Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
NLP gyakorlat keretében
2009. október 14. szerda, 16:46 | Én is (útkereső)   Előzmény

Szia Bochecha!

Nekem utamba került egy régi barátom, aki NLP-t tanult és saját rendszert alakított ki belőle. A sokadik NLP gyakorlat volt, amikor az elvárásoknak nekiestem. Először is rá kellett jönnöm, hogy a frusztrációim jelentős részét magam generálom, mások elvárásai velem szemben kismiskák ahhoz képest, amit én művelek magammal.

Azután rájöttem, hogy az elvárásaim nem segítenek engem, nem ösztönöznek magasabb teljesítményre és örömtelibb életre, arra használtam, hogy állandóan frusztráljam magam. Sosem voltam elég jó magamnak és a hiány oldalát éltem meg.

Miután definiálni tudtam, hogy mit csinálok, akkor azt kellett megtudnom, mi van akkor, ha nincsenek elvárások? Ha nem veszem fel az elvárásokat?

Akkor kiszabadulok a korlátaim közül és az lehetek, aki vagyok. Nem kell sem szebbnek, sem jobbnak, sem okosabbnak lennem. Mindent tudok menedzselni az életemben, minek frusztrálom magam még további elvárásokkal?

Akkor úgy döntöttem, hogy megszabadulok az elvárásoktól.

Hozzá tartozik, hogy a külsős elvárásoknak gyakran nem voltam hajlandó korábban sem megfelelni, de mégis frusztrált az elvárás ténye is. Ma már nem zavar. Megválasztom, hogy mit tegyek. Ma már ezeket nem elvárásként, hanem kérésként értelmezem, amit vagy teljesítek, vagy nem.
Mondjuk nem megy még profin a nemet mondás, de ebben is nagyon sokat fejlődtem.

Azután a vezetésnek megfelelően megkerestem az elvárásokat, hogy hol vannak rajtam és leszedtem magamról. Az elvárásaim gyakorlatilag gúzsba kötöttek. Eszméletlen jó volt megszabadulni tőlük.
Utána hosszú távú fixáció és azóta is tart a gyakorlat hatása.

Üdv:
Én is