Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Csak úgy, ha már idáig jutottunk...
2009. október 13. kedd, 20:41 | hermess   Előzmény

Jó, kívánságod számomra parancs!

Nem én szólítottalak meg a blogokban, úgy emlékszem egyszer sem. Kár, hogy nem vagy rá kíváncsi, mert véletlenül a játszmázás kérdésekben a tudásom is meg a tapasztalatom is szépen együtt áll. Nem kell elolvasnod, nem akarlak meggyőzni. Leírom teljes általánosságban, nem rólad szól, de sok mindenki ráismerhet magára.

1. Az a nagy helyzet, hogy az erős, domináns személyiségek (nemüktől függetlenül, de pikánsabb, ha a nő az erősebb) potenciálisan védekezésre késztetnek bárkit, aki a közelükbe kerül, mert a gyengébbek egója fenyegetve érzi magát általuk. A viszonyulás lehet kétféle: vagy beállnak csatlósnak, hátha nekik is csurran valami, és védelmet keresnek, vagy kizsarolják a törődést.

Ezért érzi úgy az erős, hogy mindenki játszmázik vele. Megesik, hogy néha őt is megpróbálják lehúzni... (aki kardot ránt, kard által...), de nem ez a jellemző.

2. Nem érezné ám úgy, hogy mindenki játszmázik vele, ha nem lenne néha maga alatt ő is. Ugyanis hiába ő az erősebb, a saját normál energiaszintjéhez képest kerülhet maga alá bárki (erős vagy gyenge), amikor az egója valamitől kisebbedik (valaki szebb, okosabb, gazdagabb, jobban öltözött, bármi miatt) egy találkozásnál, vagy akár levelezésnél, blogolásnál.

Ilyenkor az erős is elkezd tehát játszmázni, ha a saját energiaszintje alá kerül, de mivel ezt senki nem tudatosan teszi, ezért egyszer csak azt veszi észre, hogy vele játszmáznak... Mert egyedül nem lehet. A másikban látja, önmagában nem veszi észre. És miután hozzá képest a többség gyenge - ezért nyilván rabló, bántó, kritizáló, kötözködő játszmát fog játszani. A személyes együttlétnél ez előjön energiacsere formájában is, de a levelezésben csak bosszúállás jellege van, amikor az odamondogatással a kis ego némiképpen helyreállítja magát... Az enyém legyen az utolsó szó.

3. Az előbbi kettőből következően, ha valaki erősnek született - vagy agresszor marad, vagy melengető Nappá kell válnia. Aki mindig önként, adakozóan és felemelően sugározza szét a jóságát.

Ha valaki erősnek született, és nem tudja visszafogni, kontrollálni az erejét - legyen képes Nappá válni (mindegy, hogy férfi vagy nő ), és melegítse mások szívét-lelkét válogatás nélkül. Furcsa is lenne, ha azt mondaná a Nap, hogy a parlagfűnek most nem adok meleget, csak a kedvenc virágomnak, mert a parlagfű játszmázik velem... és az arca elé húzna egy felhődarabkát, hogy kitakarja a sugarából.

Nincs más út a számára, mint óvni, és adakozni. Ha önként, áldozatot hozva adja az energiáját - az felemeli őt is, és másokat is. Ez a feladata, ha erősnek született - védelmeznie másokat és igazságosan uralkodnia. A pszichikai erejével lelkesítő vezetővé kell válnia - világi, vagy akár spirituális vezetővé - és felemelni, melengetni, bátorítani másokat, nem pedig lehúzni és bántani.

Ha nem adja önként az erejét, állandó elégedetlenség, meglopottság lesz az érzése, amitől bizony játszmázni fog, hogy helyreállítsa önmagát. És akkor bántani fog válogatás nélkül mindenkit, aki nem fér bele a világképébe, amivel azonosult.