Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
is
2009. október 14. szerda, 21:50 | Én is (útkereső)   Előzmény

Annak a kiderítése, hogy mit is vársz el, egészen komolyan turkálni kell a, hol is?
A tudatalattidban. A tudatalattihoz garantált hozzáférése a léleknek van, az ő egyedi mintázata. A lélek pontosan tudja mi van a tudatalattidban, az egó nem.

Nem állítom, hogy az egó nem gyárthat elvárásokat, az állítom, hogy a lélek éppúgy igen.

Mi is a lelki defektus?
Hát például az, ha állandóan olyan kapcsolatban találod magad, ahol szenvedhetsz. A másik nyavalygásától, elvárásaitól, a saját gyávaságodtól, kisebbrendűségi érzésedtől, a saját megfelelési kényszeredtől, stb. stb. Ezek forrása a tudatalattid éppúgy lehet, mint az egód földi tapasztalata.

Az, hogy a földi tapasztalást hogyan dolgozod fel, az a tudatalattiban futó programok irányítják. Ezek a programok mélyen bevésődöttek, javarészt nem ebből az életedből, hanem a korábbiakból. A frissebbek természetesen élénkebbek, de nem törvényszerűen. Ezért nem evidens, hogy az egó a hunyó az elvárások gyártásában. Az egó az életét a megszületéseddel kezdte, a lelked kora milliók vagy milliárd években mérhető. Szerintem mégis melyik az "erősebb"?

Ahogy a kommunikációdnak is a töredéke (2-10%-a) az, ami az egód által ellenőrzötten, általa irányítottan történik, ugyanígy, az életed nagy részét sem az egód irányítja.

Szerintem közkeletű tévedés az egóra húzni az életünk eseméyeinek alakulását, egy része rajta múlik, de nem minden. Az életünket a rutinjainkban éljük le, és azoknak csak egy kisebb része származik a mai földi életünkből. Az egó esélyt nyújt arra, hogy a tudatalattidban futó automatizmusokat felülírjuk. Immár tudatosan. Nagyon fontos az egó. Nem elsődleges vagy másodlagos vagy harmadlagos. Feladatmegosztás van. Számomra ezért is-is a válasz az elvárások gyártására is.

Üdv:
Én is