Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
okok és okozatok
2009. október 14. szerda, 21:08 | Én is (útkereső)   Előzmény

Bochecha, így már jobban értem, mit akartál mondani.

A magam részéről egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy az egó gyártja az elvárásokat. A tudatalattink, a lelkünk ugyanúgy gyárthatja. A tudatalatti a háttérből mozgatja az egót, gyakran "oktalanul" felülírja.

Az egó boldog akar lenni, de a tudatalatti megakadályozza, állandóan olyan helyzetekben találja az egó magát, ahol szenved. Az egó nem akar szenvedni, aki szenvedni akar az a lélek. Ez lelki defektus, a magyar nyelv nagyon kifejező, pontosan elmondja, hogy mi a helyzet. A lélek a beteg, lelkifurdalás, stb. nem az egóval, a lélekkel van baj. Nem az egónk, hanem a tudatalattink irányítja és futtatja automatikusan a lélekölő programokat is.

Az egónk az adott földi élethez kötött, a leszületéssel elég rendesen amnéziát kapott tudat. Éppannyi a létjogosultsága, mint az összes többi tudatszintnek. Nem véletlenül van.
Az egó nem szükséges rossz, hanem a tudatalattinkban felhalmozott lelki defektusok feloldásának eszköze a meglehetősen sűrű anyagban. A tudatalattink az életciklusokban felhalmozott rengeteg traumával nem tud mit kezdeni, az életciklusban az egó segítségével, szoros kooperációban lehet feloldani a traumákat, ez szolgálja a lélekfejlődést.

Szerintem az elvárások és azoknak az elengedése kapcsán tökéletesen elegendő a földi síkokon mozogni, szükségtelen univerzumozni, az égvilágon minden itt van, ami az elvárások elengedéséhez kell.

Tiszteld az egód is, nagy szükséged van rá.

Üdv:
Én is