Mi a fontos az életben? | Önmegvalósítás.hu

Mi a fontos az életben?

Reflux és önsajnáltatás

Egy ismerősöm panaszkodik, hogy évek óta refluxtól szenved, keresi az okát, de csak nem leli. Vajon mi lehet a betegségének lelki oka?

Kérdezem Tőle:
- Mi az, amit nem tudsz lenyelni, amit legszívesebben kihánynál, kivetnél az életedből?
- Nem bírom az irritáló embereket, legszívesebben ott hagynám a munkahelyemet, kerülöm az idegesítő rokonaimat, nem tudom elfogadni a pénztelenséget, elegem van a tehetetlenségemből, ...és még sorolja, sorolja, míg nem közbevágok:
- Ha ennyi mindent utálsz magadban és az életedben, akkor csodálkozol, hogy okádhatnékod van tőle? A tested-lelked legszívesebben kihányná ezeket, de Te mégis megtűröd, együtt élsz mindezzel. Miért?    Olvasd tovább >>

Mi a fontos az életben, mitől lehetünk boldogok?

Apa, szerinted mit érdemes tanulni, mivel járnék a legjobban? - kérdezte egyik este a nagyobbik gyermekem, amiből aztán egy hosszú beszélgetés kerekedett arról, hogy mi a fontos az életben, mitől lehetünk boldogok? / Nem bonyolódtam a boldogság spirituális mélységeibe, csupán a köznapi értelmezés szerinti örömről, jó közérzetről gondolkodtunk! /

Elmeséltem Neki, hogy annyiféle dolgot tanítanak iskolákban, tanfolyamokon, de ezek java része csak a világ működéséről hoz képbe, vagy egy adott szakmára készít fel, azonban semmilyen használható tudást nem adnak arra vonatkozólag, hogy hogyan legyél boldog!
Ahhoz, hogy a kérdést pontosan megválaszolhassam, először is azt kell tisztázni, mi az, ami egy embernek örömöt, boldogságot okozhat?

 

Önismereti gyakorlás

Ismét Önismereti gyakorlás-ra lesz lehetőséged Budapesten, ahol a téged érdeklő kérdésekre és problémákra önismereti gyakorlatokon, meditációkon keresztül kapod meg a választ.
A programra mindenkit várok, aki nyitott az önismeretre, szeretné megérteni a személyisége működését, megoldani élete problémáit, egyensúlyba hozni kapcsolatait. 

A programon önismereti előadások, beszélgetések és meditáció gyakorlás segítségével haladunk, valamint válaszolok a felmerülő kérdésekre is.

    Olvasd tovább >>

Önmegvalósítás tábor Siófokon - április 28-tól

Tartalmas önismereti gyakorlás, lelki beszélgetések, spirituális légkör és jó társaság jellemzi a siófoki hosszú hétvégés táborainkat.
A négy napos program elég időt ad arra, hogy a résztvevők kellően feloldódjanak, megnyíljanak Önmaguk és a világ felé, hogy szembenézhessenek elakadásaikkal és megtalálják a megoldáshoz vezető utakat. A folyamatot önismereti tanításokkal, tanácsokkal és vezetett meditációkkal segítem, valamint a közösség, az újonnan kialakuló barátságok és emberségek is rengeteg támogatást adnak, gazdagítják lelkünket.

    Olvasd tovább >>

Beküldte: | 2012. ápr. 11. szerda - 11:15