Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Fehércsongor
2009. október 19. hétfő, 23:30 | Aditi   Előzmény

Nincs jó és rossz. Hányszor írom ezt még le itt? :)

Akármi is Mózes népének a szerepe, annak is megvan a tanítása. És aki magára veszi, "rosszallja", minősíti, vagy felháborodik, csak magával szúr ki. Még ha "igaza" is van. Nem erről írtam. Ezt a példát (Mózes törvényei - a földi élet ősi szabályai) vehettem volna a Koránból, vagy a Védákból is, ha eléggé ismerem.

A szeretet nem ejt sebet. Egy olyan világban, ahol mindenki szeret. Ott nincsenek fattyúhajtások, üszkös sebek, betegség, vagy szükség műtétre. Ez egy hosszabb téma.

Az "ép lelkű" közösség nem elkülöníti, és nem kiveti magából a tudatlanokat. Hanem gyógyítja és tanítja. Akiknek nem dolguk ott lenni még, azok meg nincsenek ott.

Nincsenek betegek - egészségesek, buták - bölcsek, ellenség -barát, jó - gonosz, stb.

Csak tudatlan és aki már tud, éretlen és aki már ért, erős, és aki még nem fedezte fel a benne rejlő erőt, bölcs, és aki még nem tud élni a bölcsességével. Egészséges, és aki egészséges, de még nem TUD róla. Olyan, aki tud élni a szíve szeretetével tudatosan, és az, aki ennek hiányában másoktól igyekszik energiát nyerni.

Ez a szemlélet a szereteté. Az ellentétek szemlélete a duális világé, az elme-, és ego-vezérelt, a Szamszarán belüli , a materiális szemléletű gondolkodásé.

Az előző felemel, befogad, és gyógyít. Tudatos és másokat is azzá tesz. Kezeli a helyzetet bölcsen, de nem válassza el magát szemléletében semmitől. Tud, akar, és szeretettel cselekszik.

Az utóbbi, amíg intellektuális szinten van, ártalmatlan vitának tűnik. Véleménynek. Okosságnak. Védekezésnek, ami jogos.

Élesben pusztítássá válik.

A spártaiak megölték a betegen született gyermekeket. Engem már sokszor halálra ítélt a testem. Sokszor megmentettek. Ez talán véletlen?

A tudat hatalmával idővel uralmat szerezhetünk a testünk felett. Ez fejlődés, méghozzá óriási. Gyógyulás az élet szellemi törvényeinek (nem földi!) alkalmazása által. És nem lenne módom a maga teljességében megtapasztalni ezt, ha nem születek halálra-ítéltnek.

Az elválasztás a földi törvényekben érvényes. A spártaiak ezeket élték/tanulták/gyakorolták. De nekünk már nem ez a dolgunk! Tovább kell lépni, felismerni elválasztani és tudatosan használni a törvényeket azokban a dolgokban/szinteken, amelyben érvényük van!!

A szeretet törvénye az egység törvénye. Az a gyógyulás, a tudatosság, a valódi élet.

Épp ezt tanítja Jézus.

EGYSÉG.

Namaszte