Áramlásban lenni önmagaddal és a világgal - családállítás klub | Önmegvalósítás.hu

Áramlásban lenni önmagaddal és a világgal - családállítás klub

2013. jún. 07. 17:00

Az Áramlás/flow fogalmát egyre többen ismerik. Egyre többen szeretnék megtudni a Nagy TITKOT, hogy hogyan lehet könnyen belelépni és ÉLNI-LENNI VELE. Ehhez sok figyelem -gyakorlat ismerete ajánlott. Ezeket a fókusz-gyakorlatokat kezdjük el megtanulni és gyakorolni, hogy aztán a mindennapi életben is tudják alkalmazni az érdeklődők.

Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel, hogy miért NEM megy neki az Áramlásba belépni, benne maradni. Akit érdekel, hogy hogyan tud egyre könnyebben és hatékonyabban belelépni a végtelen Lehetőségek
tárházába/világába.

"A flow - áramlás - című kifjezésről néhány évvel ezelőtt hallottam az egyik volt munkatársamtól, akitől sokat tanultam és ritka kellemes beszélgetésekben vettem részt.

A flow élményt egy magyar nemzetiségű pszichológus, Csíkszentmihályi Mihály definiálta. Ez egy olyan állapot, melyben a dolgok szinte önmaguktól működnek, a tér-idő megszűnik a cselekvésben (pl. a munkában, egyéb tevékenységben), a cselekvő pedig teljes mértékben a jelenben van, eggyéválik azzal, amit épp végez, függetlenül attól, hogy a környezetében mi történik. Ebben az időtlenségben, önfeledtségben megjelenik a tiszta öröm, az igazi motiváció forrása, mely jelentősen különbözik az apróbb fellángoló sikerélményektől. Csíkszentmihályi szerint egyensúlyban és magas szinten kell legyen úgy a kihívás mint a felkészültségi szint ahhoz, hogy a flow-ba kerüljünk aktivitásunk során.

Ezt az állapotot már sokan megtapasztalták, és nagyon hasonlatos a jóga állapotban - a gondolatmentes tudatosságban levéshez, melyben a belső Kundalini energia a gerincoszlop mentén felemelkedik és az önvalót megvilágítja, örömöt, szeretetet és értelmet ad a létezésnek. Finomszinten ez a Kundalini szabad áramlása a keresztcsontból a kutacson keresztül a fejtetőn kifelé, majd onnan vissza.

A kontraszt a flow és a jógában megtapasztalt állapot között a kimenetelben rejlik. Az előzőt a cselekvés váltja ki, míg az utóbbit a nem-cselekvés, azaz a meditáció.

Személyesen elbeszélgettem már olyan emberrel, aki több kilométeres megfeszítő szaladás után lépett be a flow állapotba, mely után már erőfeszítés és energiaveszteség nélkül, fáradhatatlanul képes volt tovább tartani az iramot, amíg az állapot tartott; viszont a meditáció ennek ellenére nem ment olyan könnyen számára.

A flow egy állapot, megértést nem ad, megtapasztalása után mégis más értelmet nyer a lelkiség és maga az élet is. Ezért tartozik a pozitív pszichológiához."

forrás: eberseg.blogspot.hu

Elérhetőség
Telefon: 
+3612990989
Telefon: 
+36205888801

A jelentkezés lezárva.

Beküldte: | 2013. máj.. 08. szerda - 11:21

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre