Hurrá, nyaralunk! | Önmegvalósítás.hu

Hurrá, nyaralunk!

Itt van a nyár végre, nagyon vártuk már a sok havazás, didergés és árvíz után. Most aztán lehet menni nyaralni tengerpartra, Balaton partra, víkendházba, vagy csak kiülni délutánonként a teraszra, erkélyre.

Ha nyár, akkor az vidámság, jókedv, szabadság, önfeledtség. Legalábbis a legtöbb emberben ilyen programok futnak, kötelező ilyenkor boldognak lenni, szabadságra menni, pihenni, mert az év eme évszaka erre lett kitalálva.

De ez nem mindenkinél van így, mert van, 

  • aki nem nyáron szeret pihenni, hanem télen. esetleg mindig, minden héten.  : )
  • Van, akinek nem telik utazásra, se luxusra, sőt hétvégi kiruccanásra sem.
  • Olyanok is élnek körülöttünk, akik ha nyaralnak, akkor is dolgoznak, problémáznak, nem tudnak kikapcsolni, mert állandóan pörög a belső motor.
  • És sajnos sokan akkor is szomorúak, amikor pedig kötelező a vidámság, mert hát minden adva van a boldog élethez, csak éppen belül hiányzik valami, ...de nagyon-nagyon!

Mit tehet ilyenkor az ember?

Vagy eltemeti magában a hiány, frusztráltság, irígység érzéseit, vagy szembenéz velük.
Belenéz magába és meglátja, megoldja a gubancokat.

Elfogadja, hogy mások vagyunk, máskor, máshogyan kapcsolódunk ki. Van aki nyaralva, van aki telelve, mások utazva, vagy éppen semmit téve. De a legjobb mégis az lenne, ha...

Olvasd tovább >>

Múlt feldolgozása - tanfolyam, júl. 14.

A múlt elmúlt, változtatni már nem tudunk rajta. Ez igaz, valóban felesleges azon rágódnunk, mi lett volna ha...?, vagy miért másként tettük?

Azonban a múlt történései nyomot hagytak bennünk, mély sebeket ejtetteksokszor fájdalmat és félelmet gerjesztettek. Ha ezekkel a sebekkel nem foglalkozunk, akkor ugyan lassan a feledés homályába vesznek, de a hatásukat minden pillanatban kifejtik: Zártak maradunk, bizalmatlanok, boldogtalanak, érzéketlenek, elutasítóak.

A sebek arra emlékeztetnek, hogy...

Olvasd tovább >>

Intuíció és belső látás fejlesztése - előadás, júl. 15.

Vajon miért oly ritka a boldog párkapcsolat?

A belső érzékelés fejlesztése és tudatos használata egy igen fontos fordulópont lehet a lelki munkánkban. Ugyan hogyan is tudna az önmagát megismerni akaró ember mélyebben, tisztábban látni magába, ha az érzékelése tompa, ha a belső látása fejletlen?
A felszínes önvizsgálati gondolkodás után ahogyan egyre mélyebbre merülünk Önmagunkban, szükségessé válik, hogy feltárjuk és feloldjuk azokat a tudati (sokszor érzelmi) blokkokat, amelyek miatt az eredendő látásunk elhomályosult, amiért nem merjük tudni, érezni az igazat.

Ennek a megtisztításnak egy része az őszinteség tudatos növelése, majd további lépései az igazságtól való félelmek, fájdalmak kioldása, szembenézés az élet terheivel, valóságával.

Olvasd tovább >>

Öngyógyítás tábor

Hiszem és tudom, hogy a betegségeink és kisebb-nagyobb testi tüneteink mind a lelkünk üzenete arról, hogy felborult a belső egyensúly, valami nagyon nincs a helyén a személyiségünkben. A lélek ilyen módon jelez, ha a korábbi jelzéseket figyelmen kívül hagytuk.

Ha megértjük betegségünk üzenetét és abból tanulunk, változunk, akkor a test ismét visszanyeri egészséges állapotát, hiszen már feleslegessé válik a tünet, mint rendkívüli üzenet.

Ilyen módon önismerettel, őszinteséggel, elfogadással, szeretetteli és megértő lelki problémamegoldással a legalattomosabb betegségekből is kigyógyíthatjuk magunkat. 

Ha Te is hiszel ebben az útban, ha szeretnéd megtanulni a lelki öngyógyítás módszerét, gyakorlatait, akkor ez a program Neked szól.

Olvasd tovább >>

Beküldte: | 2013. júl. 03. szerda - 17:01