Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Arra szerettem volna felhívni a figyelmet
2009. október 30. péntek, 10:45 | hermess   Előzmény

... hogy ebben a rendszerben, amit közösen akartunk és megvalósítottunk, s a mit demokráciának hívnak - a szavazás az egyik legfontosabb alakíthatósági eszközünk. A demokrácia játékszabályok betartása nélkül nem működik.

Ha leülünk kártyázni, s közben nem a játék szabályainak megfelelően viselkedünk - bedobjuk a leosztott lapot, mert nem tetszik, kihagyjuk a saját lépésünket, mert önmagunk elemzésével vagyunk elfoglalva (de ide tartozik a csalás is, meg a színtévesztés, vagy egymás cukkolása is, csak most nem erről van szó) - szerintetek lehet az ilyen játéknak megkérdőjelezhetetlen, egyértelmű nyertese, vagy vesztese?

Ha nem akarunk a kisebbik rosszra szavazni, lehet olyan reménytelennek tűnő alternatívákat megnyilvánultan erősíteni, amelyek hosszú távon mégis változást hozhatnak. A politika normális esetben a köz véleményének képviselete (azon a perverz torzulásán kívül, hogy nálunk csak a hatalomról szól) - tehát arra fog menni, amerre a vélemények eredőjéből kialakuló hajtóerő mutat.

A jelenleg kibontakozó őrületet csakis tudatos, mögé látó, és a közös emberi fejlődést támogató - nem csak hosszú távra érvényes gondolatokkal, de az ennek leginkább megfelelő hiteles cselekedetekkel lehet jobb irányba fordítani.

Ha azt mondom, hogy ez engem nem érdekel, akkor a sodródásba törődök bele, aminek állandó elégedetlenség lesz a következménye, mert hiába mondom azt, hogy én nem veszek részt a játékban, annak a mellékhatásai valahol mindig meg fognak találni.