Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kérdeztetek még pár dolgot a víztisztítóról, most megválaszolom
2009. október 14. szerda, 13:32 | Huszti Sándor -...

Kérdeztetek még pár dolgot a víztisztítóról, most megválaszolom azokat.

1. Ebben a készülékben nincs lúgosító berendezés, viszont a szűrés során mesterségesen visszapótolt ásványi anyagok kicsit lúgosíthatják a víz PH-értékét.

2. A szűrőt mi kb. 10 havonta cseréltük le, akkor, amikor megéreztem a víz ízén, hogy már nem szűr ki mindent. Ez szinte egyik napról a másikra érezhető volt, gondolom ekkorra telítődött az aktívszén megkötőfelülete.

A vendégeinket leszámítva, ketten fogyasztjuk a szűrt vizet, ezt isszuk, ezzel főzünk és ezzel locsoljuk azt a pár cserép növényt is a lakásban.
Ez nagyjából 4 liter/nap fogyasztást jelent, vagyis kb. 1200 liter szűrésére elég a szűrőbetét.

A szűrőbetét ára 9-10.000 ft körül van, vagyis havi 1000 ft-ba kerül a tiszta víz előállítása.
Keresgéltem már a neten, hogy honnan lehet utánarendelni, de ha nem találok senkit, akkor rajtam keresztül továbbra is megoldható.

Más költsége nincs a fenntartásának.

3.  A készüléket nem csapra kell szerelni, hanem bele kell önteni a megszűrendő vizet, ami a gravitáció hatására átfolyik a szűrőn, bele a kivehető tartályba.
Nem kell hozzá áram, hordozható, ezért mi a nyaralásra, táborozásra is szoktuk vinni magunkkal.

4. Számlát nem tudok adni róla, mert nem én rendelem meg, hanem egy barátom, aki belépett a terjesztői rendszerbe, Ő viszont magánszemélyként van benne, így Ő sem számlaképes.

5. Nálam tudjátok megrendelni, 30 ezer forintba kerül, amit az átvételkor kell kifizetni.
Aki nem tudja Budapesten átvenni, azzal emailben megbeszéljük a postázást.

Karbantartás

1. Karbantartást annyit igényel, hogy havonta egyszer érdemes kimosni a felső tartályát, mert ott a beöntött vízből lerakódik a szennyeződés egy része. Abból és az első szivacsos szűrő színéből is lehet látni, mennyire koszos víz jön ki a csapból!

De ha nem mosod ki ezt a tartályt, akkor is tökéletesen üzemel a vízszűrés, csak legfeljebb nem annyira esztétikus a besárgult felső tartály.

2. Ha több mint 1 hétig nem használod, akkor az újbóli használat előtt inkább mosd át az egész készüléket és szűrj át rajta 3 adag vizet, mert a készülékben álló vízben elszaporodhatnak az algák, amit a víz ízén olyankor érezhetsz is!

3. Csak hideg-langyos vizet tölts bele, mert a meleg-forró víztől valami tönkremegy a szűrőbetétjében és utána nem jól szűr!
Nekem szerencsére még nem volt ilyen, de a családban már megesett egyszer a "baleset".

 

Nálunk annyira bevált, hogy a családban és a baráti körben már 5 víztisztítót használunk!

Ha kérdésetek van, írjatok, lassan összeáll a teljes leírás.