Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mit értünk mögé nézés alatt?
2009. október 29. csütörtök, 15:02 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Hermess! Nem tudom, hogy mit értesz az alatt hogy mögé nézés. Ha ugyan is azt értjük alatta, hogy képesek vagyunk már felismerni a politika táptalaját, mozgató rugóját és rájövünk, hogy tök mindegy hogy szavazunk e, akkor egyetértek. Idáig kevesen jutnak el.
Abban ugyanis nem értek veled egyet, hogy a szavazással bármilyen hatalmat - jót, rosszat - képes vagyok uralomra juttatni. Ez ugyanis egy nem létező folyamat. Az embereket hol ezzel, hol azzal homályosítják el, kihasználják, hogy szeretnek valaki mellé állni, mert akkor erősebbek és hogy szeretnek küzdeni ezen közös nevezőjű csoport igazáért. Valójában nincsenek pártok, csak üzleti érdekek. A képviselő azon túl, hogy esze ágában sincs téged képviselni még azt a csoportot sem képviseli valójában aki a cédulát ráragasztotta. Mindenki csak és kizárólag a pénz hatalmának engedelmeskedik és a bársony szék is csak ezért kell a feneke alá. Az már olyan mint amikor egy tiz éves MLM cég első reprezentánsai közé tartozol, már mindenki neked fizet, pusztán azért mert vagy.
A politikát ma már nyugodtan hivhatnánk szintiszta szemfényvesztésnek is. Az egész szinjáték azért folyik, hogy eltereljék az emberek figyelmét, foglalkoztassák őket, miközben elviszik a kaput, amibe te azt hitted, hogy gólt rúgtál. Mindig úgy gondolod, hogy rossz helyen kerested a kaput és mész tovább és rugdosod a labdát, miközben a kapu földkörüli útra ment. És minél jobban teszik az embereket nincstelenné, annál jobban manipulálhatóak. Ha ugyan is az a gondja, hogy a gyerekének enni adjon, hogy ki ne dobják a lakásból, igen nehezen tud tudatosodni, leülni és végiggondolni, hogy hoppá ezek már megint hülyére vettek. És úgy érzi kicsi, aki nem tud mást tenni mint tankot rabolni, mert akkor legalább egy kicsit fel is tűnik és végre az életében egyszer fontos lehet.

Szóval, ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha már tájékozódik valaki, akár felületesen is, akkor az nem mögé nézett, nem a lényeget fedezte fel, hanem a színpad szélére ült, mert azt hiszi onnan jobban felismeri a szereplőket. Csak hogy ez egy bábszinház. A cél pont az lenne, hogy ezt minél több ember megértse és egyre kevesebb energiát tudjon lekötni ez a fajta jelenség.
Üdv!
Hédi