Önbizalom növelése a sikeres párkapcsolathoz | Önmegvalósítás.hu

Önbizalom növelése a sikeres párkapcsolathoz

Biztos Neked is feltűnt, hogy egyeseknek akkora az önbizalmuk, hogy majd szét veti Őket, egyenesen Istennek képzelik magukat, közben a képességeik és tudásuk nem támasztja mindezt alá!

Mások pedig tele jobbnál jobb képességekkel, világ minden tudásával és az önbizalmuk mégis a padlót veri!

Miért nem az bízik magában, akinek van is alapja hozzá, és az nem bízik, akinek nincs semmi mögötte?
Elárulom Neked! Azért, mert az önbizalom az nem a meglévő képességek, tulajdonságok és tudás fokmérője, hanem azoktól teljesen függetlenül képes mozogni.
Sokkal inkább azt fejezi ki, hogy mit szeretne elérni az ember, miben hisz, és miről hiszi el, hogy Ő azt megérdemli, elérheti!

Egy cél elérésében nem csak mi veszünk részt, hanem a világ is és aki hisz magában, az azt is elhiszi, hogy Ő a céljait eléri - bármilyen módon is! Hisz abban is, hogy az élet, az Univerzum és minden-mindenki Vele van és Ő megérdemli azt a dolgot, - így holt biztos, hogy el is éri azt!

"Hinni magunkban annyi, mint hinni az útban!"

Ha megtalálod az önmagadban bízás kulcsát, érzését, akkor felismered, hogy nem a képességeidben kell-lehet csak bíznod. Nem csak a tudásod számít! És nem a tetteiden múlik hogy célba érsz-e?! Mindez csak a racionális elme terméke, amelyik beleszór az élet-gép beöntő nyílásán valamennyi tudást, képességet és cselekvést, majd a másik oldalon kiveszi az általa megálmodott-kitalált végterméket.

Valójában abban bízhatunk, amit tudunk vagy érzünk előre, hogy az hogyan is lesz az életünkben. Amikor a megfelelő úton járunk, akkor tudjuk, hogy ez AZ az út! Olyankor bízunk a megérzésünkben és érezzük, hogy a helyes irányba haladunk! Ha nem az önmagunk útját járjuk, akkor bizony hiába bízunk magunkban, a képességeinkben, tudásunkban és tetteinkben, akkor sem fogunk sikerrel járni, mert nem az az utunk.

Magyarán, az önbizalom alapja a saját utadon járás, és tévútja a kitalált út erőltetése.

Tehát nem abban kell bíznod, amid van, hanem abban, hogy a megfelelő úton jársz! Mert ha az út nem az, ami neked lett szánva, akkor hiába a nagy önbizalom, úgyis csúfos bukás lesz az erőlködés ára!

Érezz rá, hogy mit kell tenned, kivel kell beszélgetned, mit kell mondanod és mindig siker fogja követni a tetteidet!
Amit el kell érned az életben, azt el fogod érni, de nem az elméd által okosan kitalált úton-módon, hanem úgy, ahogyan annak lennie kell!

Kövesd a megérzésedet és a belső hangod mindig sikerre vezet. Később aztán ebben tudsz bízni, tudsz bízni önmagadban, önmagad belső hangjában!

Ugyan mit érne egy olyan önbizalom, amely mögött jól kitalált világ és jövőkép húzódik, csak éppen a világ nem arra folyik és a jövő nem az lesz?! Elbukást, csúfos vereséget érdemel minden élet-erőltetés!

Te legyél laza, bízz a sorsodban, hogy az jó felé visz, és amit hoz, az mindig hasznos lesz számodra, még ha akkor éppen nem is kellemes!
Bízz a belső vezetésben és ha végre ráhagyatkozol, akkor a legjobban bíztál meg: ÖNMAGODBAN!

Kapcsolódó belső gyakorlatok:

1. Figyelj befelé és érezz rá, hogy most hol kellene lenned és mit kellene csinálnod! Ne a bevásárló listádra vagy a napi feladataidra gondolj, hanem arra, hogy a belsőd folyamatosan súg, hogy mit tegyél, merre menj és Neked csak ezt kellene meghallanod és megfogadnod!
Élj szívből!

2. Emlékezz vissza, hogy eddigi életedben mikor hallgattál a belső vezetődre és hogyan alakultak mégis jól a sokszor kilátástalan helyzetek, problémák?! Mit éreztél ilyenkor, milyen érzete van ennek a belső hangnak - súgásnak - megérzésnek?

3. Fogadd meg, hogy ezentúl a lehető legtöbbször meghallod és megfogadod a belső hangod üzenetét és bízol benne - magadban!
Ezt a fogadalmat aztán érdemes megtartanod, mert nem mással tolsz ki ha megszeged, hanem magaddal!

4. Képzeld el meditációban, hogy milyen lenne, ha mindig önmagadat követnéd és végre nem mások elvárásának felelnél meg, hanem a sajátodnak! Élj le így képzeletben egy egész életet és nézd meg mire jutottál! Ha tetszik, akkor tedd fel a kérdést: Mi az első lépésem ezen az úton? - és azt tedd meg már ma!!!

5. Nap közben többször figyelj befelé és tedd fel a kérdést mélyebb önmagadnak: Mit tegyek most? Mi lenne a legjobb, hogy a belső utamon maradjak? Minden belső válaszra, rezdülésre legyél nyitott, még akkor is, ha kezdetben nem érted biztosan a jeleket!
Napi gyakorlással fokozatosan tisztulni fog a belső megérzésed és végül érteni fogod a belsőd üzenetét. Mit jelent ez a tanítás a párkapcsolatban?

Eddig talán akkor érezted magad sikeresnek és voltál a sikereid miatt magabiztos, ha megvalósult az, amit elterveztél.
Vágytál egy kapcsolatra, akartál egy bizonyos partnert, de azt nem nézted, hogy ez-e az utad? Nem érdekelt, hogy a másiknak mi az útja?!
Ezért olyat akartál magadra és a másik, általad szeretett emberre ráerőltetni, aminek nem volt helye a nagy létforgatagban. Ez lehetetlen.

Ráadásul, a kudarcodból azt szűrted le, hogy nem vagy elég jó, nem vagy elég értékes, - amiről szó sincs! Ha most megértetted a belső út követését és az erőltetett vágyak és célok fölösleges hajszolását, akkor már tudod azt is, hogy nem kell mindent elérned, elég ha Önmagadat eléred!
Nem az értékeiddel van baj, nem vagy kevés vagy hiányos, csak olyat erőltettél, aminek nem volt ott a helye, eés zért nem valósulhatott meg!

A saját utad megtalálása éppúgy ad majd sikerélményt és nem kell harcolnod, küszködnöd az életeddel. Egyszerű, őszinte és Te vagy az, - ezt kínálja a belső út. Így állandó sikereket könyvelhetsz el, mert mindig zöld utat kapsz és az önbizalmad is visszatér a maga megbecsült helyére.

Ismerned kell a vágyaidat és megkülönböztetned a hamis vágyaktól. Ismerned kell a céljaidat és elengedni mások elvárásának való megfelelést. Csak a saját utadat járd, Önmagadat valósítsd meg!

 

A fentebb leírtakon túl, léteznek az Önbizalom növelésének más eszközei is!

1. Az önértékelésen alapuló stabil önbizalom kialakítása
Az önbizalom akkor nyer belső stabilitást, ha olyan képességeinkre, tudásunkra és tulajdonságainkra alapozzuk, amelyek valóban megvannak bennünk!
Ezek megismeréséhez őszinte és pontos önértékelésre van szükség.

2. Tapasztalatokon alapuló önbizalom növelés
Az önbizalom növekedésének természetes módja, hogy a pozitív tapasztalatokon keresztül fokozatosan megerősödik. Ezt a folyamatot tudatosan kísérve, vagy generálva egy sokkal hatékonyabb eszközhöz juthatunk!

3. Önbizalom közvetlen növelése belső technikával
Az önbizalom is csak egy változó a tudatunkban, amelyet mindenféle tudattartalom szabadon befolyásol, de Te megtanulhatod a közvetlen irányítását!

Sajátítsd el teljesen az önértékelés fejlesztését és az önbizalom növelését!

Beküldte: | 2008. jan. 24. csütörtök - 01:00