Önmegvalósítás Hírlevél | Önmegvalósítás.hu

Önmegvalósítás Hírlevél

Szervusz!

Van egy jó hírem!
Ismét küldöm az önismereti tanításokat!

Nap mint nap belecsöppenek olyan élethelyzetekbe, amelyeket ha önismereti nézőpontból vizsgálok, akkor igen komoly felismeréseket adnak. Az elmúlt években rengeteg ilyen történetet írtam le, amelyek eddig ott hevertek a merevlemez mélyén, de most úgy döntöttem, hogy közre adom azokat.

Ha mindent ugyanúgy csinálsz mint eddig, akkor ne csodálkozz, hogy nem változik az életed!

Az életed megváltoztatásához először Neked kell változnod: gondolkodásodban, érzelmeidben, szándékaidban és cselekedeteidben! A változás mindig belülről indul el, de ahhoz először másként kell gondolkodnod, szemlélned a világodat és Önmagadat, ebből fognak merőben új szándékok, döntések és végül tettek születni.

Remélem, hogy ezek a tanulságos történetek megtanítanak arra, hogyan láss önismeretileg, hogyan értelmezd helyesen a környezetedben és az Önmagadban zajló folyamatokat, hogy azokból eljuss egy tudatosabb, boldogabb élethez!

Az "Önismereti tanítások" témái felölelik az önmegismerés, párkapcsolat, munka, megélhetés, lelki élet, probléma megoldás, képesség fejlesztés és spiritualitás területeit. Terveim szerint pár naponta fogom küldeni a leveleket, az elsőnégyet máris elolvashatod!

Játszma az önbecsülésért

A piacról hazafelé sétálva, az egyik kereszteződésben belebotlottam egy kerékpáros fickóba, aki igen hevesen szidta az autósokat, hogy azok mennyire figyelmetlenek, és akár még el is ütnék, ha Ő nem vigyázna magára!
Próbált engem is bevonni a játékába, hogy szidjuk együtt az autósokat, de én inkább tovább álltam és csak utána gondolkodtam el azon, hogy vajon mi is volt ennek a közjátéknak az értelme, a jelentése?

Először arra gondoltam, hogy szegény fickó, láthatná pozitívan, vagy reálisan is a világot, ehelyett csak a negatívumokat látja. Biztosan annyi rossz tapasztalata volt már az életben, hogy emiatt elvesztette a pozitív látásmódját, már képtelen hinni az emberek jóságában, az autóvezetők előzékenységében.
Már majdnem megsajnáltam szegény párát, amikor valahonnan beugrott, hogy nála ez nem a rossz tapasztalatokból alakult ki, hanem Ő maga alakította úgy a látásmódját, az életét, hogy abból az egojának nyeresége legyen!

De mit nyerhet vele az ember, ha mások csak bántják, rosszul bánnak vele?
Olvasd tovább >>

Megéri őszintének lenni a párkapcsolatban?

Vajon megéri őszintének lenni a párkapcsolatban?
Az igazság égisze alatt romboljunk le mindent ami szép volt, jó volt?
Leegyszerűsítve a kérdést: Neked mi a fontosabb, az igazság, vagy a boldogság?

Pár hete egy önismereti programon már feljött ez a téma, heves vitákat és érveléseket kavarva, majd a napokban ismét belefutottam egy amerikai sorozat főszereplője által.
Éppen kiderült, hogy a menyasszony korábban már lefeküdt a vőlegény legjobb barátjával, de a nő továbbra is azt állította, hogy jobb lett volna titokban tartani ezt a félrelépést. A barát azzal érvelt, hogy a kapcsolatok többsége a hazugságok miatt megy tönkre, ezért jobb, ha őszintén indítják a házasságukat.
Mire a menyasszony:

"A kapcsolatok nem a hazugságok miatt mennek szét, hanem mert rájönnek azokra!"

Ha elég rövid távon nézzük a dolgokat, akkor ez is igaz.

De vegyük figyelembe, hogy...    Olvasd tovább >>

Összetett összefügések

Mi az oka annak, hogy nem halad az életem?
Egyáltalán, jó irányba megyek? Vagy rosszul fogalmaztam meg a céljaimat? Nem vagyok elég elszánt? Nem látok valamit, ami visszatart? Vagy rossz módszert választottam a problémamegoldásra? Nem gyakorlok eleget? Nem megfelelően végzem a gyakorlatokat?

...de kérdezhetnéd azt is, hogy:
Mi az oka annak, hogy nincs jó párkapcsolatom?
Nem jól fogalmaztam meg a vágyaimat? Azt vonzottam be, amitől leginkább félek? Nem vagyok elég kitartó a keresésben? Vagy fogadjam el azt, amit kaptam? El kellene engednem? Vagy nem ragaszkodom hozzá eléggé? Még mindig a szülői mintát követem? Még mindig az előző kapcsolataimhoz kötődök? Túlkontrollálom magam? Félek a megnyílástól? Menekülök az elköteleződéstől?

Mi a közös a két kérdés halmazban?    Olvasd tovább >>

Ez most vicc, vagy komoly?

Régóta vártam már rá, hogy az egyik kedvenc viccemnek megtaláljam a spirituális értelmét is. Egy időben sokat meséltem ezt a viccet, aztán feledésbe merült, de a hétvégi párkapcsolati tréning egyik beszélgetése kapcsán ismét előkerült.

A beszélgetés arról folyt, hogy vajon mi a világ és benne az ember létezésének az értelme?

Az egyik résztvevő azt mesélte, hogy Ő már volt megvilágosodott állapotban, de túl unalmasnak találta a tökéletességet és ezért úgy döntött, hogy visszajön még egy kicsit játszani ide. Ő ugyanis azt tapasztalta, hogy az egész létezés a jó Isten játszótere, pontosabban, mi mind Istenek vagyunk, akik önszántunkból vagyunk itt és játszunk mindenfélét.    Olvasd tovább >>

Önismereti programok

A Budapesten vagy más nagyvárosba tervezett önismereti programjaimról szintén itt adok hírt, ezért arra kérlek, viseld el ezen hirdetések jelenlétét akkor is, ha a távolság miatt vagy más okból úgysem tudsz eljönni rájuk! Igyekszem minden program-hirdetésem mellé tenni egy önismereti tanítást is, hogy mindegyik hírlevélben megtaláld, ami Neked szól!

Önmegvalósítás tábor Siófokon

Intenzív önismereti gyakorlás, tartalmas beszélgetések, spirituális légkör, jó társaság jellemzi majd a siófoki hosszú hétvégés táborunkat. Azoknak ajánlom ezt a négy napos programot, akik komolyan szeretnének elindulni az önmegismerés, önelfogadás, félelem nélküliség útján!

Egy Siófokhoz közeli panzióban leszünk elszállásolva, kényelmes körülmények között tudunk meditációt gyakorolni, transzlélegezni, sétálni, Önmagunkra figyelni.

Van már programod a hosszú hétvégére?

 

Kellemes hétvégi napokat kívánok!
Huszti Sándor

Beküldte: | 2011. okt. 20. csütörtök - 18:06