Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
De lehet, csak szerintem kimeríti a l'art pour l'art fogalmát
2009. október 30. péntek, 17:31 | hermess   Előzmény

Ha valaki tudatosabbá vált, azzal a "rendszerének" tudatosságát is illik minden szinten emelnie, amelyben azzá vált (rendszerelméletről van szó). Magyarabbul a kultúráját gyarapítania, az egész nemzet prosperitását segítenie. Én eddig a felismerésig jutottam.

Ahhoz, hogy hogyan alakul egy ország, vagy nemzet sorsa - mint annak részeseinek - bizony van közünk hozzá, sőt felelősségünk iránta. Hatást gyakorolunk a fejlődésére, akár tudunk róla, akár nem...
Pontosan azért mentek félre nálunk a dolgok, mert az értelmiség tudatosabb, józanabb része egyszerűen kivonult a közéletből, vagy kényelmesebbnek találta valamelyik oldalhoz csatlakozni.

Akik a leginkább átlátják a politikai játszmákat, azok szavazatára, józan véleményére, hangjára volna a leginkább szükség. Mert a legalacsonyabb tudatossági szinttel rendelkezők, a leginkább hergelhetők - mindig el fognak menni szavazni. És mindig a legrosszabb döntéseket fogják meghozni/meghozatni, mert ők az egósságukból ítélnek. Vajon általános a spirituális körökben ez a kivonulós hozzáállás? Lehet, hogy nincs igazam.

Azt hiszem, hogy ez a topic a közéleti felelősségről akart szólni, én elmondtam amit gondolok. Sanyi majd összegzi a véleményeket... és nagyon kíváncsi vagyok az övére is.:)

Üdv, Hermess