Felnőtté válás | Önmegvalósítás.hu

Felnőtté válás

A felnőtté válás számomra nem a testi érettség elérését jelenti, hanem sokkal inkább a lelki felnövést, az életre való érettség elérését.

Egy gyermeknek nem kell foglalkoznia a megélhetéssel, hiszen még a szülei tartják el. Nem kell terveznie a jövőjét, a napjait, mert arról is gondoskodnak a szülei. Nem kell komolyan vennie az életet, hiszen Ő még a felkészülési szakaszban van, ahol ez főleg játék és tanulás. Nem kell felelősséget vállalnia a tetteiért, hiszen jó ideig nem is képes rá!

Ezzel szemben egy felnőtté vált léleknek terveznie kell a jövőjét, döntéseket kell hoznia, megcselekedni, amit szükséges és mindezekért vállalnia kell a felelősséget. Sokkal-sokkal több a dolga, nagyobb a terhe, több a felelőssége.

Ugyan ki akar ennyi nehézséget és ekkora kockázatot vállalni?
Csodálkozunk ezek után, hogy a gyerekek nem akarnak felnőtté válni?

Olvasd tovább >>

Hitel, tartozás feloldása - tréning

Még mindig sok család és egyén szenved amiatt, hogy ki tudják fizetni a devizahiteles tartozásukat. Felvették az építkezésre, autó vásárlásra, vagy egy vállalkozás beindítására a több millió forintot, most pedig irreálisan magas kamatot kell hónapról hónapra befizetniük a banknak.

Lehet sajnálni Őket, együtt érezni velük és tüntetni mellettük, ha igazságtalannak tartjuk a történteket.
Hibáztatni is lehet őket amiatt, hogy miért nem gondolták át jobban a hitelfelvételt?!
Azonban a legtudatosabban akkor járunk el, ha önismereti szempontból vizsgáljuk meg a helyzetet!

Egy önismereti útját járó - szintén devizahiteles - barátommal erről beszélgettünk és arra jutottunk, hogy ha feltesszük a megfelelő önismereti kérdéseket, akkor a válaszokból megtalálhatjuk a megoldás felé vezető utat:

  • Miért kerül valaki abba a helyzetbe, hogy egy kölcsön felvétele után ilyen aránytalanul magas kamatot kell fizetnie?
  • Milyen lelki tanítás állhat emögött? Mire tanítja Őt ez a helyzet?
  • Hogyan lehetne ezt úgy tudatosítani, hogy a kárvallottak mielőbb kikerülhessenek szerencsétlen helyzetükből?
  • Milyen lelki gyakorlatok segíthetnek a teher feloldásában?

A téma átbeszélése során több út és gyakorlatsor is kirajzolódott , amelyekkel fel lehet dolgozni, tudatosítani a hitel-teher mögötti mélyebb lelki okokat.

Olvasd tovább és jeletkezz >>

A boldog párkapcsolat ritka - előadás hétfőn

Vajon miért oly ritka a boldog párkapcsolat?

Vajon mi a boldog párkapcsolat titka? 

Talán a hatalmas szeretet és elfogadás? Vagy a másik tisztelete? Önmagunk határainak tiszteletben tartatása? A jó szex? A változatosság? Közös célok? Megbékélés, belenyugvás, önfeladás? Esetleg ezek mindegyike?
Ki tud ennyi jó tanács közepette eligazodni? Én nem.

Olvasd tovább >>

Öngyógyítás és önismereti tábor - még van 4 hely!

Hiszem és tudom, hogy a betegségeink és kisebb-nagyobb testi tüneteink mind a lelkünk üzenete arról, hogy felborult a belső egyensúly, valami nagyon nincs a helyén a személyiségünkben. A lélek ilyen módon jelez, ha a korábbi jelzéseket figyelmen kívül hagytuk.

Ha megértjük betegségünk üzenetét és abból tanulunk, változunk, akkor a test ismét visszanyeri egészséges állapotát, hiszen már feleslegessé válik a tünet, mint rendkívüli üzenet.

Ilyen módon önismerettel, őszinteséggel, elfogadással, szeretetteli és megértő lelki problémamegoldással a legalattomosabb betegségekből is kigyógyíthatjuk magunkat. 

Ha Te is hiszel ebben az útban, ha szeretnéd megtanulni a lelki öngyógyítás módszerét, gyakorlatait, akkor ez a program Neked szól.
A tábor programjában kiemelt helyet kap az öngyógyítás, de aki csak "szimpla" önismereti fejlődésért jön, azt is szeretettel várom!

Olvasd tovább és jelentkezz most >>

Beküldte: | 2013. aug. 09. péntek - 22:58