Neked ki a legfontosabb? | Önmegvalósítás.hu

Neked ki a legfontosabb?

A napokban néztünk egy filmet Meg Ryannel, amelyben volt egy elgondolkodtató jelenet: A férj győzködi a babysittert, hogy maradjon a gyerekekkel estére is, de a lány nem vállalja, mert a barátjával lesz találkája. A férj erre érzelmi zsarolásba kezd, hogy milyen nehéz helyzetben van mostanában, meg hogy az a randi biztosan összehozható egy másik nap is...

Mire a lány egy mondattal lezárja a vitát: "Az én életem is van olyan fontos, mint a magáé!"

Sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy a belénk nevelt, hibás értékrenddel éljünk és jobban megfeleljünk mások elvárásainak, mint a sajátunknak. Fontosabb a munka, fontosabb a család, fontosabbak a barátok, mint a saját szükségleteink, igényeink.
Ha valaki megkér, elvár, megkövetel valamit, akkor inkább a háttérbe szorítjuk a saját vágyainkat, csak nehogy elveszítsük az illlető jóindulatát, szeretetét. Pedig ezzel pont a legfontosabb, legértékesebb embert veszítettük el: Önmagunkat!

Mi a megoldás?

Át kell értékelned magadban a fontossági sorrendet. Te legyél legelől és mindenki csak utánad! 
Ha ezt megtetted, akkor utána már csak tartanod kell magadat az új szabályhoz. Pár hét átszokás bakikkal tűzdelve belefér. Ebből tanulsz és végül már ez lesz a természetes.

Ahogy a Tanítóm mondta annak idején:

Sándor! Az első 3 helyen Én vagyok!

Hadd kérdezzem meg:

  • Neked ki a legfontosabb? 
  • Kinek - minek szoktad alárendelni Önmagadat? 
  • Hol tanultad ezt a rossz szokást? Honnan hozod a téves mintát?

Transzlégzés Budapesten - vasárnap 17 órától

Tudatunk megtisztításának egyik kiváló módszere a transzlégzés (holotróp légzés). Már az indiánok, hinduk és más ősi népek is alkalmazták ezt a spirituális módszert, hogy a tudat mélyén nyugvó tartalmakat feltárják és rendet tegyenek végre. Hatása oly intenzív, hogy régmúlt fájdalmaitól, terheitől lehet megszabadulni, új felismeréseket kapunk jelenlegi problémáinkról, valamint felejthetetlen spirituális élményeket is adhat a 1,5 órás légzőgyakorlat.

Olvasd tovább >>

Önismereti tanfolyam Dunaújvároson - még be lehet kapcsolódni!

Az önismereti, párkapcsolati és öngyógyító előadások során elég részletesen meséltem az önismereti gondolkodás alapjairól, valamint kipróbálhattál jónéhány meditációt is. 
A következő lépés, hogy a 4 részes "Önismeret alapjai" tanfolyamon elsajátítsd  az önismeret alapgyakorlatait és saját élményű tapasztalatot szerezz az önismereti munkáról és annak csodálatos eredményeiről!

Olvasd tovább >>

Beküldte: | 2013. ápr. 25. csütörtök - 15:10