Az élet szépsége | Önmegvalósítás.hu

Az élet szépsége

Az élet szép - mondjuk gyakran, de vajon észre is vesszük benne ezt a szépséget? Meglátjuk mindenben azt, ami szép lehet, vagy csak az eredendően szép dolgokat tartjuk szépnek?
Ott van a szépség a tavasszal nyíló virágokban, egy kisgyermek kacagásában vagy a kedvesünk mosolyában. Ezeket szépnek tartjuk, de nem biztos, hogy észrevesszük a szépet egy sivár pusztában, a szemetes utcán vagy egy csúnya ember lelkében!

A szépség ott van mindenben - gondolkodj és láss így! Lásd meg azokban a dolgokban is a szépséget, amelyeket eddig eredendően csúnyának, rendezetlennek, piszkosnak tartottál! Találd meg bennük azt az aprócska érzést, amit eddig a számodra ellenszenves minőségek eltakartak, elnyomtak!

Kezdd az első tárggyal, ami most a közeledben van. Figyeld addig, nézz bele a természetébe, amíg meg nem látod benne a szépség apró fényét!
Ha ez sikerül, akkor lásd meg újabb és újabb tárgyakban, a mindenben benne lakó szépséget!

Amikor a tárgyakban már látod, akkor térj át az élőlényekre! Lásd a szépséget a növényekben, az állatokban és az emberekben is. Fontos, hogy ne belelásd, hanem észrevedd a valóban bennünk levő szépséget!
Ha valamiben, valakiben hosszas keresés után sem látod meg, akkor ne akard belevetíteni, inkább később térj vissza rá a gyakorlattal, hátha addigra fejlődik annyit a szép-látásod, hogy már észreveszed benne is!

Ez nem egy egyalkalmas gyakorlat. Érdemes napokig gyakorolni a szép meglátását, hogy állandósuljon számodra ez a látásmód! Amikor már mindenben meglátod a szépséget, akkor is, ha külön nem figyelsz rá, akkor elérted a célodat, megtaláltad a világban a szépséget!

TantraRandi tanácsa:

Ha nem sikerül elsőre szépnek látnod, ne erőltesd! Egyszerűen csak figyeld meg, milyennek látod. A legfontosabb, hogy légy őszinte magadhoz: ha rondának vagy visszataszítónak látod azt a tárgyat, növényt, állatot vagy embert, ne csapd be magad és meg se próbáld szépnek látni! Sőt, figyeld meg, milyen érzés nézni azt, ami nem tetszik!

Miközben nézed, kezdd el figyelni az érzéseidet! Ha nem tetszik az, amit látsz, akkor valószínűleg valamilyen kellemetlen érzés van benned. Egyszerűen csak figyeld meg ezt az érzést anélkül, hogy bármit is tennél vele! Figyeld a tested, hogy reagál erre az érzésre! Közben kezdj el lassabban és mélyebben lélegezni! Lehet, hogy egyik pillanatról a másikra átalakul az, amit nézel, esetleg élénkebb lesz a színe, kellemes illat csapja meg az orrod, vagy egyszerűen egy jó érzés áramlik át rajtad. Ekkor már nem kell tovább nézned. Persze megeshet, hogy ha tényleg meglátod valamiben a Szépséget, akkor egy ideig nem tudod levenni róla a szemed, vagy éppen megáll az idő...
De mégis, mi van akkor, ha egyszerűen lusta vagy a gyakorláshoz?

Ebben az esetben NE gyakorolj! Miközben végzed a napi teendőidet, lehet, hogy egyszer csak jön a késztetés, hogy megállj egy virág előtt, ekkor érdemes megállnod, és szánnod 10 percet erre a gyakorlatra, egyébként meg ne erőltesd a gyakorlást!

Solymári György - TantraRandi.hu

Ha érdekel a Tantra tudománya, iratkozz fel az ingyenes MINI tantra tanfolyamra!

Beküldte: | 2008. aug. 15. péntek - 20:22

Hozzászólások

2 hozzászólás
Hogyan tanuljunk nagyon gyorsan Tantrát?
2009. február 07. szombat, 23:22 | Joó Adrien

1. Rendeljük meg Huszti Sanyitól a gyorstanulás csomagot.
2. Töltsük le a Tantra címszót párkapcsolatunk fellendítése érdekében.
3. Iratkozzunk fel a Mini-Tantra tanfolyamra.
4. Olvassuk el a legelső, szépségről szóló sorokat.
5. Reménykedjünk, hogy a szépség, amit látunk (én a webkamerával kezdtem:-)), mostmár mindig mindenben látható marad számunkra.

Ezer köszönet!
Adrien 

szépség
2011. június 05. vasárnap, 9:16 | marcus

valóban észre kell venni a belső szépséget mindenben még abban is ami számomra talán csúnyának tűnik.

Feliratkozás Hírlevélre