Kérdezz a meditációról! | Önmegvalósítás.hu

Kérdezz a meditációról!

2009. január 01. csütörtök, 9:01 | Huszti Sándor -...

Ha a meditáció, kontempláció, imagináció vagy vizualizáció témájában merül fel kérdésed, azt itt felteheted, igyekszünk megválaszolni!

Gondom van a meditációval
2009. január 02. péntek, 23:56 | Tom. (útkereső)

Olyan kérdéssel, vagy kéréssel fordulok hozzád, hogy gondom van a meditációval.
Pontosabban azzal, hogy nem látok és hallok közben.

Tudom, ez nem nagy dolog, mindenkitől ezt hallom. Neked biztos nem is kell!! Na persze.
De hogyan agykontrolozzak, hogyan csináljak irányított meditációt? Mindennek alapja, hogy képzeljem el. Ilyenkor állítólag embereknél felvillannak a szemük előtt képek, kisebb filmjelenetek. Nekem soha semmi, viszont durva mély meditációt meg tudok élni testileg, viszont agyilag nem.

Mindenki mást mond, de még senki nem tudott velem semmit sem kezdeni. De nincs kedvem állandóan fizetgetni a nagy semmiért. A továbblépéshez úgy érzem nélkülözhetetlen.

Hogyan képzeljek el egy rétet? Azt mondja mindenki, ennek magától kellene felvillannia... Nem tudom.
Kérlek írj valami biztatót, mert komoly terveim vannak az agyammal a jövőmmel, de siker nélkül nem vagyok boldog.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A meditációk hatékonyságát nem az adja ha látsz!
2009. január 02. péntek, 23:58 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nekem az a tapasztalatom, hogy a meditációk hatékonyságát nem az adja ha valamit látsz, elképzelsz, hanem az, ha tudsz róla, érzed, gondolsz rá!

A kép, az imagináció csak egy kedves kis segédeszköz, ami van akinél működik és van akinél nem. Emiatt még senkinek nem volt komoly hátránya a gyakorlásban, viszont ahogy az AK tanfolyamon is hallhattad, az Elme tükre technikánál bele kell érezned magadat az elképzelt vágyadba!
Nos ha ilyenkor kihagyod az elképzelést, mert nem megy, de beleérzed magad a gondolatban megalkotott vágyadba, akkor a gyakorlat tökéletesen fog működni!

Nekem sem ment mindig az imagináció, sőt a mai napig is van, hogy nem akar működni, de nem idegesítem magam vele, hanem az érzéseimre, az érzelmi átélésre koncentrálok. Azt javaslom, Te is tegyél így!

Ha a meditációról, imaginációról, vizualizációról lenne még további kérdésed, akkor érdemes feliratkoznod az ingyenes MINI Meditációs tanfolyamra, mert abban sok választ megkaphatsz!

Sok sikert kívánok a gyakorláshoz!

jaguar képe
imaginatív stimuláció?
2009. január 03. szombat, 11:41 | jaguar   Előzmény

Erről eszembe jutott, hogy nekem is ez a legfőbb bajom a meditációval, ez is lehet a fő oka amiért hanyagolom. Nincs vizuálisan sikerélményem, pedig igényelném (szerintem vizuális típus is vagyok amúgy).

Viszont az egyik előadásodban voltak ilyen imaginációs gyakorlatok, hogy elképzelni különféle színű és alakú síkidomokat. Eleve csak ezeket kitartóan gyakorolva is fejlődnie kellene a vizuális képzelőerőnek, nem?

A másik ami meg most ugrott be, hogy pár hete jöttem rá - bár azóta nem próbáltam de működnie kell szerintem -, hogy a Winamp-nak van egy Visualization funkciója és miközben hallgat az ember valami meditatív zenét, csukott szemmel egy ilyen színesen animáló képernyő előtt is meditálhat. Segíthethetnek ilyenfajta vizuális ingerek beindítani a hatékonyabb imaginációt?

Domoszlai Katalin képe
imagináció helyett...
2009. január 04. vasárnap, 8:30 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Ha nem tudsz imaginálni akkor kellene oldani egy vagy több blokkot ami rossz gyerekkori élményhez kötődik, képekhez, filmekhez. Ha mész le meditációba - elengedek minden félelmet, rossz érzést a képekkel kapcsolatban, elengedek minden rosszat a fantáziával kapcsolatban... Fel fog jönni valószínűleg a tudatalattiból a probléma. Nekem is nehezen megy az imagináció, de használom helyette a lelkem meditál az élet a szeretet energiájára, kommunikáció a belső mesterrel tiszta gondolatok formájában. Ha nyitod a tudatalatti blokkokat fontos, hogy ne csak engedd hogy feljöjjön a tartalom, hanem a tanítást lásd, értsd és dolgozd fel. 6-4 csakra erősítése, vezetett meditáció Huszti Sanyitól... :-))

Domoszlai Katalin képe
még valami
2009. január 04. vasárnap, 8:35 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Ha görcsösen akarunk valamit hogy meditációban megtörténjen, nem fog sikerülni, el kell engedni az akarást, és hagyni kell hogy megtörténjen. - megszüntetek minden blokkot és gátat ami köztem és a képi információk között van...

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Valami lelki blokk akadályozhatja a látás képességét!
2009. január 04. vasárnap, 19:07 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Igen, ezek a vizuális ingerek is segíthetnek, hogy beinduljon a képi látás, de Katinak is igaza lehet, hogy ha nehezen vagy egyáltalán nem megy, akkor valami lelki blokk akadályozhatja a látás képességét!

1. Ehhez valóban jó lenne olyan előkészítés, hogy a mélyüléskor szugerálod magadnak, hogy:

"Ezek a blokkok most feloldódnak, tudatosodnak bennem!"

2. Vagy, célzottan oldást végzel a látásodat akadályozó gyerekkori, vagy más korból származó blokkokra.

3. A Belső látás csomagban van pár belső-látást, harmadik szemet tisztító energetikai gyakorlat és meditáció, pontosan az ilyen blokkok oldására.
Kaptam pár visszajelzést arra, hogy ezek adták a megoldást, több évnyi eredménytelen látás javítás és harmadikszem megnyitás után! Ajánlom figyelmedbe!

jaguar képe
Egy véletlen
2009. január 09. péntek, 14:18 | jaguar   Előzmény

Köszönöm a válaszokat. Elkezdtem a napokban a Belső látás csomagot újra hallgatni, de még a tisztítógyakorlatnál nem járok. Viszont ma reggel felébredéskor, gondoltam tisztítgatok kicsit a harmadik szemen az elemek segítségével. Gyorsan és felületesen végeztem, az elmélyülés sem volt komoly, kezdésnek, belelendüléshez jó lesz, gondoltam.
Aztán felkeltem ténylegesen, kinyitottam a szemem, besétáltam a fürdőszobába és a tükörben egy érdekes dolgot vettem észre. Ez olyan, hogy nem tulajdonítanék jelentőséget neki, csak így ezek után közvetlenül már érdekes. A két szemöldököm között egy nagyon-nagyon apró piros pont volt, alvadt vér. Mintha egy pici pattanás lenne, de nem az, lekaparás után inkább egy tűnél kisebb tűszúrásnak a nyoma. Sokáig méricskéltem a helyzetét, egészen pontosan az orrnyereg és a két szemöldököm mértani találkozási pontjánál. Abszolút szimmetrikus. Máshol az arcomon nem volt ilyen alvadtvér-pontocska csak ott és egyből fel is tűnt.
Mi a véleményetek erről, valakinek hasonló tapasztalat?

Normális-e, ha a meditáció közben remegek?
2009. január 03. szombat, 0:01 | Kri (útkereső)

Azt szeretném kérdezni, hogy "normális"-e, ha a meditáció közben remegek?

Találtam egyféle választ ami a kundalínire utal. Kb. 1-2 hónapja meditáció közben rángatóznak a testrészeim, sajátos testtartást vesznek fel a tagjaim, stb. Ezt szerettem volna tudni, hogy másnál is előfordul-e hasonló jelenség?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Engedd nyugodtan, hogy megtörténjen!
2009. január 03. szombat, 0:11 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A belső gyakorlatok alatt megjelenhet egyfajta remegés, rángatózás, amely az energiák lökésszerű felszabadulására utal.
Ettől ugyan nagyon furcsán néz ki a meditáló személy, néha akár olyan heves rángatózás is rátörhet, mint amilyet az epilepsziásoknál látunk, de tapasztalatom szerint ettől nem kell megijedni, nincs semmiféle káros következménye, sőt...!

Habár ilyenkor az energia áttör egy korábbi energetikai elzáródást és ez okozza az izomrángást, de az energiát az információ mozgatja, vagyis valamilyen tudattartalom is felszabadul a gátlása alól, és ez jó!
Ha a benned levő információ végre kiszabadul a tudatalatti fogságából, akkor van rá esély, hogy tudatosodjon is!

Ezért érdemes hagyni ezt a fajta remegést és rángatózást, hadd fejtse ki teljes mértékben a hatását!

A kundalíni felszabadulása is okozhat ilyen tüneteket, a működése megegyezik a fentebbiekkel, de a tünetből még nem lehet következtetni arra, hogy a Nálad felszabaduló energia a kundalíni energia, vagy csak valami helyi blokk felszabadulásából származik.
Viszont ez a gyakorlásodat illetően teljesen mindegy is, az a lényeg, hogy ez velejár és engedd nyugodtan, hogy megtörténjen!

Képekre vágyom
2009. január 09. péntek, 11:18 | zsuzsanya

Nekem is hasonló a gondom, hogy nem látok meditáció közben képeket. Pedig már nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon távolról látnám magam és a történést, vagy úgy, mintha velem történne? AK tanfolyamon sem jöttek a képek, mert nagyon akartam. Helyette majdnem mindig a zuhanás érzése szédít, és egy neonzöld kört vagy fűszálak halmazát látom. Szó se róla, már megszoktam a szép színt és elfogadtam, hogy talán ez vagyok én (értetlen?) Amikor viszont a meditáció végén ráteszem a tenyeremet a szememre, mielőtt kinyitnám, gyönyörű erős tintakék színű minden. Vajon van jelentése a színeknek?
Zsuzsa

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A meditáció valódi célja
2009. január 09. péntek, 14:21 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Persze, biztosan van jelentése a színeknek, én is sok olyan ezoterikus klubban jártam, ahol a meditációban megjelenő színekből messze menő (általában téves) következtetést vontak le! Ezen aztán jól el lehetett csámcsogni, és messze elkerülni a valódi célt! De mi a cél, és miért meditálunk valójában?

Miért meditálsz?

A meditáció célja nem az, hogy színeket vagy szimbólumokat láss, utána pedig azokat fejtegess. Ha nehéz rejtélyek megfejtésére vágysz, arra vannak jobb játékok is, ráadásul ott hamarabb a végére lapozhatsz, hogy megtaláld a megfejtést!

Az sem célja a meditációnak, hogy lásd magadat kívülről, erre már feltalálták a tükröt és a fényképet. 

   : ))

A meditáció célja az, hogy jobban megismerd magadat, eljuss a legbelső lényedig és eggyé válj Vele - Magaddal! Ezekhez a célokhoz nincs szükség a képi látásra, a színek értelmezésére, vagy izgalmas történetek megjelenítésére.

Fontos, hogy ezt észben tartsd és ne a felszínes ezoterikusok tömegét kövesd, mert Ők bár régóta haladnak az úton, de sajnos rossz irányba!
Ha valóban el akarsz érni valamit a lelkedben, az életedben, önmagaddal, akkor tudnod kell a valódi célt és nem bedőlni az ezó-divatnak!

Néhány kérdés a meditációról
2009. január 13. kedd, 15:20 | veta (útkereső)

1. A félelem gátol a képlátásban. Úgy érzem (tudom). Amikor jöhetne valami, akkor jön a félelem.
Ez mitől lehet? És ha tényleg így van, hogyan győzhető le? Hiszen szeretnék látni, de ugyanakkor félek is tőle.
Róka fogta csuka, és vissza. Azt mondják, lehet előző élet. Na de ha regressziót csinálunk, ugyanott vagyok, mert nem látom, miért félek.

Úgy gondoltam, esetleg megpróbálkoznék a hipnózissal, egy jó szakival. Erről mi a véleményed??

2. Meditáció alatt, (nem minden esetben, és függetlenül mire irányul a meditáció) szokott olyan történni, hogy úgy érzem, a koronacsakrámnál mintha meglékelnének egy szabályos kör alakban.
Bejön valami egészen a lábujjakig, aztán kimegy. Olyan, mint a hidegrázás, de ez tudom, hogy mégis valami más.
De mi? Pár másodperc az egész és nem rossz érzés.

3. Ha Istenhez beszélek meditációban, az felesleges?? Őt szoktam kérni, lássak már valamit, vállalom a kockázatot. Persze le vagyok tojva....

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ha egyoldalú a beszélgetés,akkor gyakorlatilag magadban beszélsz
2009. január 13. kedd, 15:42 | Huszti Sándor -...   Előzmény

1. A félelmedet nem úgy tudod legyőzni, ha meglátod az okát, hanem ha megtudod és átérzed az okát. A látvány nem segít semminek a legyőzésében sem, de ha a lelkedben megfigyeled, hogy miből fakad a félelmed, akkor azzal az tudatosulhat!

A hipnózis esetleg segíthet olyan gátlásokon túljutásban, amelyektől Te magad is félsz, bár én nem vagyok híve a módszernek, mert nem Te irányítod a folyamatot, így legközelebb is szaladgálhatsz a hipnotizőrhöz, hogy gyógyítson ki egy másik problémádból.
Helyette hasznosabbnak tartom a Félelem oldásának önismereti módszerét. No nem azért, mert ezt is én fejlesztettem ki, hanem azért, mert ez tényleg működik, tökéletesen fel lehet vele számolni minden féle félelmet és a gyakorlás ideje alatt is a magad ura vagy!

2.  Meditáció közben elérve egy tudatállapotot, önmaguktól kinyílhatnak a csakráid. Ilyenkor az Univerzum energiája beléd áramlik, valószínűleg ez okozza ezt a testérzetet.
Nincs vele semmi baj, ilyenkor tudod, hogy megérkeztél egy nyitottabb szintre!

Idővel, ahogy megszokod az érzést, halványulni fog és lassan majd észre sem veszed ezt a különbséget!

3.   Istennel kommunikálni az egyik leghasznosabb gyakorlat, persze csak akkor, ha Ő válaszol is! Ha egyoldalú a beszélgetés, akkor gyakorlatilag magadban beszélsz, ennek ezért nincs eredménye.
Éppen a napokban volt szó az Istennel való kommunikációról: Létezik Istennel való párbeszéd??

bronzon75 képe
Ez a HALÁLFÉLELEM?
2009. január 13. kedd, 22:47 | bronzon75   Előzmény

Sanyi! Köszönöm szépen a válaszokat, de ha nem haragszol, még lenne pár apró kérdésem.
Légyszíves írd meg, melyik csomagot ajánlanád nekem, mint kezdő "félős"?

Viszont egy dolog piszkál: minden félelem a halálhoz köthető?? Tulajdonképpen szeretnék látni, hallani, érezni meditáció közben, de pokolian félek ugyanakkor.
Disznóságot csináltam előző életemben, az biztos.

Rájöttem, a fizikai tünetektől ijedek meg nagyon: heves szívverés, mellkas összeszorul, remegés, kezeim mintha fel akarnának emelkedni, testem egy idő után "eltűnik".

Sikerülhet meghalnom meditáció közben, ha pl. a te cd-et hallgatom, hiszen bombabiztosnak tűnik. Nehogy én legyek az első versenyző, aki kimerevedik meditáció közben!
Jobbik esetben visznek zabot hegyezni. Mi a véleményed?

A te cd-id gond nélkül lehet hallgatni, nem kell egy ember, aki bebiztosít és visszahoz, ha mégis eldurvul a helyzet? Mi van, ha véletlenül meglátom, én voltam Hitler?
Fel fogom tudni dolgozni??

Végül kérlek adj tanácsot, melyik cd-vel lehet kezdenem, hogy megküzdjek magammal és a félelemeimmel?

Köszi, üdv:Tom

gyöngyház képe
Hihi
2009. január 14. szerda, 16:25 | gyöngyház   Előzmény

Nem tudom, mikor fogsz látni, de olyan humorod van, hogy kifeküdtem! :-)))) Bocsibocsi!!! Aki ilyen pozitív, laza és vidám, mint Te vagy a be/hozzá szólásaid alapján, az tuti kinyílik! Fénylesz a vidámságtól!! Na, ezt képzeld el! :-)))))
Elismerésem! Egyre jobban örülök, hogy ide keveredtem, srácok! Értelmes, humoros, spirituális társaság!
És bocs, hogy mindenbe beleszólok, így szoktam, ha új vagyok valahol! Feldob a sok jó téma, és új gondolatokat szül bennem a kaleidoszkóp-szerű hozzászólások tömege!
Ohh. Míly költői voltam....

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Látom, nagyon élvezed az életet, Kaleidoszkóp!
2009. január 15. csütörtök, 10:32 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Látom, nagyon élvezed az életet, Kaleidoszkóp! ; ))
Itt nálunk jó dolgod lesz!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kezdj el megbarátkozni vele, hogy bármikor meghalhatsz!
2009. január 15. csütörtök, 10:55 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Félelmeink majdnem legmélye valóban a halálfélelem, de nem kell feltétlenül oda kilyukadnod, hogy feldolgozd azokat.
Ami reakciókat leírtál a meditációs félelmeidről, azok viszont tényleg halálfélelemnek tűnnek, ezért azokat így is érdemes kezelni, feldolgozni!

Azt javaslom, hogy foglalkozz a halál gondolatával, kezdj el megbarátkozni vele, hogy bármikor meghalhatsz! Ezzel nem fogod bevonzani jobban a halálodat, mint így, amikor öntudatlanul félsz tőle, viszont ahogy elfogadod, úgy tudatosul majd benned, hogy ez eddig is így volt...

Bármikor meghallhatsz!

...csak nem akartál tudomást venni róla!
Ha valamit "tudsz", azt jobban uralod és nem is kell félned tőle, így nyugodtan tudsz majd meditálni is, - amíg élsz.

Sokakban jön elő a halálfélelem, a meditációba merülés közben, ugyanis az élmény hasonlít rá, de nem ugyanaz!
Itt is megváltozik a tudatállapot, "elmúlik" a külvilág és ha elég jól relaxált, akkor megszűnnek a testérzetek.

A különbség mindössze az, hogy itt életben maradsz és vissza tudsz jönni az éber tudatállapotodba, a halálból pedig többnyire csak újra születéssel válsz ismét élővé.

Még senki sem halt bele a meditációba, és az én meditációs gyakorlataim hallgatásába sem, legalábbis orvosszakértő és rokonok nem értesítettek erről!  ; ))

Csináld nyugodtan a gyakorlatokat és gondolj arra:

"Ha itt és most meg kell haljak, akkor az úgyis megtörténik, akár meditálok, akár nem!
Ha pedig nem kell még meghalnom, akkor az egyik leghasznosabb dolog amit tehetek az az, ha meditálok Önmagamon, hogy tudatosabb legyek a hátralevő életem megélésében!"

Félelem, halálfélelem feloldásához elméletet és gyakorlatokat a Vágyak és félelmek Sirály csomagban találsz.
Nekem is hasonlóan sok halálfélelmem volt korábban, ugyan nem a meditáció kapcsán törtek rám, de azért meg kellett velük küzdenem.

Ma olyannyira nem félek a haláltól, hogy ha ma kellene meghalnom, akkor kész lennék rá.
Tegnap feltettem egy kérdést a fórumba: Mit csinálnál, ha már csak egy napod lenne hátra az életedből?

Talán telefonon elbúcsúznék a szeretteimtől, hogy ne sokkolja Őket a halálom, aztán leülnék, magamba mélyednék és örömmel várnám a változást!

Itt vagy ott lenni? ... Teljesen mindegy, hiszen én vagyok!
Hasonló problémám van nekem is
2009. február 19. csütörtök, 21:16 | hajni840203 (útkereső)   Előzmény

Szép estét!
Hasonló problémám van nekem is. Én ma meditáltam hetedik alkalommal, és végre már nem csak másodpercekig, hanem percekig voltam kapcsolatban a belsőmmel. Viszont egyszer csak mindenféle homályos szörnyképek jelentek meg, amik már gyermekkoromból ismerősek voltak. Hevesen kezdett dobogni a szívem, és iszonyúan féltem. Próbáltam elfogadni a félelmet és megadni magam, de az túlságosan a hatalmába kerített. Végül feladtam, és kinyitottam a szemem. Majd sírtam.
Kicsit még mindig a hatása alatt vagyok. Mit csináltam rosszul?... Ez is halálfélelem lenne? De én már megbarátkoztam a halállal, viszont a sötétségtől még ma is félek, ezért a meditálásra is nehezen vettem rá magam, hisz közben be kell hunynom a szemem.
De azért sem fogom feladni, viszont valaki adjon tanácsot mit tegyek ha megint a hatalmába kerít?
Köszönöm! Üdv:Hajni

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nem csak a halálfélelem él bennünk
2009. február 20. péntek, 6:47 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nem csak a halálfélelem él bennünk, ami a meditáció felé vezető úton megzavarhat, hanem sokféle rémséges félelmek is, amelyekkel előbb-utóbb tudatosan szembe kell majd nézned.
Azért előbb-utóbb, mert egy tudattartalom (mint a félelem is) feldolgozásához érettnek, tudatosnak kell lenni, különben teljesen felesleges felzavarni azt!

Ezért azt javaslom, hogy lassan szoktasd magadat ezekhez a gyerekkori szörnyes félelmekhez, gondolatban lásd át, hogy ezt cipeled magaddal és akkor fogod tudni letenni, ha egyszer teljesen beleadod magadat!
A félelmek feldolgozásához készítettem egy tanfolyami CD-t, amelyből elsajátíthatod a félelmeid feloldásának a technikáját: Félelmek oldása

Ditty24 képe
segítséget kérek
2009. október 08. csütörtök, 22:34 | Ditty24   Előzmény

Szia Hajni!

Szeretnék érdeklődni, hogy sikerült-e esetleg már neked túljutnod a gyerekkori szörnyes félelmeden? Ha igen akkor hogyan? Én tudom, hogy gyerekkorom óta félek a sötéttől. Mióta elkezdtem mélyebben foglalkozni a spirituális dolgokkal, azóta nem merek egyedül sötétben lenni, előtte is előjött, de akkor csak pár napig tartott a félelem, de most már kb. 3 hete. Nagyon rossz. Kérlek írd meg tapasztalataidat. Illetve, ha másnak van esetleg ezzel kapcsolatban, akkor természetesen mástól is szívesen veszem a segítséget, tanácsot. Próbáltam már meditációban megkeresni a probléma gyökerét, nem jönnek sajnos képek, de érezni érzek és volt, amikor nagyon hatalmába kerített a félelem. Próbáltam leküzdeni, de nem ment. Nem tudom mi lehet.

Köszönöm:
Ditty

hajni840203 képe
válasz Dittynek
2009. október 09. péntek, 0:19 | hajni840203   Előzmény

Szia, itt írtam róla-> http://www.onmegvalositas.hu/topik/itt_es_most#comment-4951 "A félelem leküzdése" <-ezt keresd! (jelenleg a 2.oldalon van alulról a 9. :)
(ha nem ismered még Tolle tanítását, akkor javaslom olvasd át a hozzászólásokat és nézd meg a videókat is!)
Figyeld a félelem érzést amikor az megjelenik, de ne elemezd, ne gondolkodj róla! Jönni fognak mindenféle szörnyű gondolatok amik el akarják vonni a figyelmedet az érzésről, de te akkor is csak az érzést figyeld, és ne törődj velük!! Nem árt, ha füstölőt gyújtasz előtte, és segítséget kérsz az őrangyalaidtól! Írj ha valami kérdésed van, megpróbálok minél előbb válaszolni! :)

u.i:nézz be ide, itt egy jó kis módszer a rémálmok elkerülésére http://www.onmegvalositas.hu/blog/husztisanyi/ki_almodik_valojaban_es_mi...

Ditty24 képe
tapasztalatok
2009. október 12. hétfő, 12:40 | Ditty24   Előzmény

Szia!

Nekiálltam a félelmem feloldásának, kértem segítőket magam mellé, őrangyalokat, meg olyat, aki vezet közben, hogy mit csináljak. Kaptam infókat és remélem azok nem csak az egóm hangjai voltak és mikor kezdtem belemerülni (bár nem éreztem, hogy mély tudatállapotban lennék), akkor egyszer csak az jött, hogy nekem az a képességem, hogy nem kell átélni, hanem csak fel kell oldanom a félelmeimet, aztán melegséget éreztem a mellkasomnál, hagytam, míg azt nem "hallottam", hogy most oldjuk a következő félelmet és akkor sorozatban előjöttek, amiktől félek, olyan is, amit nem is gondoltam volna. Érdekes volt, mert mikor "eszembe jutott", hogy mitől félek, akkor folyamatosan melegséget éreztem, aztán a szívemben fájdalmat és ebből tudtam, hogy még mindig van valami, aztán megint melegség, megint fájdalom. És ez elég sokáig ment így. Mikor vége lett - el is fáradtam -, mintha megkönnyebbültem volna, de aztán tegnap este kiderült, hogy azért nem múlt el még a legnagyobb félelmem. Bár már egyel kevesebb villanyt égettem este :), és folyamatosan az járt az eszembe, amit írtál, hogy ne hagyjam eluralkodni magamon a rémgondolatokat és valamennyire sikerült is, de érzem, hogy ennek még nincs vége.
Amúgy szerinted/szerintetek ez tényleg igaz lehet, amiket éreztem az oldással kapcsolatban?
A másik, hogy írtad Hajni, hogy csak figyeljem a félelem érzését, mikor megjelenik, de ne gondolkozzak rajta. És addig figyeljem, míg el nem múlik? Mit csináljak az érzéssel? - Lehet buta kérdés, de ezt nem tudom hogyan vigyem végig.

Köszi szépen

Ditty

hajni840203 képe
Dittynek -örülök, hogy ilyen jól ment
2009. október 12. hétfő, 21:57 | hajni840203   Előzmény

Szia!
Nagyon örülök, hogy ilyen jól ment csak így tovább! :)
Jó lenne, ha csak úgy egy este alatt minden félelemtől meg lehetne szabadulni, bár biztosan pokoli egy éjszaka lenne :)
"Mit csináljak az érzéssel?" Ne csinálj vele semmit, csak figyeld. Nem egy kellemes érzés, de addig kell figyelni amíg el nem tűnik. (pár perc) Tolle szerint ilyenkor a félelem Tudatossággá alakul át. "Amire a Fény ráveti sugarát maga is fénnyé változik" Nekem általában öröm érzetem van amikor egy ilyen érzelem oldódik. A félelem volt nincs, és helyét öröm és béke veszi át.
Javaslom, hogy amikor csak felbukkan bármilyen érzelem (harag, düh, félelem...stb) próbáld ott azonnal megfigyelni azt. Egy idő után ha eleget gyakorolsz szinte bárhol és bármikor menni fog.
további szép estét neked :)

Ditty24 képe
Hajninak :)
2009. október 13. kedd, 19:28 | Ditty24   Előzmény

Köszi szépen a bíztatást. Nekem is volt öröm érzésem, vagy inkább melegség, mikor oldottam a félelmeket. Amikor azt kaptam, hogy elég csak oldanom, nem kell átélni, akkor olyan megkönnyebülést éreztem. Persze nem tudom mennyire véglegesek. Amúgy hogyan lehet véglegesen feloldani a félelmeket? Ez a figyelés módszer tuti? :)

Köszi:
Ditty

Gyuri1 képe
Egy kezdő kérdései
2009. január 13. kedd, 20:19 | Gyuri1

Halihó!

Már több mint fél éve próbálkozom rendszeresen a meditációval. (Sirály 2 alapján.)
Ott akadtam meg, hogy nem kapok választ a belsőmtől. Pedig nagy szükségem lenne rá.
A vizuális gyakorlatok szerintem jól mennek. (Kivéve a szaglást.) De nagyon bosszant, hogy nem kapok választ. Sem az (5.) elmélyülés gyakorlatban. (Nincs meg az a tudatállapot, ami ideális a meditációhoz.) Sem a 13. sem a 14. gyakorlatban. Ha valamit el akarok képzelni az nem gond. De az nem belülről jön. Még akkor sem, amikor sikerül kizárni a hétköznapi gondolataimat. Már fél éve. Meditációban nagyon boldognak tudom érezni magam. - Utána meg csalódottnak, hogy nincs előrelépés. Vagy létezik, hogy csak nem veszem észre a haladást?

Gondolom meditációban is a gátlásom (ego) az oka. Mit csinálhatnék, ami a gátlásaimat feloldaná?
Létezik, hogy el tudnám engedni magam ezek alapján transzlégzében? Az segíthet?
Vagy a hipnozis? Azt így kezdőknek sem ajánlják?

A tanácsokat, véleményeket előre is köszönöm.

Üdv:
Gyuri

bronzon75 képe
Én is bénázok
2009. január 13. kedd, 22:54 | bronzon75   Előzmény

Szevasz Gyuri!
Te már előrébb vagy,próbáltad a sirály csomagot,és jól vizualizálsz.De képzelj el engem,akinek még az sem megy.De utolsókból lesznek az elsők.Ne add fel,nekem azt mondta mindenki,rettentő nagy türelemre van szükség,és elsősorban saját magadhoz.TE is gondolom irigykedsz kicsit másokra,nekik miért sikerül.Lehet,hogy mi évekig küzdünk azért,ami másnak másodpercek.De ha most nem,hát sorban állunk egy következő leszületésre.....
Sok sikert,Bízz magadban:Tom

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ez az, így kell hozzáállni! Gratulálok!
2009. január 15. csütörtök, 10:58 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Ez az, így kell hozzáállni! Gratulálok!

"Ember küzdj és Bízva Bízz"
2009. január 14. szerda, 15:40 | joda (útkereső)   Előzmény

Szia Gyuri!
Arra a bizonytalanságodra adnék neked egy tapasztalati tanácsot, hogy a meditációdra nincs változás. Én is úgy érzem, nem megfelelően "meditálok" hiszen be-be jönnek mindenféle gondolatok amik nem szeretném, hogy ott legyenek, de lényeg az hogy mégis lehet, hogy egy év is eltelik de az a vágyad, amiért igazán szívből meditáltál beteljesül.
Ebbe higy mert valóban beteljesül nem ma, nem holnap amint írtam, lehet egy év mulva.
Légy türelmes. :-)
Szia Nóra

Inyó képe
Elégedetlenséged a legnagyobb gátad!
2009. január 14. szerda, 15:49 | Inyó   Előzmény

Szia Gyuri!

Jól látom, hogy elégedetlen vagy magaddal!? Ne tedd, ez a legnagyobb akadályod! Egyébként, már továbbléptél, csak az elégedetlenséged eltakarja ezt előled!

Lazíts, fogadd el a Mostot és figyelj!

Minden jót!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A belső kommunikációt is meg kell valahonnan tanulnod.
2009. január 15. csütörtök, 11:06 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szerintem nem csupán az elégedetlenség vagy a gátlás az oka, hogy nem jönnek a válaszol, hanem inkább a megfelelő technika hiánya.

Ahogy az elmélyülést és a vizualizációt sem tudtad előtte, de gyakoroltad és megtanultad, úgy a belső kommunikációt is meg kell valahonnan tanulnod, ha alapban nem megy!

Vannak, akik előző életeikben már annyira elsajátították, hogy ebben az életükben nem kell újra megtanulniuk, egyszerűen tudják!
Míg másoknak itt van az idő, hogy elsajátítsák ennek a technikáját, először megtanulják azt, hogy:

  • Hol van a belső bölcsességük, akitől kérdezhetnének?
  • Hogyan kapcsolódhatnak hozzá?
  • Mit kérdezzenek, hogy ne hülye válaszokat kapjanak?
  • Mit kezdjenek a válaszokkal? /nagyon fontos!!!/
  • Hogyan tudják ezt a technikát az éber tudatállapotban is használni, hogy ne kelljen minden válaszért elvonulni 20 percre meditálni?!

Ezekről szól A lelki fejlődés útja - Belső kommunikáció fejezete. Ajánlom Neked, megoldja a problémáidat!