Önismereti meditációk | Önmegvalósítás.hu

Önismereti meditációk

Az önismereti meditációk abban térnek el az imaginációs gyakorlatoktól, hogy sokkal mélyebb beleélést kívánnak a gyakorlótól és konkrétan a személyiségben fellelhető tudattartalmakkal foglalkoznak.

Amíg, az imaginációs gyakorlatok az elképzelt történeteken és szituációkon keresztül áttételesen közelítik meg a személyiségedet, annak problémáit és az életedet, addig az önismereti gyakorlatoknál a figyelmünkkel közvetlenül ragadjuk meg az érzelmeinket és a gondolatainkat, és így hajtunk végre lelki tetteket.

Ezek a lelki tettek irányulhatnak valamelyik tudattartalom:

  • megtalálására
  • mélyebb és pontosabb megismerésére
  • okának és gyökerének feltárására
  • elfogadására, befogadására, egyesülésre
  • vagy éppen az elengedésére

Ahhoz viszont, hogy ilyen módon tudjunk bánni a saját tudatunk tartalmaival, az imaginációs gyakorlatok segítségével ki kell fejlesztenünk az ehhez szükséges képességeket: Elmélyülés, koncentrálás, irányítás, lazaság, érzékenység, kérdezz-felelek, kreativitás, őszinteség, megnyílás, elengedés...

A megfelelő alapokkal aztán nekikezdhetünk meditációban rendezni a saját gondolatainkat, kidobálhatjuk a felesleges, kuszaságot okozó gondolatokat, képzeteket, feltételezéseket.
Vagy megszabadulhatunk azoktól az érzelmektől, amelyek valamilyen tévedésen alapulnak, esetleg negatívak, a pozitív életcéljainkkal ellentétesek.

Önismereti gyakorlatok

Az önismereti gyakorlatok sora igen hosszú. Ha beleolvasol az Önismereti tanfolyamok tartalomjegyzékébe, akkor láthatod, hogy mindenre létezik külön önismereti meditáció. Íme néhány nagyon fontos:
Megismerés, belső kommunikáció, őszinteség növelése, önkritika, szívnyitás, együttérzés, elfogadás, szeretet, megbocsájtás, eggyé válás, elengedés, keresés-megtalálás, bevonzás, mérlegelés, döntés, kötés, oldás, tudatosítás, problémamegoldás, belső látás, Én-kutatás, megvilágosodás...

Ezek elsajátítása több hónapot is igénybe vehet, viszont ez a tanulás mindentől többet ér!
Igazából már gyerekkortól kötelező kellene hogy legyen ezen képességek és készségek fejlesztése, mert általuk, sokkal könnyebben és bölcsebben tudnánk irányítani az életünket. Milliónyi bajtól, szenvedéstől megkímélhetnénk magunkat, mert hamarabb átlátnánk a dolgokat, helyzeteket, tudatosabban döntenénk és az elengedéssel sem görcsölnénk annyit!

Gondolj csak bele, ha Neked is meg lennének ezek a képességeid, akkor vajon meddig cipelnéd a jelenlegi problémáidat? Például a megismerés belső látással, elfogadás, elengedés, döntés, bevonzás. Csak ez az öt képesség birtoklása napok alatt rendbe szedné az életedet!

Én mielőtt elindultam az önismereti úton, egy szerencsétlen, bukásra hajlamos fiatalember voltam. A vágyaim hatalmasok voltak, de se tudásom, se képességem, se merszem nem volt azok megvalósítására. Viszont volt nagyon sok félelmem, gátlásom, megfelelni akarásom és fájó emlékem, amelyek minden lépésemnél agyon gyötörtek.
Mondhatni, a belső pokolból álltam talpra ezen gyakorlatok segítségével!

A Tanítóm

Sokat segített a Tanítóm, aki 3 éven keresztül magyarázta az emberi természet működését, élettapasztalatból és nem pszichológiai kísérletekből! Megmutatta mi vezérli az embereket, mi gátolja őket, hogyan manipulálják egymást és hogyan szenvednek a saját tudatlanságuk miatt. Megmutatta, hogy én is ugyanebben a mókuskerékben vagyok, csak azért, mert nem gondolkodom, nem merek érezni és nem tudok dönteni!

Aztán megtanította a fentebbi önismereti meditációkat és ezzel utamra engedett. A gyakorlatokban szerzett tapasztalatok, felismerések és feloldások vittek ezerrel az úton és pár év lelkimunka eredményeként a legtöbb életterületemen sikereket értem el! Azóta többszörösen is teljesítettem a céljaimat, sőt évről évre újabb célokat tűzhetek ki, mert mindegyiket elérem.

Mit kívánhatnék Neked jobbat, mint hogy Te is tanuld meg az önismeret, önfejlesztés teljes módszerét és általuk legyen sikeres, tudatos és boldog életed!

Beküldte: | 2008. jan. 18. péntek - 08:00