Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
tegyük helyre ezeket spirituálisan!
2009. október 18. vasárnap, 16:52 | jaguar

Néhány gondolat a fenti cikkből:
"Az elszegényedés, a válság a piramisjátékok szezonja."
"Magyarországon tilos a sima, pucér pilótajáték... legálisan szervezhető viszont az expanzív rendszer, ha ezt a nyers modellt némileg feldíszítik. Ha a beszervezettek között a pénz mellett valamilyen árucikk is gazdát cserél, akkor az már kereskedelemnek minősül, és mehet. A tiltott piramisjátékot definiáló törvény lehetővé teszi, hogy ugyanebben az új belépőkre, állandó terjeszkedésre alapuló rendszerben kozmetikumot vagy mosogatószert áruljanak, és elnevezzék azt Multi-Level Marketingnek."

Egy résznél a pókert említi, mint ugyanilyen elven működő manipulatív rendszert. Ezen még soha nem gondolkodtam, ezt is simán idesorolhatjuk? Végülis lehet, csak itt más tulajdonságok domborításával válhat valaki sikeressé, nem beszélőke meg gátlástalanság kell hozzá hanem ész meg mondjuk önfegyelem?

Még egy érdekes hozzászólás, egy sikeres és pozitív tapasztalat, amiből az látszik, hogy spirituálisan ezek a dolgok fejlesztik az embert:
"nekem is van tapasztalatom az mlm-el. a szüleim (és ezáltal a családom) abból a pénzből (valóban passzív jövedelem) él több mint 10 éve amit ők 2-3 év másodállás szintű munkával hoztak létre akkor. azon kívül, hogy tényleg egy anyagi biztonságot tudtak létrehozni az anyacég által, rengeteget utaztak/nak rengeteg tapasztalatot szereztek az emberekkel és az által, hogy vezetőkké kellett válniuk a személyiségük is pozitív irányba változott. emellett édesapám még mindig dolgozik a szakmájában, mert szereti amit csinál. amit meg tud adni egy ilyen rendszer az egy biztonságos élet, jó kapcsolatok, pénz, elismerés és fejlődési lehetőség. legalábbis ezt kapja az aki tisztességes, őszinte módszerekkel egy jó rendszerhez, jó képzési szisztémához kapcsolódik. a legtöbb embernek valóban nem sikerül, mert nem teszi meg azokat a kényelmetlen dolgokat amiket az a kevés igen akinek sikerei lesznek, vagy éppen azért mert egy balek céghez csatlakozott ahol belőle is nyilván egy balekot akarnak csinálni. vannak magyarországon normális mlm üzletek (5%) és vannak a nem normálisak -> 95%."

Most akkor ez jó vagy nem? Erkölcsös-e vagy nem?
Vélemények, megosztani való tapasztalatok, tanácsok a témában?