Pénztudatosság | Önmegvalósítás.hu

Pénztudatosság

Sokat foglalkoztam mostanában a pénz témakörének tudatosításával és lassan elérkezettnek látom az időt arra, hogy megosszam a tapasztalataimat és gyakorlataimat egy tanfolyam keretében. Erről szerettem volna írni, és emlékeztem is rá, hogy pár hete már írtam egy témaindító blogot a pénzről. Rákerestem és meglepve látom, hogy senki nem szólt hozzá, pedig izgalmas kérdéseket fogalmaztam meg akkor.

Elsőre azt gondoltam, hogy ezek szerint csak engem foglalkoztat a téma, vagy csak nekem van problémám a pénzzel
De nem, nem hiszem! Annyian panaszkodnak a pénzügyi kínlódásukra, eladósodásra, kilátástalanságra még spirituális körökben is, hogy inkább azt sejtem, nem akartatok kitárulkozni, vagy pedig újak, meglepőek voltak a kérdések.

Miért ne beszélhetnénk a pénzről önismereti szempontból?

Sem az önismereti munka, sem a spirituális fejlődés nem zárja ki a pénz szükségességét. Sőt, a pénzre ugyan úgy szükségünk van, mint a kenyérre, vagy a szappanra. (Bár vannak, akik ezt vitatják!) 
Inkább nem is a pénzzel vannak a bajok, hanem a nálunk levő mennyiségével, illetve hogy hogyan tudjuk kezelni, vagy elfogadni, amikor nincs belőle elég.

Igen, ezzel a félelmünkkel és frusztrációnkkal van a legtöbb bajunk, mert ha a pénzt a fizikai lét egyik markáns megnyilvánulásának tekintjük, akkor máris láthatjuk az egyik szimbolikáját:
Mi lelki lények életek óta azzal küzdünk, hogy miért kényszerültünk bele ebbe a fizikai világba, fizikai testbe és ha már itt vagyunk, akkor pontosan mekkora is a jelentősége a fizikai szintnek a lelki és a szellemi szintekhez képest??!

Innen már csak egy lépés, hogy eljussunk az alap kérdéshez: Van egy fizikai testünk, amelyikben a lelkünk lakik, vagy van egy lelkünk, amelyik azt álmodja, hogy egy fizikai testben lakik?
Nos, aki tudja a megoldást, az már biztosan közel jár a ....-hoz.

Láthatjuk, milyen végletei vannak a pénzügyeinknek, a napi pénzhajhászás, anyagi dilemmák valahol mind az anyagi létünk kérdéseiből fakadnak. De ne szaladjunk ennyire előre!
Akit érdekel a téma, javaslom vesse rá magát a múltkori kérdésekre, válaszolja meg azokat magának (vagy a weboldalon hozzászólásban), és ha még szeretnél mélyebb tudást, gyakorlati megoldásokat is tanulni, akkor jelentkezz a Pénztudatosság tanfolyamra!

Pénz, pénz, pénz...

Mindegyik életterületünk belőlünk tükröz egy részt. A családunk és barátaink az Önmagunkkal való kapcsolatot mutatja, a párkapcsolataink és flörtjeink a bennünk élő férfi és nő kapcsolatát, míg az anyagiak és a pénz világa, az anyagi tudatosságunkat tükrözik vissza.

Néhány kérdés, amelyekkel elindulhatsz az anyagi tudatosság útján:

  • Tudod-e mi a pénz, mi célt szolgál ebben a világban?
  • Milyen a kapcsolatod a pénzzel? Milyen gondolataid és érzelmeid vannak felé?
  • Mennyi elfojtott indulat, fájdalom és szenvedés kapcsolódik benned a pénzhez?
  • Milyen mintát hozol gyermekkorból, szüleidtől vagy akár előző életeidből a pénzzel kapcsolatban?
  • Ismered a pénzkezelés, beosztás és költekezés arany-szabályait? Éled is ezeket?
  • Hogyan szolgálja a pénz a spirituális fejlődésedet?
  • Milyen önismereti és lelki tanítások húzódnak meg a pénz mögött számodra?

Ezekre a kérdésekre nem csak a felszínen kell kielégítő választ adnod, hanem meditációban is meg kell találnod a mély belső igazságot. Így tudod megismerni az anyagot, megismerni a pénzt, megismerni saját magad anyagi világhoz való kapcsolatát.

...és ez még csak a kezdet!

Olvasd tovább >>

Pénztudatosság tanfolyam

Az önismereti és önfejlesztő munkát nem csak az érzelmeink, gondolataink és párkapcsolataink rendezésére használhatjuk, hanem tudatosíthatjuk általa a pénzhez való viszonyunkat, rendezhetjük a pénzügyeinket és minden más anyagi vonatkozást is.
A rossz pénzügyeinkért lehet hibáztatni a gazdasági helyzetet, a kormányt, az adókat, a munkaadódat, a családodat, de végül be kell látnod, hogy a legjobb vagy legrosszabb döntéseket mégis csak Te hozod meg, valamiért Te keveredsz bele ördögi galibákba és feneketlen adósságokba.

Olvasd tovább >>

Transzlégzés Budapesten

Tudatunk megtisztításának egyik kiváló módszere a transzlégzés (holotróp légzés). Már az indiánok, hinduk és más ősi népek is alkalmazták ezt a spirituális módszert, hogy a tudat mélyén nyugvó tartalmakat feltárják és rendet tegyenek végre. Hatása oly intenzív, hogy régmúlt fájdalmaitól, terheitől lehet megszabadulni, új felismeréseket kapunk jelenlegi problémáinkról, valamint felejthetetlen spirituális élményeket is adhat a 1,5 órás légzőgyakorlat.

Olvasd tovább >>

Önmegvalósítás tábor Szarvason - június 15-18.

Többen kifogásolták, hogy miért csak az ország nyugati felében tartok táborokat, azok túl messze vannak számukra. Nos, itt a lehetőség az önismereti munkára és spirituális gyakorlásra, mert június közepén Szarvas mellett tartunk egy Önmegvalósítás tábort!

Békésszentandráson (már a neve is annyira spirituális...), egy Körös holtág melletti üdülőben leszünk 4 napot, sokat meditálunk, beszélgetünk, megnyílunk és szeretünk, feloldódunk a természetben.
Közben egy kis nyaralásra, pihenésre is jut majd idő, lehet napozni, fürödni (a medencében és a Körös-ágban is), grillezünk, nyársalunk, kirándulunk és megnézzük a hírös szarvasi arborétumot is.

Program:

Személyre szabott önismereti oldások, tartalmas lelki beszélgetések, a lelkünket megérintő meditációk, Transzlégzés, Transztánc, Tarot vetés és masszázs lesz a várható program.

A 4 napos program elég időt ad arra, hogy a résztvevők kellően feloldódjanak, megnyíljanak Önmaguk és a világ felé, hogy szembenézhessenek elakadásaikkal és megtalálják a megoldáshoz vezető utakat is. A folyamatot önismereti tanításokkal, tanácsokkal és vezetett meditációkkal segítem, valamint a közösség, az újonnan kialakuló barátságok és emberségek is rengeteg támogatást adnak, gazdagítják lelkünket.

Az előadásokat meditációk váltják, minden gyakorlatot megbeszélünk, majd válaszolok a felmerülő kérdésekre. A gyakorlást rövid szünetekkel tarkítjuk, és amikor elfáradtunk, akkor átváltunk intenzív nyaralásba!  : )

Olvasd tovább >>

Nyári Önmegvalósítás tábor - augusztus 7-11.

Az elmúlt két táborban olyan jól megfértek egymás mellett az önismereti és spirituális gyakorlatok, hogy a nyári táborban is ezekkel fogjuk feldobni magunkat! 

Az önismereti gyakorlatok mély hatását jól kiegészítik a spirituális gyakorlatok magasba emelő hatása, amikor megérezzük lelkünk ártatlanságát és Isten szeretetét.

Olvasd tovább >>

Beküldte: | 2013. máj.. 09. csütörtök - 02:17