Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mosolyt csalsz az arcomra
2009. október 14. szerda, 11:00 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Hermess!
Amit leírsz az tömören az, hogy akinek van ereje az osztogassa és azt úgy tegye, ahogy a gyengébbek akarják. Mert így előállhat egy helyzet ahol a gyengébbek jogot formálhatnak valamire ami nem az övék, bizonyos erősek pedig segíthetnek a gyengéknek, azaz rátukmálhatják magukat. A többieket pedig megbélyegezzük, hogy agresszorok, hátha akkor kicsit lejjebb kerülnek. Megjegyzem nem tudthatja senki ki a gyenge és azt sem tudod kitalálni, hogy neki milyen energiára és hogyan van szüksége, azt csak ő találhatja meg, ő tudja bevonzani!
Szerintem mindenki olyan amilyen. Valaki gyengének érzi magát, van aki erősnek és az esetek egy részében a valóság pont fordított.
A gyengék rá kell hogy jöjjenek milyenek és akkor tudni fogják nem gyengék, ehhez az erőseknek csak annyi közük van, hogy adják magukat. És ez alatt nem a segítést értem. Az erősek pedig semmivel sem különbek mint a többiek, mert ez itt csak egy viszonyítás, és mint ilyen semmit nem ér. Igen azt tudom, hogy sokan irigylik az erőseket és azt is tapasztaltam, hogy elvárják tőlük, hogy odaadják amijük van. A helyzet az, hogy ezt nem lehet odaadni, ugynúgy, mint ahogy a gyenge sem tudja elhagyni a gyengeségét, csak megismerni magát. Abban igazad van, hogy a nagy játszmások állandóan piszkálgatják azokat akiket ők erősnek vélnek, hogy energiát szerezzenek tőlük és nagyon fel tudnak dühödni ha nem kapnak. Van ez így és nem mindenki ilyen.
Azonban egy dologra felhívnám a figyelmedet aki erős annak van egy olyan tulajdonsága, amit Edit is említett, hogy meg meri tenni, hogy szóvátesz dolgokat. Azt hogy azt a másik hogyan értelmezi, piszkálkodásnak, mocskolódásnak az a másik képernyőjén megjelent kép. Neki ez igy jön le. Ha akarja él vele, ha nem nem. Azzal, hogy megpróbálok dolgokat szebbre átvakolni, hogy nehogy megsértsem a másikat egy hülyeség. Ezt többnyire olyan emberek teszik, akik nem szeretnék, hogy az irántuk érzett tisztelet, szeretet elvesszen. Ezt pedig nem lehet elveszteni, ugye?
Amikor az ember nevén nevez valamit az bizony lehet kemény. Lehet, hogy ez azért van így mert a másiknak erre van szüksége, másként nem fogja fel mi történik vele. Ezzel csak akkor van baj, ha az nem belülről, "ösztönös" reakcióként jön, hanem szándékos mocsokolódásként, vagy ha úgy tetszik energialopás céljából.
Szeretném tőled megkérdezni, hogy te erősnek tartod magad?

Üdv!
Hédi