Subud - Isten megtapasztalása | Önmegvalósítás.hu

Subud - Isten megtapasztalása

Szervusz!

Létezik egy igen különös spirituális módszer, aminek a neve Subud. A Subud egy mozaikszó, a sushila - Buddha - dharma első szótagjaiból áll össze és azt jelenti, hogy a Buddhától származó magasztos erény törvénye, Buddha törvénye a magasztos erényről.
A Subud nem vallás, nem tanítás, hanem egy mély, lelki-spirituális tapasztalat, melyet az u.n. 'latihánban' élnek át és erősítenek meg a gyakorlók. Megtapasztalják saját magukban a legfelsőbb erőt, Istent, az abszolút létezőt, egy ősi tantra technikához hasonló egyszerű módszerrel. Mindehhez csupán a szándék kell, az Istennel való találkozás belső vágya.

A napokban egy barátom mesélt a Subudról, aztán tegnap a párom el is ment egy első találkozásra. A latihan-on még nem vehetett részt, de így is felemelő élményben volt része, csupán attól, hogy beszélgetett néhány subud-ossal és jelen volt a társaságukban.
Este, amikor lefeküdtem mellé aludni, csak úgy dőlt belőle az isteni energia, éreztem, hogy átjárja, csatornaként használja Őt.

Gondolom, Te sem hallottál még a Subudról, mert a subud gyakorlói nem tartják fontosnak, hogy propagálják a módszert. Úgy tartják, hogy aki megérik rá, az úgyis megtalálja, aki meg nem érett, az úgysem tudna mit kezdeni vele!
Én nem vagyok subudos, így megtehetem, hogy egy kis propagandát csinálok neki. Ugyanis úgy látom, erre igen nagy szükség van ebben az ezo-zűrzavaros világban. Annyiféle módszer futtatja már magát az ezó-piacon, amelyek valamiféle hitre, elszállt víziókra épülnek és oly kevés a valódi Isten tapasztalás ösvénye.

Olvasd tovább, mit ír a Subud-ról Osho és Sharif Horthy!

Beküldte: | 2009. jún. 23. kedd - 14:39