Szeretnél különleges képességgel rendelkezni? | Önmegvalósítás.hu
 
Note: Event Views detected that you were very likely running the old version of event_views and has updated your DB tables with new fields required to use the new event_views module.

Szeretnél különleges képességgel rendelkezni?

Igen, vágyok rá!
55% (576 szavazat)
Már van különleges képességem.
31% (322 szavazat)
Mindegy, nem lesz tőle jobb!
3% (28 szavazat)
Nekem már az is elég lenne, ha normális lehetnék!
8% (79 szavazat)
Nem szeretnék különleges képességet.
4% (42 szavazat)
Összes szavazat: 1047

Beküldte: | 2009. máj.. 21. csütörtök - 12:21

Hozzászólások

8 hozzászólás
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Megnéztük az "X-Men kezdetek: Farkas" című fantasztikus filmet.
2009. május 24. vasárnap, 14:43 | Huszti Sándor -...

Megnéztük az "X-Men kezdetek: Farkas" című fantasztikus filmet, amelyben a különleges képességgel bíró mutánsok ismét látványosan harcolnak, küzdenek a létükért.

Elgondolkodtam a film után, hogy vajon én milyen különleges képességre vágynék? Meglepődve tapasztaltam, hogy most nem a levitáció, vagy a pszichokinézis jutott eszembe, hanem az egészség és a végtelen öröm.
Azt gondolom ez is a fejlődésem része lehet, hogy már nem a tömegeket elkápráztató csodákra vágyom, hanem a saját, örök boldogságomat keresem.

Tedd fel Te is a kérdést magadnak:

Te milyen képességre vágynál?

Miért pont arra? Milyen hiányt pótolnál vele?

ArkAngyal képe
Képesség, vagy adottság? ;-)
2009. május 25. hétfő, 12:23 | ArkAngyal   Előzmény

Nem tudom, milyen képességet vállalnék, de azt igen, milyen adottságokat szeretnék, illetve keresem magamban (mert ugye minden ott van bennünk). Három, de összefüggésükben egy, így két adottságra van szükség.

1. Megértés
2. (belső)erő+alázat

Megérteni a másikat, és belső erővel összefont alázatossággal segíteni, ha arra szüksége van (szabad akarat dönt) a másiknak (ezekkel az adottságokkal magamnak, magamon is tudok segíteni).
Megmutatni, hogy megéri (sőt, talán csak így éri meg hosszútávon) nem csak "erővel" élni, ítélkezni: látni, hallani, érezni...

Így talán az a fogalom is érthetővé, és alap-nézetté válhat, hogy ..."Minden értünk van!"... ;-)

ArkAngyal

valore képe
Szerintem már most rendelkezel vele!!...:)))
2009. május 25. hétfő, 17:24 | valore   Előzmény

Kedves Arkangyal! Ahogy olvasom a hozzászólásaid, Te már rendelkezel ezekkel a képességekkel szerintem, csak úgy árad belőled a figyelem, erő, szelídség...és jókedv...:)))....csak gondolni vélem, hogy még tovább szeretnéd fejleszteni Magadban ezeket a képességeket...:)))
Azt érzem, hogy ezek olyan dolgok, amire nemcsak Neked, hanem Mindnyájunknak szüksége van...:)))

És szükségünk van még szerintem a bölcsességre is.....:)))
....amire én vágyom, hogy tanulhassak mindig az életből is és az emberektől is...:))) és egyszer majd talán megtapasztalom, hogy milyen az amikor állandóan derű sugárzik ki belőlem...:)))
uhhhh....na ezt nagyon szeretném elérni...:)))

ArkAngyal képe
Köszönet!
2009. május 26. kedd, 8:47 | ArkAngyal   Előzmény

Kedves Valore!

Nagyon köszönöm elismerő szavaid, kimondhatatlanul jólesik, mert igazolod is igyekezetem, és ha "külsős" jelez vissza minden elfogultság nélkül, az mindig különösen fontos.
Jól gondolod, szeretném maximálisan kiforrasztani ezeket. Mióta használom, mondhatni észreveszek mindent, vagyis sokkal többet, mint eddig. Ezek pedig segítenek, hogy optimista legyek, és így tudjak szólni, látni, érezni stb. Nehézségekkel is jár, mert sokszor hamarabb tudom a kérdést, vagy válaszát valakinek, mielőtt megszólalna, így rettenetesen vissza kell fogni magam, hogy ne lőjjem le a "poénját" :D
Valóban mindenkinek szüksége volna erre, de ne felejtsük el, az "Ego"-tudat (Ego építési korszak, lsd. tini-pubertás kor) éppen úgy szükséges, mint bármi más, hisz azt is meg kell élni... Már csak azért is, hogy a különbséget saját magunk érezzük meg, mikor lebontjuk magunkról, és átalakítjuk "Én"-tudattá...
Bölcsesség kérdése. Bölcsesség sztem leginkább tapasztalások által, és azok objektív elemzéseivel érhető el. Ezt alá lehet támasztani könyvekkel, médiákkal, de csak ezekkel tapasztalások kielemzése nélkül nem bölcsesség, hanem okosság érhető el. Ismerek nagyon sok lexikális tudású "spirituális" embert, akiknek egy nagy gondjuk van "csak", hogy nem tudnak "csatornázni", vagy összekeverik (félremagyarázzák) valamivel az infókat. Ők nagyon okosakat mondanak, de olyat, amire azt mondanám, hogy saját szavaival élt egy bölcsesség megfogalmazásában, nah, olyannal még nem találkoztam ;-)
Akkor máris csak derű árad belőled, ha elfogadod, hogy Minden Érted Van! - és így a problémák egyből átalakulnak feladattá, amit mindig szívesebben old meg az ember, mint bármilyen problémát...ugye? ;-)
Na, ez így, összességében már egy nagy, nagy képesség, nagyobb, mintha tüzet, vagy szelet tudnánk csinálni, netán lézersugarazni a szemünkkel :D

Még egyszer köszönöm szavaid, és drukkolok, hogy felismeréseid minél hamarabb segítsék kiteljesedésed!

Baráti öleléssel:

ArkAngyal

ui: Egy kis olvasnivaló: http://www.shaumbra.wire.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=480

Különleges képességeim vannak, melyek egyre bonyolultabbak.
2015. május 18. hétfő, 18:48 | Segitseg   Előzmény

Különleges képességeim vannak, melyek egyre bonyolultabbak.
Mar nem is egyszer, meggyógyítottam már embereket és állatokat.
Ha fúj a szél, akkor azt az egész testemben, ereimben érzem. Egy mozdulattal tudom változtatni a szél erősségét.
Saját akaratomból tudok hőt és energiát termelni, mely fájdalmas is volt néhány ember számára. Az egyik barátommal aki hisz ebben, azzal kipróbáltunk néhány dolgot. A kezemet a fa törzsére helyeztem. A barátom pedig egy távolabb lévő levelet megfogott. Elrántotta a kezét, mert megráztam, amikor akaratosan energiát termeltem és sugároztam.
Az erőmet az erdő(k)ből szerzem, mely különleges kapcsolatot fejlesztett ki köztem és az állatvilág között.

Ezt magyarázátok meg. Nem tudom hogyan de ez mind igaz!

Michaelita képe
én örülnék neki :)
2015. május 21. csütörtök, 18:48 | Michaelita   Előzmény

Miért vársz rá magyarázatot?

Én örülnék neki és használnám úgy, hogy az nekem és másoknak is jó legyen :)

Már Jézus is megmondta, hogy sok képességekre válunk majd alkalmassá. Neked ez korábban jött el, mint másoknak, örülj neki és becsüld meg, szerintem :)

kérdés
2022. március 15. kedd, 21:52 | AbySixx   Előzmény

Hello. Tudnál adni egy email címet, esetleg messenger elérhetőséget? Nálam is jelentkeztek hasonló dolgok, konkrétan a testhővel kapcsolatban. Erről szeretnék kérdezni, beszélgetni.

Aditi képe
Megfigyeltem, hogy bizonyos fejlődési fázisok egyszerre jelennek
2009. június 05. péntek, 0:57 | Aditi   Előzmény

Megfigyeltem, hogy bizonyos fejlődési fázisok egyszerre jelennek meg a környezetemben. Amiről írsz, én is azt élem egy ideje. Hiszen a békében, a szeretetben, az egészségben benne van minden más is...
És legfőképpen az, amire szükségük van...
Volt egy idő, amikor hihetetlenül kíváncsi voltam a "másik" világra. Látni akartam az aurát, a szellemeket, az energia megnyilvánulási formáit... A nagybetűs Valóságot, mint a Mátrixban...

Sokat tanultam és igyekeztem, hogy megnyíljon a harmadik szemem.

Mégis, az volt a tapasztalatom, hogy az akaratomra nem reagál az Univerzum. Viszont az igyekezetemet meghálálta olyan formában, hogy teljesen spontán módon megélhettem egy-egy "különleges" képességet, nagyon sokat és sokfélét.

Már láttam az aurát, az előző-életbeli arcokat, egy-egy beszélgetésben beugrottak képek a jövőről, vagy az illetőről, olyan információkhoz jutottam a "channelling" -gel, amiket a látók szoktak tudni, olyan összefüggéseket ismertem fel egy pillanat alatt, ami ésszel fel nem fogható, voltak látomásaim, eltűntek a látásomból bizonyos tárgyak (pl. épület), a legkülönbözőképpen láttam az energiát.... stb...

Aztán elengedtem az egészet, mert rájöttem, lehet, hogy olyasmit erőltetek, ami nem is az én dolgom (a volt pasim látó, meg gyógyító). És ekkor, elkezdtek spontán működni, az akaratom bevonása nélkül. Megtanultam úgy Tarot-ni, hogy használom ezeket a képességeket. Tényleg mágikus a Világegyetem.

És amint elfogadtam, hogy úgyis az kerül elő, ami a dolgom, minden előkerült. Most azt élem, hogy mindig ráérzek, mikor, mit kell használni, és elfogadom, hogy nem az akaratommal működtetem a dolgot. Olyan, mintha szólnának fentről, hogy "kártyázz!", "figyelj a piros lámpára...!", "chanellingelj", "tedd rá a kezed!". Csak beugrik egy-egy kép, és én elengedem, és egy kis idő múlva megjön az információ, miről szól, mit kell tennem, stb... nagyon klassz. Néha, kicsit ijesztően, de hát az egót meg kell tanítani a dolgok elfogadására...

Szerintem egyébként ezek nem egyéni képességek. Ezek mindenki képességei, a szellem képességei, a szellemi világ törvényeinek megnyilvánulásai a felfogó-gépezetünkben, a tudatunkban, az elménk segítségével leképezve. Lehetnek egyszerűen az intuíció megnyilvánulásai, vagy akár a szellemi energia anyagba történő manifesztálásai.

Csak attól függ a dolog, mennyire tág a tudatosságunk, és mennyire befogadó az elménk. Valamint az energia-szintünktől.

Ma reggel például egy feladat előtt álltam, és nem volt megfelelő az energia-szintem. Elkezdtem jobban befelé figyelni, amíg vezettem az autót, és arra gondoltam, hogy a belső látás sokat segítene az ügyben... Erre elkezdtem érezni a harmadik-szem csakrát valami hihetetlenül beturbózódni. És aztán az egész napom megváltozott. Hirtelen elkezdett minden sikerülni... Ma több nagy kívánságom teljesült, amiről a napokban álmodoztam...

Ennyi ez. Csak meg kell tanulni nyitottnak lenni. Mindenre. És elfogadni a feladatokat is. És akkor odajön hozzánk a Mindenségünk.

Én a képességéket nem mint pótszereket látom, hanem mint az út részét. Valamit, ami kiemel a kilátástalanságból (milyen jól fogalmaz a magyar... :), ami reményt ad, és egy új világképet, ami tágabb, és több lehetőséget rejt magában. Ez szimpla mágia, de miért ne élnénk meg, ha egyszer továbblendít?

Persze végső soron nem kell rájuk vágyni. Végső soron semmire sem kell. De a vágyunk emel fel a megéléshez, aztán az elengedésük a szeretethez. És a szeretetben végül minden ott van. A szellemi képességeink is. És valószínűleg az adatik meg belőle, amire szükségünk van a feladataink betöltéséhez.

Te hogy látod ezt?

Aditi