Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ademon képe
Egok
2009. október 20. kedd, 3:58 | Ademon   Előzmény

Szerencsére nekem ebben nem volt részem mert alapból nem foglalkoztam spiritualitással, nem érdekelt, így ez a spritiszta ego kimaradt :)

De szerintem ilyen, hogy ego nem is létezik. Minden a tudat eredménye és irányítása, még az is amit "ego-nak" nevezünk. Mindennek van értelme és létjogosultsága.
A gondolkodásnak is.
Nekem speciel ez volt segítségemre abban, amit kerestem és meg akartam valósítani. Nem meditáltam, nem tisztítottam ki az elmémet. Helyette munkába fogtam, mint eszközt. Volt ebben fantázia, hogy ne csak a "elmés" világban maradjak, racionalitás, hogy azért ne is szálljak túl messzire, logika a dolgok összefüggéseihez, elvontság, hogy olyan dolgokkal is foglalkozzak ami elsőre nem tűnnek hasznosnak vagy ésszerűnek. Minden, ami belefér... és bizony minden belefér ha az ember jól használja. A gondolkodás ugyanúgy egy természetes eszköz az önmegvalósításhoz, mint minden más. Nincsenek ebbe szabályok, se elvek. Minden kézhez van kapva, csak fel kell ismerni!

De nem mondom, hogy mindenkinek így kell. Ennek egyéninek kell lennie! Bátorítást kaphatunk, de nekünk kell dolgozni rajta.