Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hajni840203 képe
"nem Én vagyok"
2009. október 20. kedd, 13:45 | hajni840203

Ezen a kérdésen én is elmélkedtem egy kicsit :)
A tudattalanság azonosulás az érzelmekkel, gondolatokkal, fájdalomtesttel -az egoval. A Tudat a forma életét éli egészen addig, amíg rá nem jön hogy az nem Ő.
Az első lépés a Tudatosulás felé az a FelIsmerés (felébredés), miszerint pl. a "haragom nem én vagyok -a harag bennem van" vagy "velem van".

Tehát elérkezett a "nem Én vagyok" felismerésig (felébredésig). Ha azonban megelégszik ennyivel, és ezt követően ismét visszazuhan a tudattalanságba, akkor nem tett egyebet, mint gyártott egy újabb matricát ami így szól:"az nem én vagyok". Folytatódik tovább az álom, amiben ha előkerül egy újabb érzelem, akkor arra csak ráragasztja a "nem én vagyok" címkét. (ez lehet a "spiri ego" első építőkockája ;)

De léphet tovább, és akkor az történik ami most -Keresi az utat. Ahogyan karmatörlő is írta "megtanul velük bánni". Ezt pedig már mindenki a maga módján, a saját tapasztalatai szerint teszi. Például Eckhart Tolle szerint ha a Tudat megfigyelőként van jelen, akkor annak fénye átalakítja az érzelmeket. "Minden megmutatkozik, amikor a fény ráveti sugarát, és bármi, amire a fény ráveti sugarát, maga is fénnyé változik" szóval szerinte a kulcs a Jelenlét.

üdv:)