Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ön miért ilyen partnert választott?
2008. október 18. szombat, 16:36 | csicsi (útkereső)   Előzmény

Kedves Sándor!
Azért ilyen partnert választottam, mert 8 éve , más vágyam nem volt, mint hogy a biztonságban éljek. A fiam egyetemista volt. Összetalálkoztam egy emberrel, akivel rövid időn belül megkedveltük egymást, szimpatikusak voltunk egymásnak. Gondoskodó, figyelmes volt. De a belső tulajdonságait nem láttam át, ő sem az enyémet. Ahhoz rövid volt a fél év. Az önismeret hiánya... Feladva a munkámat én költöztem hozzá, mert őt a munkája ahhoz a helyhez köti. Én úgy akartam folytatni vele a közös életünket, mint ahogy az első férjemmel félbe szakadt. Nem vettem figyelembe semmit és senki véleményét, jó (?) tanácsát, csak mentem a saját vágyaim után. Sok elhibázott cselekedetem volt vele szemben a házasságunk elején. pl. irányítani akartam. A barátnőm azt mondta az esküvőnk előtt: Kérdezd meg, milyen volt a feleségével az élete? Olyan lesz a tiéd is. A szennyest senki sem teregeti ki.
Nyilván én is hoztam a szüleimtől, a házasságomból rossz példát, és ő is. Más volt a neveltetésünk, ő 31 évet élt a feleségével, aki más természetű, temperamentumú volt mint én.
A férjem nem kéri ki a tanácsomat a legtöbb dologban, nyilván mert 15 éves korától a szülői háztól távol járt középiskolába, és magára volt utalva. (50-es évek) Megtanulta az önállóságot. Nálunk az anyám volt az erős asszony, nyilván nekem ő volt a hozott példa. Az én első házasságomban a nagy dolgokban közösen hoztunk döntést. Jelenlegi férjemet irányítani akartam (hozott példa), amit ő nem fogadott el, mert az első házasságában nem ez volt a gyakorlat. A jelenlegi férjem első házasságában a férjem volt a domináns, a volt felesége eltűrő volt. Szóval rengeteget kell csiszolódni a megérett korú embereknek, mire , összhangot alkotnak. Több könyvet elolvastam már, de az abból tanultakat nem lehet egyik napról a másikra magunkévá tenni. De nagyon érdekes Sándor, hogy mióta levelezünk egymással , több odafigyelést, kedvességet kapok a férjemtől. Pl. a Reader s' másodszorra, nyilván tévedésből 3 hónap különbséggel ma ismét küldött egy komplett angol nyelvlecke csomagot. Nem azt mondta, hogy küld vissza, hanem: én kifizetem és odaadjuk a Balázsnak. (ő az én fiam) Megköszöntem. Ez kedves gesztus volt. Érzem és tudom, hogy a válás nem hoz megoldást, mert mindketten sérülnénk, és lehet hogy sorszerű a találkozásunk. A kút - én magam- Müller P. Ji King könyvéből egy kérdésemre ezt a választ kaptam.Ez a megoldás. Csak néha leeresztek, megfeledkezem emberi mivoltomról.
Üdvözlettel: Kálmánné Csilla