Család- és rendszerállítás | Önmegvalósítás.hu
Program típus
Rendszeres Transzlégzés: minden hó első szombatján
1132 Budapest
workshop nov. 07. 17:00
szombat
Tantra este Edinával
Budapest
workshop nov. 07. 18:00
szombat

Család- és rendszerállítás

2010. szep. 24. 15:00
2010. szep. 24. 21:00
Kezdődik: 2010. szep. 24. péntek 15:00
, tanfolyam, Matolcsi Ildikó

A család- illetve rendszerállítás módszerével megtapasztalhatjuk azokat a belső és külső összefüggéseket, amelyek befolyásolják életünket. Bármilyen hihetetlen is ráláthatunk a problémáink gyökerére, hogy azokat segítsen megoldani. Egy-egy „állítás” alkalmával megnézhetjük azokat a kulcsfontosságú témákat, amelyeknél elakadásokat észlelünk utunk során.

Családállítás

Bert Hellinger a nyolcvanas évektől kezdte módszerét kialakítani a pszichoanalízis, hipnózis, Transzperszonális Analízis és a családterápiás módszereit ötvözve. Felismerte, hogy szoros sorsközösséget alkotunk családunkkal 6-7 generációra visszamenőleg. Ebben a „nagy családban” törvények működnek, amelyeket egy úgynevezett „nagy családi lélek” felügyel. Ha egy családi rendszerben nincs „Rend” az arra késztethet családtagokat, hogy átvállalják azok sorsát, akiket valamilyen oknál fogva a családi lélekből vagy tudatból kizártak.

Hellinger módszerével ezek a sorsösszefonódások felderíthetők és oldhatók, valamint segítségével felismerhetjük a valóságot, és a múlt tiszteletteljes elfogadásával nyitottá válhatunk a jövő felé, és egy új, örömtelibb életszakaszt kezdhetünk.

A módszer alapja

A módszer alapját az úgynevezett morfogenetikus mező felismerése adja. Rupert Sheldrake angol biológus és filozófus a növény- és állatvilágban tapasztalható fejlődéstörténetet és viselkedési változásokat figyelve jött rá, hogy összetartozó élőlények között láthatatlan kapcsolati hálók működnek. Például a postagalambok mozgó hajóra is visszatalálnak, vagy az is tény, hogy ha a gazdi fejében megszületik a hazatérés gondolata, arra már házi kedvence viselkedésváltozással reagál.

Bert Hellinger is ennek az erőtérnek a működését és harmónia-teremtő erejét ismerte fel.

A családállítások alkalmával a megjelenített családtagok képviselői ennek a szellemi erőtérnek a hatása alatt mozognak, létrehozva gyógyulást és változást.

Rendszerállítás

Az elmúlt években a módszer tovább fejlődött. Inza Sparer és Matias Varga Von Kibédi munkássága révén kialakult az úgynevezett rendszerállítás. Felismerték, hogy bármilyen „téma” megjeleníthető, hiszen minden rendszert alkot, illetve alrendszerekre bontható.

Ez a technika segít feltárni, hogy egy betegségnek mi a háttere illetve gyógyulási feltétele, lehetővé téve a tényleges kiváltó ok megtalálását és gyógyítását.

Egyéni válaszút-problémák vagy személyiségfejlődési blokkok megoldására is alkalmas.

Arra is rájöttek, hogy a módszer sikeresen alkalmazható gazdasági és társadalmi rendszerek problémáinak feltárásánál illetve kezelésénél is.

Új és hatékony eszközként használható például szervezeti egységek kapcsolataiban meglévő problémák kezelésére, működési, döntési blokkok oldására. Lehetőséget ad a rendszer harmonizálására, a hatékonyság javítására és a lehetséges fejlődési utak megtalálására, a közöttük való választás megkönnyítésével.

Sőt, akár rejtetten, vagyis nem néven nevezve is felállítható egy probléma, keresve annak összefüggéseit.

Mindenki gyógyul

A módszerben még az a nagyszerű, hogy a csoportrezonancia alapján, aki segítőként vesz részt egy állításon, az is a megélt tapasztalata által gyógyul, illetve felismerései lesznek saját életét illetően.

Amiben segíthet:

Céljaink és a hozzávezető utak, illetve azok blokkjainak oldása.
Kapcsolataink a szüleinkkel illetve azok hatása a gyereknevelésünkre.
Párkapcsolati kihívásaink és feladványaink.
Egészségügyi problémák és azok okai.
Spiritualitás és „hétköznapi” életünk.
Céges problémák.
Szervezeti konfliktusok, döntési helyzetek, stb.
Illetve bármi, amit rendszerként meg tudunk fogni, és elemeire tudunk bontani.

Matolcsi Ildikó

Előadó: Matolcsi Ildikó


Kezdődik:
2010. szep. 24. péntek 15:00

Vége:
2010. szep. 24. péntek 21:00
Elérhetőség
Telefon: 
+3612990989
Telefon: 
+36304391470
Beküldte: | 2010. aug. 30. hétfő - 16:21

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre