Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
"tenni kell érte, hogy megváltoztassák"
2009. október 20. kedd, 1:17 | jaguar

Gombamód szaporodnak a 3D-s mozifilmek az utóbbi 1-2 évben, sőt olyan is akad már, most olvastam, aminek a premierjét inkább eltolják félévvel és addig 3D-be átrakják az egészet.

Nyilván a csökkenő mozilátogatottsági statisztikák miatt kényszerülnek a filmgyártók a technikai fejlődés eme korántsem újkeletű mezejére összpontosítani. Mivel nem most jutottunk el erre a technikai szintre, ha valaki még emlékszik 1991-ben jelent meg a Rémálom az Elm utcában valahanyadik része, amelyben volt egy félórás 3D-s rész. Én ugyan nem láttam akkoriban, de annak nagyon megörültem abban az időszakban hogy de jó, végre jönnek a 3 dimenziós filmek, remek lesz, már itt tart a technológia!

Node, nem történt semmi hosszú évekig, semmi fejlődés, semmi további filmek, miért nem? Talán nem voltak rákényszerítve a kiadók, megvolt a bevételük enélkül is busásan?
Csak nem az illegális letöltők tehetnek manapság róla, hogy egyre inkább a 3D felé mennek majd el a mozifilmek, magyarán szólva hogy a profituk mellett még komoly technológia fejlesztésekre is rá vannak kényszerítve a filmgyártók? Hogy adjanak még többet ugyanazért a pénzért.

"Ha nem tetszik a törvény, nem kibújni kell alóla, hanem tenni érte, hogy megváltoztassák" - mondta még Sanyi fentebb valahol.
Ezek szerint ha nincs internet és "illegális" letöltések, akkor még további évtizedekig lusták lettek volna melózni a kiadók azon, hogy fejlődhessen a mozizás élménye, jól látom?

Ezen érdemes elgondolkodni. Ha egy igazságtalan rendszer nincs fizikailag rákényszerítve valamire, nem is lesz változás soha. És itt már nem csak a moziról van szó, miért kell például a mai napig benzint használni autóknál? Miért csak most kezdenek rámenni az elektromos autók fejlesztésére is, eddig olyan ráérős volt valahogy. De lehetne folytatni a sort biztosan.