Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
szemszög
2009. november 09. hétfő, 13:24 | aamate (útkereső)   Előzmény

Szia Kavics22!
Én is gondolkodtam azóta ezen, ezúton is köszönöm.

Arra jutottam, hogy zavar, ha más felnőtt helytelenül ír, de nem tehetek sem érte, sem ellene.
Sajnos adtam már ennek hangot itt. Buta dolog, de ott és akkor helyesnek éreztem.

Az iskolában a gyerekektől elvárom, hisz azért választottak engem még születésük előtt, ha szabad ilyet mondani, mert tőlem akarják hallani a helyes nyelvtani és egyéb dolgokat. Természetesen csak azt várom vissza, amit elmondtam. Hogy megértik-e? Az 70%-ban rajtam múlik. Hogy megtanulják-e? Az csak rajtuk múlik.

Más szemszögből: Miért frusztrál, ha valaki nem tud valamit, amit én egy kicsit jobban?
Amikor már feljutottunk az önmegvalósátás lépcsőin 1-2 fokot, nehéz visszanyúlni másokért az alsóbb szintekre. Elmagyarázni nekik, hogy kell "helyesen" lépni. Ezért becsülök itt egy két emberkét, mert nem hülyének néznek, hanem segíteni próbálnak. Remélem tudják kikről van szó :))))))

Ez természetesen összefügg a mi témánkkal. Elmagyarázzák nekünk, hogy emelkedhessünk, de közben ők is tanulnak valamit. Másképp miért akarnának segíteni?

Valójában belül tudjuk, hogy van még mit megoldani, van hiányosságunk ezen vagy azon a téren (pl. helyesírás) és nem ők jelentik a gondot, hanem mi magunk. A tudatlanságunk.

Ha mindent tudnék a magyar nyelvtanról, valószínűleg már nem kéne tanítanom. És nem zavarna, ha mások hibáznak benne. Elfogadnám békével, hogy náluk ez olyan szinten ment át, ahogy.

Tehát, kalandra fel! Tanuljuk meg, mit és mirét "kell" tudnunk a magyar nyelvtanról.

Várom szeretettel észrevételeidet!

Máté