Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Gőz
2009. november 12. csütörtök, 15:22 | hermess   Előzmény

Egyetértek Bochechával, de ha már mindenáron szimbolikát keresel benne, akkor az üzemanyag az energia. Energiát ad másoknak a töltőállomáson a tesód. Nem tudom, melyikőtök a tűz, de az energia a tűzzel analóg. Ezen kívül a benzinkutasság az egy szolgálat... energiával szolgálni az embereket nagyon szép küldetés. Emlékezz rá, a Békés Harcosban Sokrates szintén benzinkutas!

Ha ő a tűz, akkor a helyén van, ha nem ő, akkor az ellenkező minőséggel barátkozik. Tudod ebben az a szép, hogy minden igaz, és annak az ellenkezője is...:) Ebből az következne, hogy ami a kettő között van, az nem igaz, de ez sem igaz, mert mindig középen/a középpontban van a legnagyobb igazság...:)

Vagyis bármelyikőtök a tűz, vagy a víz - ezek nem táplálják, hanem átalakítják egymást (akár meg is semmisíthetik). Egymásra hatva létrehoznak egy teljesen új, harmadik minőséget - a gőzt.

Keressétek egymással egy dimenzióval feljebb a közös minőséget.

Ha még tovább megyek, egy másik megközelítésben - a fizikai síkon az ellentétek vonzzák, kiegészítik egymást, a pszichikai síkon pedig a hasonlóságok szeretik egymást. Fontos, hogy ugyanannak a dolognak van fizikai és pszichikai része (analógiája) is.

Rátok vonatkoztatva nyilván a pszichikai síkon jelentkezik a tűz és víz összeférhetetlensége, a fizikai személyetekben ez nem értelmezhető. Ha tehát itt nincs egyetértés, mert nem vagytok hasonlóak, akkor ennek a különbözőségnek kell lennie a fizikai síkon valami olyan poláris vetületének, ami egymást kiegészítő, vonzó tulajdonságokban, képességekben nyilvánul meg!

Ezt próbáld megtalálni, ezzel lehet kezdeni valamit. Vidd át a figyelmedet a fizikai síkra a kettőtök viszonyában és keresd az együttműködést... Legyetek mágnes valaki számára, akinek a két polaritásra együtt van szüksége.

De a vízzel is lehet autót hajtani...:)))