Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Napra lebontva én sem tudom mindig, hogy mit kell tegyek
2008. október 27. hétfő, 17:49 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Képzelj el egy játékot, amelyben be van kötve a szemed és kifeszített madzagokkal jelölt pályán kell végigmenned. Mivel a pályát nem látod, így csak arra az érzésedre támaszkodhatsz, amellyel érzékeled a madzagokat, amikor hozzád érnek. A madzagok oszlopokhoz vannak kötve és azok eldőlhetnek, de ha addig feszíted valamelyiket, hogy az oszlopa eldőlt, akkor kiestél!

Ehhez hasonló az élet is, benne a sors a madzag és Neked is van szabad akaratod. Menj a saját vágyaid, öteleteid után, de mindig figyeld a jeleket, amelyek mint a madzagok jeleznek, hogy már túlfeszíted a húrt! Olyankor korrigálj az eredeti célodon, vagy akár add fel teljesen és találd meg a kijelölt útvonalat!

Napra lebontva én sem tudom mindig, hogy mit kell tegyek, de azt hiszem nem is kell, hiszen az út nem egy keskeny ösvény, hanem egy szélesebb pálya, ami ad elég mozgásteret. Vannak határidők, amikorra érdemes teljesíteni egy-egy feladatot, elég ha ezekre figyelek.
A lényeg az, hogy a főbb irányvonalakat, a nagy és közepes célokat tudjam, szem előtt tartsam és akkor rövídtávon nyugodtan lavírozhatok!

Ezen célok felismerése a legegyszerűbb egy célok tisztázása-tudatosítása meditációban, de én például transzban szoktam a legtisztábban látni (tudni) az utamat.