„ORVOSI HIVATÁS – SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS...” 60 órás PSZICHODRÁMA CSOPORT INDUL PÉCSETT | Önmegvalósítás.hu

„ORVOSI HIVATÁS – SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS...” 60 órás PSZICHODRÁMA CSOPORT INDUL PÉCSETT

2012. márc. 25. 10:00
Kezdődik: 2012. márc. 25. vasárnap 10:00
, tanfolyam, Varga Éva

Hogyan segíthetem nemcsak szakemberként, hanem emberként is a betegeimet a gyógyulásban? Hogyan tarthatom meg az egyensúlyt a két szerep között? Milyen kapcsolatban vagyok, hogyan kommunikálok főnökeimmel/tanáraimmal, beosztottaimmal/munkatársaimmal, a pácienseimmel és a hozzátartozókkal? Hogyan viselkedem, és hogyan érzem magam ezekben a kapcsolatokban? Mit teszek, ha kényes helyzetbe kerülök a munkám során? Mennyiben vagyok képes az önérvényesítésre, és mennyiben vagyok tekintettel mások helyzetére?

Csak néhány kérdés, ami felmerülhet mindazokban, akik jó orvosok akarnak lenni, és nem csak a szó szakmai-tudományos, hanem személyes-emberi vonatkozásában is – legyenek már gyakorló szakemberek, vagy a pályára még csak most készülő egyetemi hallgatók. Mert azt, hogy milyen orvosnak látnak bennünket mások, és milyennek látjuk mi magunkat, az is nagyban meghatározza, hogy milyen kapcsolatot alakítunk ki a munkánk során körülöttünk lévőkkel: a betegekkel, a hozzátartozókkal, vagy épp a munkatársakkal.

Az orvosi hivatás nehéz. Az orvos nem csak a betegségekkel, az életekért küzd nap, mint nap, hanem az időhiánnyal, a jó döntésekért, a kiégés ellen is. Ahhoz, hogy ezt a munkát hosszú időn keresztül egészséges pszichével, lelki harmóniában lehessen végezni, elengedhetetlen a folyamatos belső munka: az alapos önismeret, az egészséges önértékelés és az önreflexió képességének a fejlesztése – ehhez pedig az egyik leghatékonyabb eszköz a pszichodráma.

Ez az élmény- és akcióközpontú személyiségfejlesztőmódszer segít abban, hogy rálássunk önmagunkra, működési módjainkra, erősségeinkre és korlátainkra – megértsük és elfogadjuk azokat, sőt, saját javunkra tudjuk fordítani. A pszichodráma lehetőséget ad arra, hogy a helyzeteinkre több szempontból is ráláthassunk, ezáltal pedig – az önismeretet és az empátiát egyaránt fejlesztve – tudatosabbak legyünk munkánkban, hivatásunkban, működésünkben és kapcsolatainkban. A résztvevők a munkájuk során tapasztalt helyzetek megjelenítésén és átélésén keresztül bővíthetik szakmai eszközeik tárházát, továbbfejleszthetik már meglévő képességeiket, gyakorolhatják a problémamegoldást, a konfliktuskezelést, valamint az önérvényesítés lehetséges módjait.Mindez védett közegben, elfogadó, támogató csoportban történik.

A csoport célja:

Ø szakmai személyiségfejlődés

Ø szakmai önismeret fejlesztése

Ø a személyiségben gyökerező gyógyítói kompetenciák fejlesztése

Az önismereti csoport időtartama 60 óra, ami 6 vasárnapot jelent Pécsett havi rendszerességgel.

Részvételi díj: 1.700 Ft./óra

Csoportvezetők:

Dr. Bakó Tihamér

pszichoterapeuta, pszichodráma vezető

Varga Éva

kommunikációs szakember, tréner,

pszichodráma asszisztens

Jelentkezés:

ITT

gondolattal@gmail.com e-mail címen

és a 06 30 486 0482 telefonszámon

Előadó: Varga Éva


Kezdődik:
2012. márc. 25. vasárnap 10:00
Elérhetőség
Telefon: 
+36304860482
Beküldte: | 2012. jan. 20. péntek - 10:57

Hozzászólások

0 hozzászólás