Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mindenkiben ott van
2009. október 16. péntek, 11:19 | Nagy Edit2   Előzmény

Tuti biztos, hogy bennem is ott van, mert megfigyeltem már, hogy a borzalmas kínzásos rémtettek bár az egyik felemet elutasítással töltik el, de a másik kiváncsi rá.
És szerintem valahol belül vágyok is, rá hogy egyszer kipróbáljam a brutalitást, bár valószínűlg nem tudnám megtenni, egyrészt a másik felem miatt, másrészt meg utána nem tudnám feldolgozni.
És szerintem nem is kell kívül megélni, ahogy Te tanítod, de belül át kéne élni. De még ettől is írtózok.

És szerintem pont azért szunnyad ez ott mindenkiben mélyen belül, mert még a gondolatával sem merünk foglalkozni, mert sokunk tudja, hogy talán nem helyén való megtenni kint az életben, és azt meg sokan nem tudják, hogy hogyan lehetne másképp átélni, tapasztalatot, ismeretet szerezni róla. De mivel mindent meg kéne tapasztalnunk, így valszeg ez sem maradhat ki a tapasztalásból, de azt gondolom, hogy ez a tapasztalás típikusan az, amit belül kell megélni, megvalósítani, nem pedig kívül.

De szerintem amíg ezt nem tesszük meg, amíg a bennünk élő vadállatot nem ismerjük meg és fogadjuk el, addig nem lehetünk teljes megvilágosodottak. Bár még a részleges megvilágosodás sem fenyeget.:)))