Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
életcélom
2009. november 07. szombat, 15:40 | Nes

Szia, nem olvastam végig, amit írtál, mert azt gondoltam azt írom le, ami a címről eszembe jutott.
Ha valakit meg akarok ismerni, egy kérdést szoktam feltenni neki.
-Mi az élet értelme?
-Sokak szerint a pénz, a kényelem, a család, az elégedettség... sokféle lehet. Ha nem olvasod ezt itt el, és valaki megkérdezi ezt tőled, te pár szóban hogyan jellemeznéd?

Én azt gondolom, hogy az élet célja és értelme szinte szinonim fogalom. Mert azt gondolom az élet értelme, a boldogság. Mindegy, hogy ki mit gondol, mi által érheti ez el.. Ha valaki azt gondolja, a pénz az élete értelme, ill. az anyagi biztonság, akkor nyilván azt hiszi, az tenné boldoggá.
De aki megélte, hogy hiába van pénze, nincs boldogsága, akkor tudja, hogy az élet értelme a boldogság, amit csakis a szereteten keresztül lehet elérni.
És ha ez alapján ítélem meg az élet célját, akkor az élet célja a szeretet. Az olyan tiszta önzetlen szeretet érzésének elsajátítása, amelynek ereje minden felett van.
Éppen ezért, ha az én célom a szeretet, az magába foglal mindent.
Én e szerint élek, és reménnyel teli gondolataim vannak a jövővel kapcsolatban, mert tudom hogy ez a tiszta energia mindenről gondoskodni fog nekem. Szeretek élni, és szeretek szeretni. Jó érzéssel tölt el, ha segíthetek. Ettől függetlenül sok problémám van, de a kristály tiszta szándék, mi szerint próbálok jó lenni és szeretettel lenni mások iránt, segít átvészelni a bajokat. Ami mind ajándékokat hoznak nekem.
Nes