Bioenergetika alapok | Önmegvalósítás.hu

Bioenergetika alapok

2010. dec. 18. 09:00
2010. dec. 19. 17:00
Kezdődik: 2010. dec. 18. szombat 09:00
, tanfolyam, Árendás László

Ezen a tanfolyamon a bioenergetika egyik legérdekesebb részével ismerkedünk meg: az aura és csakradiagnosztikával, mely könnyen elsajátítható s a gyakorlatban jól hasznosítható!
Ezen kívül foglalkozunk a radiesztéziával, a geopatikus terhelések mérési lehetőségeival, valamint egészségkárosító hatásaival.
Egyben a kristályok egészség-jvaító rezgéseinek lehetőségeivel is foglalkozunk.

A bioenergia - a különbözõ filozófiai irányzatok életerõnek, pránának, delejnek, magnetizmusnak is nevezik - az egyetemes energia megnyilvánulási formáit jelenti. Valamennyi õsi rendszer egyetért abban, hogy az élõ szervezetekben energiaközpontok (csakrák), energiavezetékek (meridiánok) és a testek körül finomtestek (aurák) találhatók. A kínai akupunktúra, az indiai jóga, a gyógyítással foglalkozó keleti harcmûvészetek egyetértenek abban is, hogy a fõ energiavezetékek harmonizálása megteremti a testi egészséget, a lelki békét, és kiküszöböli a tudat zavaró hullámzásait.

A szuggesztív, autoszuggesztív, tudatos informatikai, vagy közvetlen, tudattartalomban nem megnyilvánított bioenergetikai hatások gyógyító, öngyógyító, egészségmegőrző felhasználása az utóbbi években rendkívül elterjedt.

Közös hagyománya a kultúráknak, hogy a térben, időben rezgés, az atomizálódás keretei között megnyilvánult létezés hátterében e feltételektől független létezés is valóságos, illetve a feltételekhez kötött létezés sajátos fizikai, energetikai, mentális síkú törvényszerűségei mellett azt irányító, e feltételeken kívüli létezés is van. Mivel a mi lényünk gyökere is ide nyúlik vissza (lélek, szellem, Atman), lehetőségünk van a feltételekhez kötött létezés szabályai alól kibújni - még ha a gyakorlatban ez keveseknek is sikerül (például sok évig nem enni, élve eltemettetni, gravitációt megszüntetni és felemelkedni, teleportációt végezni, azaz valamely anyagot egy helyen megszüntetni, máshol előhozni, múltba, jövőbe, távolba látni stb.). A "bioenergetika" néven összefoglalt módszerek többsége a fenti tapasztalati tények figyelembevétele következtében nem korlátozódik a független, elkülönült fizikai létezés materialista szemléletére. A legfontosabb bioenergetikai tények az eddigi materialista világkép szemszögéből lehetetlenek, az új, sokkal több mindent lehetségessé tevő fizikai, természettudományos világkép pedig még nem ültetődött át a mindennapi gyakorlati gondolkodásba.

Néhány sajátosság megfogalmazható, mely a legtöbb bioenergetikai irányzat sajátja, mely legalábbis súlypontjában eltér a szokásos orvosi - élettani szemlélettől, és az egészség - betegség alakulásában, a kezelési stratégiákban és gyakorlatban kulcskérdés.

Valamennyi ősi rendszer egyetért abban, hogy az élőlényekben energiaközpontok találhatók. Számos felosztás közül a jóga ősi tanítása a legismertebb, a legjobban kidolgozott. Valamennyi rendszer megkülönböztet felső (szellemi, mentális, isteni), alsó (fizikai) és a kettőt összekötő energetikai régiót. A csakra nevet a működésükkor keletkező örvénylésről kapták (csakra = kerék). További elkülönítés fő és mellékcsakrákat eredményez. Ezen elkülönítéseknek saját megismerési rendszerükön belül, megtapasztalás után van igazán értelmük. Az energiaközpontok képviselik a tudatsíkokat, a fizikai létsík különböző evolúciós fokait (szellemi, emberi, állati, növényi, ásványi), illetve az ősenergiák (akasa, szél, tűz, víz, föld) megjelenését e síkokon. Kozmikus összefüggések (planétasugárzások), ásvány- és növényvilágbeli összefüggések felhasználása (pl. kristálygyógyászat) minden ősi kultúra része. Más szempontok alapján a csakrákhoz színeket, érzékelésfajtákat, vegetatív idegközpontokat, hormonális mirigyeket stb. rendelhetünk, gyakorlatban ezen összefüggéseket felhasználhatjuk. Az élő szervezetekben hatásuk révén kimutatható a kitüntetett információátadó csatornák működése. A fizikai testben ezek gyakran idegekkel, erekkel azonosíthatók, de asztráltesti működésük élettani hatása nincs ezzel szorosan összekötve. Az akupunktúrás rendszerben leírt csatornák vagy az indiai felosztás fő energiavezetékeinek (középvonali csakrákat összekötő és két oldalsó: bal-női-Hold, jobb-férfi-Nap) harmonizálása a testi egészség, lelki béke, a tudat zavaró hullámzásai megszüntetésének feltételét és egyben módszerét nyújtja. Ilyen szempontból az akupresszúra, jóga, chi kung, tai chi, wai tan kung, egyéb távol-keleti harcművészetek hasonlóak

A tervezett tanfolyam ezen kérdéskörökben betekintést adni, valamint a gyakorlati készségszintű elsajátításában segítséget nyújtani!

Előadó: Árendás László


Kezdődik:
2010. dec. 18. szombat 09:00

Vége:
2010. dec. 19. vasárnap 17:00
Elérhetőség
Előadó: 
Árendás László
Telefon: 
+36305801315
Telefon: 
+36309484360
Beküldte: | 2010. aug. 22. vasárnap - 16:22

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre