Nem kellek, megfelelési kényszer, maximalizmus | Önmegvalósítás.hu

Nem kellek, megfelelési kényszer, maximalizmus

Újjászületés tábor - október 23-26.

Igazi megújulás, lelki újjászületés vár Rád ebben a táborban, mert most nem a felszínt kapirgáljuk, hanem lemegyünk életünk és az egész létezésünk legmélyére, hogy az első becsípődéseket nyakoncsípjük és kioldjuk mind egy szálig!

"Minden utat meghatároz az első lépés" - mondhatnák a bölcsek, ami azt jelenti számunkra, hogy olyan mintákat hurcolsz és ismételsz az életedben, amilyeneket átéltél a magzati léted és születésed alatt. Lehet ez az állandó küzdés az elérhetetlen célokért, a nem szeretnek-nem kellek senkinek vagy a tehetetlenségbe belepusztulok érzése, addig szenvedsz tőlük, amíg fel nem dolgozod ott, ahonnan erednek.

Nézzünk pár példát:

Nem kellek!

Önismereti gyakorlásunk és oldásaink során kiderült, hogy az állandó megfelelni akarás, a teljesíthetetlen elvárások Önmagunk felé és ezek csúcsa, a maximalizmus is gyakran onnan fakad, hogy van az életed kezdetén egy olyan élményed-időszakod, amikor a számodra fontos szülő/nagyszülő kifejezte vagy akár csak azt érezte, hogy nem kellesz neki, nem fogad el Téged feltétel nélkül.

  • Fiút vártak, de lány lett,
  • lányt szerettek volna, de fiú lett,
  • túl lila ez a gyerek, kicsi/nagy, csúnya, ügyetlen a baba,
  • nem is vártak, csak úgy becsöppentél,
  • az egyik szülő nem is akart, de ha már jön, hát legyen!

Hiába változott meg később a szülők, nagyszülők véleménye, ha az első benyomása az a babának vagy magzatnak, hogy Őt nem várják, nem akarják, nem fogadják el olyannak, amilyen, akkor ez az üzenet beíródik a legmélyebbre és az egész életre kiható Ön-el-nem-fogadást, megfelelési kényszert, maximalizmust szül.

Nem akarok élni!

A másik gyakori hiba, amikor a lélek úgy indul el ezen világ felé, hogy még nincs teljesen felkészülve rá, még nem döntötte el száz százalékig, hogy valóban világra akar jönni. Lehet, hogy még vacillál, lehet, hogy már csak egy kicsi hiányzik, de az is előfordul, hogy teljesen begörcsöl a félelmei miatt.

Ilyenkor úgy jövünk világra és éljük meg az itt létünket, hogy közben nem is vagyunk teljesen jelen. Mint aki egy homályos üvegen keresztül látná a világot vagy mintha félig aludna az illető, mert a másik fele még ott áll a leszületés előtt és várja, hogy megjöjjön az a teljes döntés.

Megoldás: Szüless újra!

Kísérleteztünk sokféle képpen, míg végül arra a megoldásra jutottunk, hogy a fentebb említett súlyos, a teljes életünket befolyásoló hibás kezdeteket speciális gyakorlatokkal...

Olvasd tovább >>

Miért nem kellek, nem fogadnak el? - előadás a Sóterben

Az egyik legnehezebben feldolgozható helyzet, amikor azzal találkozol, hogy nem szeretnek, nem fogadnak el. Különösképpen érthetetlen és elfogadhatatlan ez olyanoktól, akik a legközelebbi hozzátartozóid, mint a szüleid, gyermekeid, testvéreid vagy a párod. De hasonlóan nehéz helyzetet teremt az is, ha rendszeresen botlasz bele az elutasításba, el nem fogadásba a munkahelyeden vagy a barátaid, ismerősied körében.

Bárhonnan is kapod a rendszeres és visszatérő elutasítást, a "nem kellek", "nem vagyok elég jó", "nem fogadnak el" érzése mind valószínűleg ugyanarra az okra vezethető vissza.

Van, akinél ez eltávolodást, elszigetelődést vált ki, esetleg hosszan tartó depressziót. Másoknál ez lehet a maguk vagy mások felé állított maximalizmusuk alapja.

Olvasd tovább >>

Transzlégzés Budapesten

Ismét lesz transzlégzés, sokunk kedvenc gyakorlata a belső tisztulásra, felszabadulásra, örömtáncra!

Tudatunk megtisztításának egyik kiváló módszere a transzlégzés (holotróp légzés). Már az indiánok, hinduk és más ősi népek is alkalmazták ezt a spirituális módszert, hogy a tudat mélyén nyugvó tartalmakat feltárják és rendet tegyenek végre. Hatása oly intenzív, hogy régmúlt fájdalmaitól, terheitől lehet megszabadulni, új felismeréseket kapunk jelenlegi problémáinkról, valamint felejthetetlen spirituális élményeket is adhat a 1,5 órás légzőgyakorlat.

A gyakorlás folyamán hanyatt fekve, intenzív zenére, befelé figyelve lélegeznek a résztvevők és ez olyan energia és figyelem koncentrációt hoz létre, amiből megszületik a belső utazás.
Részletes leírást a transzlégzés folyamatáról, szabályairól itt olvashatsz. 

Elmesélni nem lehet, milyen csodálatos élményeket ad, ezért a legjobb, ha Te magad is kipróbálod! Hívd el barátaidat, érezzétek jól magatokat!

Olvasd tovább >>

Beküldte: | 2015. okt. 01. csütörtök - 00:40