Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mangaa képe
Nekem is jó, Neked is jó
2009. október 14. szerda, 11:12 | Mangaa

Sziasztok!

Azt gondolom, hogy akkor nem számít sértőnek a mások által közzé tett anyag felhasználása, vagy tovább terjesztése, ha megjelöljük a forrást. Én is utálom, amikor a honlapomról a saját kis cikkeim, forrás megjelölés nélkül keringenek a neten. Ugyanakkor, ha ráírják a forrást (URL-t), akkor nem zavar. Azért hozom létre a tartalmakat, mert szeretném megosztani. Az már nagyrészt az egóm lenne, aki azt mondja, hogy csak én-én-én oszthatom meg. Ha valaki jónak találja és továbbterjeszti, rendben van, tegye, akár ingyen, csak jelölje meg a forrást.

Amikor gyakorlatokat írok össze tréningre vagy tanácsadásra, nem én találom ki őket, hanem a neten keresztül gyűjtöm, majd maximum módosítom. Pl. egy Chopra gyakorlatot "kicsit átalakítoK", hogy jobban illeszkedjen a tanulókhoz. De a forrás ott van minden tréninganyag alján.

Szerintem ez nem lopás.

Sokan hangoztatják, hogy "az internet a szabadságról szól"... nos a szabadság pedig a felelősségről! És ezt nem szabad szem elöl téveszteni. És a felelősség magába foglalja, hogy mások jogainak és érdekeinek tiszteletben tartásával cselekszünk. Partneri szinten, még ha személyesen nem is ismeri egymást a "forrás" és a "felhasználó".

Én ezt gondolom.
:)
Szép napot,
Mangaa