Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Tiszteletre méltó a testvéri érzésed...
2009. november 12. csütörtök, 17:42 | hermess   Előzmény

... de tudod Te is, hogy helyette nem fejlődhetsz.

Annyit tehetsz érte, hogy érezze az elfogadásod, a támogatásod, hogy mindig számíthat rád. Próbálj vele beszélgetni, empátiával megnyitni őt, ha alkalom nyílik rá. De csak az ő szintjén, az ő nyelvén, az ő értékrendjéből kiindulva tudtok kommunikálni, hiába is próbálnál ezoterikus okosságokat, meg életvezetési tanácsokat adni neki. Próbáld a hobbijain, az érdeklődési körén keresztül megközelíteni, de csak azért, hogy ne legyen ellenérzéssel irántad, s a kommunikáció folytonos legyen köztetek. Aztán majd csak kérdezni fog egyszer...

Az előbbiekre visszatérve, bármilyen kapcsolatban érdemes a másik szintre áttolni a figyelmünket, ha az adott szinten zavar valami, és megkeresni annak az olyan összetevőjét a másik szinten, ami összetart. Mindkét szintre vonatkozóan arra érdemes figyelni, azt erősíteni, ami összetartja a kapcsolatot. És ez lehet a különbözőségek vonzása, tisztelete, kiegészülése a fizikai síkon, vagy a hasonlóságok egymást erősítése a pszichikai síkon. Ami széttúrná a kapcsolatot, attól vonjuk meg a figyelmet!

Szerintem Bochecha is mond még valami jó meglátást, csak nincs gépközelben. Még az jutott eszembe, hogy maga az elért tudatszint különbség is forrása lehet annak, hogy gátolt a kommunikáció kettőtök között. Sok párkapcsolatban ugyanez a probléma jön elő, ha az egyik fél elkezd önismerettel foglalkozni. Ezen csak Te segíthetsz rövid távon, mint fentebb írtam, hogy az ő értékrendjéhez igazodva, a beszélgetésekben még csak nem is érezteted, hogy másként gondolod mint ő... Jó kis feladat!

Türelmet kívánok hozzá.