat kialakítani.

Előadó: Dr. Stenger Györgyi

Helyszín:
Corvin Hotel, Főnix terem
Budapest IX. ker., , Angyal u. 26.
Térkép

Kezdődik:
2012. márc. 16. péntek 09:00

Vége:
2012. márc. 18. vasárnap 18:00

Helyszín:

Corvin Hotel, Főnix terem
Angyal u. 26.
Budapest IX. ker.,
Elérhetőség
Telefon: 
+36309198280
Beküldte: | 2012. febr. 13. hétfő - 22:06

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre